CGI fouten in films - De grootste flops binnen de filmwereld!

  Een film kijken is altijd leuk, maar helaas is de kwaliteit niet altijd even best. Het verhaal kan slecht zijn, de acteurs kunnen falen of de CGI kan vreselijk zijn. Er zijn een paar films die echt het toppunt hebben bereikt als je kijkt naar CGI fouten. Over welke films gaat het? Wij vertellen het je!

  The Walt Disney Company Benelux

  5. Genie - Aladdin (Will Smith)

  De film Aladdin komt dit jaar pas uit, maar we hebben laatst al een eerste blik kunnen werpen op de film door middel van de pas uitgekomen trailer. Hierbij hebben we dan ook een eerste blik kunnen werpen op de CGI Genie, gespeeld door Will Smith. De acteur is hier compleet blauw geverfd en heeft het uiterlijk van de geest, behalve het gezicht.

  Volgens de meeste reacties op internet is het overduidelijk dat de geest in de trailer van Aladdin erg angstaanjagend is. Het lijkt net alsof zijn hele hoofd naar achteren is getrokken en er een pluk haar bovenop is geplakt. Gelukkig is de live-action remake van Aladdin nog niet uit en heeft Disney nog even de tijd om de CGI fouten te verbeteren en er een van de betere films met CGI van te maken. Hopelijk kruipt de flop dus niet verder omhoog in deze lijst.

  Universal Studios

  4. The Scorpion King - The Mummy Returns (Dwayne Johnson)

  Als kijker hoef je alleen maar een blik te werpen op het hoofd van de schorpioenenkoning in The Mummy Returns en je snapt precies wat we bedoelen. Het ziet eruit alsof er een plastic pop gemaakt is van Dwayne Johnson, deze in Photoshop is gegooid en daarvan een knipmasker is gemaakt. Dat knipmasker is daarna geplakt op een mislukte schorpioen en ja, daar heb je je karakter.

  Dwayne ziet er dan ook uit alsof hij niet eens op de set was. Het lijkt net alsof hij ja had gezegd om in de film te spelen en daarna nooit is op komen dagen en dit hun plan B was. Je zou denken dat als we in ons achterhoofd houden dat deze film uit 2001 komt, dat het dan allemaal wat minder erg wordt, maar nee. Zelfs voor zo’n oude film had het beter gekund en is dit zeker een van de grotere CGI fouten in films.

  Warner Bros. Entertainment/RatPac-Dune Entertainment LLC

  3. Ralph - Rampage: Big Meets Bigger

  Mocht je niet weten wie Ralph is, is dat niet erg. Het is niet alsof dat beest ontzettend veel tekst heeft. In de film Rampage: Big Meets Bigger is dat het monster wat een wolf moet voorstellen. Toch kan deze wolf ook opeens vliegen en allemaal andere gekke trucjes. De gorilla George in Rampage ziet er wel goed uit, maar helaas kunnen de andere twee monsters worden gezien als CGI fouten in films.

  Laten we op dit moment focussen op Ralph. Ralph moet namelijk een wolf voorstellen, maar in sommige scènes lijkt dit CGI ontwerp eerder op een mislukte vliegende eekhoorn. Dat is jammer, want als het monster dezelfde kwaliteit had kunnen hebben als die gorilla, dan was de film misschien nog wat geweest. Naast de slechte CGI waren er nog meer dingen mis met deze film. Deze kun je allemaal lezen in onze review van Rampage: Big Meets Bigger.

  Summit Entertainment

  2. Renesmee - Twilight: Breaking Dawn Part 2

  Zelfs op de set van Twilight zijn er grappen gemaakt door de acteurs. De baby Renesmee die in het tweede deel van Breaking Dawn voorkwam is namelijk de engste baby ooit. Opschuiven Chucky, er is een nieuwe engerd in de buurt. Niet alleen ziet de baby er eng uit wanneer die net geboren is en al geëdit is, de pop die ze vast moesten houden tijdens het filmen was ook angstaanjagend.

  Het ziet er een beetje uit alsof Renesmee is geraakt met een schoen in haar gezicht en het nooit compleet geheeld is. Dat verpest een beetje het moment van de geboorte. De Twilight films waren namelijk net een beetje aan het verbeteren na al die jaren van niet helemaal geweldige acteurs en trage verhaallijn. Het is jammer dat door een van de grootste CGI fouten in films dat verpest moest worden.

  Universal Studios

  1. The Hulk - Hulk (2003) (Eric Bana)

  Over de jaren heen is de kwaliteit van de Hulk gelukkig wel verbeterd. Helaas was de CGI van dit grote monster niet altijd een feestje en waren er ook zeker tijden dat het in films gezien kon worden als een flop. Neem bijvoorbeeld Hulk uit 2003. In die film is onze groene agressieveling te vergelijken met Shrek in een paarse korte broek.

  De Hulk doet ons in deze film een beetje denken aan Shrek dankzij zijn felgroene kleur. De kleuren hadden wel iets donkerder gemogen en misschien waren wat extra schaduwen ook beter geweest? Dan was dit groene monster tenminste nog een beetje geloofwaardig. Nu is het gewoon een of andere groene asperge met overgewicht en een opgeplakte pruik. Beetje jammer.

  Grote CGI fouten in films

  Zoals je kunt zien zijn er een aantal films die niet helemaal zijn geslaagd op het gebied van CGI en zelfs een aantal grote fouten hebben. Gelukkig is er voor sommige films nog een hoop voor verbetering nodig (we hebben het over jou, Aladdin) en hebben andere films al een hoop nieuwe karakters gekregen (het is al goed Hulk, je bent vergeven). Het kan zo zijn dat jij aan hele andere films dacht toen je onze lijst las. Welke? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.