10 Devil May Cry 5 features die de game nog leuker kunnen maken

  Het heeft meer dan tien jaar geduurd, maar het wachten is nu echt bijna voorbij. Op 8 maart kunnen we helemaal los gaan in het nieuwste deel van de Devil May Cry serie: Devil May Cry 5. Om dit te vieren brengen we 10 Devil May Cry 5 features die de game nog leuker zouden maken voor je in kaart.

  10. Klassieke kostuums

  In de Devil May Cry 5 Deluxe Edition zitten al een paar alternatieve skins voor de personages. Ze zijn een leuke toevoeging, maar wij zien ook graag wat oude kloffies van Dante en zijn kameraden in de game. Klassieke kostuums zijn daarom een van de Devil May Cry 5 features in deze lijst.

  Aangezien Capcom ook nummers uit voorgaande delen van de serie naar Devil May Cry 5 brengt, voegt deze kledij nog wat extra nostalgie toe. Zo kun je herinneringen ophalen met nipple-belt Dante die op Devils Never Cry demonen aan stukken snijdt. Het is ook geen straf om de witharige held weer in zijn Devil May Cry 2 pak te zien.

  9. Intieme boss fights

  Als je de Devil May Cry 5 Demo hebt gespeeld, weet je dat boss fights tegen grote monsters een onderdeel van de game zijn. Deze gevechten zijn altijd heel spectaculair en indrukwekkend. Wij hopen dat er ook ruimte is voor de intieme boss fights. Hierbij moet je denken aan de gevechten tegen Nelo Angelo uit het eerste deel en de aanvaringen met Vergil in Devil May Cry 3.

  De een-op-een strijd tussen jou en een boss van ongeveer hetzelfde formaat, geeft je een gevoel van benauwdheid. Deze vijanden hijgen constant in je nek en gunnen je geen moment van rust. Dit is iets wat een demoon met de lengte van een flatgebouw nooit helemaal lukt. Deze intieme vechtpartijen zijn daarom een van de Devil May Cry 5 features die wij hopen te zien.

  8. Nero en Dante die freestylen met nieuwe wapens

  Dante is een man met stijl. Dit laat hij in de serie meerdere malen zien als hij een nieuw wapen in zijn bezit krijgt. Met het voorwerp freestylet hij alle kanten op en als het even kan, maakt hij er ook wat leuke opmerkingen bij. Features zoals deze mogen niet in Devil May Cry 5 ontbreken.

  Hoewel Dante meestal dit soort acties heeft, hopen we dat Nero in het nieuwste deel ook een paar van dit soort momenten krijgt. Het is nog even de vraag of hij met andere wapens kan vechten. Misschien dat Nero zoiets kan doen als er een nieuwe Devil Breaker in zijn handen wordt gedrukt.

  7. Momenten die over de top gaan

  In onze lijst met de vijf beste Devil May Cry Dante momenten heb je al een paar over de top gebeurtenissen voorbij zien komen. Dante is niet de enige die mokerhard losgaat op dit gebied. Nero, Trish en Lady kunnen er ook wat van. De games zitten vol met dit soort momenten en ze mogen dan ook zeker niet ontbreken in het vijfde deel.

  In de eerste trailer zie je al een paar gekke dingen voorbij komen. Zo zie je dat Nico de Devil May Cry bus laat ronddraaien, terwijl Nero buiten aan het vechten is. Ondertussen gooit ze ook nog een peuk in haar mond. We hopen dat dit een voorbode is voor meer momenten die over de top gaan.

  6. Nero's Devil Bringer

  Nero heeft in Devil May Cry 5 verschillende Devil Breakers tot zijn beschikking. Gerbera geeft je bijvoorbeeld meer behendigheid en defensieve mogelijkheden. Punch Line is een arm die je op vijanden kan afschieten. Nero kan er zelfs op surfen. Toch hopen we dat zijn demonische arm Devil Bringer ook terugkomt.

  In Devil May Cry 4 zien we Nero voor het eerst in actie met Devil Bringer. Het is een geweldig hulpmiddel om demonen een kopje kleiner te maken. In boss battles kan je de arm gebruiken om extra schade te doen. Hierbij maakt Nero ook nog eens eigenwijze opmerkingen. Nero's Devil Bringer is een van de Devil May Cry 5 features die niet mag ontbreken.

  5. Lucia heeft een cameo

  Er is één regel als het over Devil May Cry 2 gaat: we praten niet over Devil May Cry 2. De game wordt terecht het slechtste deel in de serie genoemd, maar de harde waarheid is dat hij wel onderdeel van de saga is. Een van de weinige positieve kanten aan de game is Dante's tegenspeelster Lucia.

  Lucia is het tweede speelbare personage in Devil May Cry 2. Ze is een demoon die door de tovenaar Arius is gecreëerd. Aan het einde van de game wacht ze in Dante's winkel tot hij terugkeert uit de demonenwereld. We hebben geen bezwaar tegen een cameo van de Franse demonenjager. Daarom is het een van de Devil May Cry 5 features in onze lijst.

  4. Sparda speelt een actieve rol in het verhaal

  De vader van Dante en Vergil is een legende in de Devil May Cry serie. Een demoon die zich verzette tegen de tyrannie van zijn soortgenoten en daar eigenhandig een einde aan maakte. In Devil May Cry 4 aanbidden de bewoners van Fortuna hem zelfs als een god. Veel verder dan referenties is het nooit gekomen.

  Aangezien Devil May Cry 5 het einde van de Sparda saga is, zou het raar zijn als de demoon aan de zijlijn blijft staan. In de trailers zien we dat Vergil terugkeert uit de dood. Waarom zou Sparda niet hetzelfde kunnen doen? Als er features zijn die Devil May Cry 5 leuker kunnen maken, is het de Legendary Dark Knight Sparda wel.

  3. Volwaardige co-op

  De nummer 3-notering in onze Devil May Cry 5 features lijst is een volwaardige co-op modus. Devil May Cry 5 is van nature een singleplayer ervaring, maar Capcom heeft toch een soort multiplayer element in de game gestopt. Op momenten dat Nero, Dante of V bij elkaar komen, kan het zijn dat een van hen een echte speler is.

  De game zou echter nog leuker zijn als er een volwaardige co-op in de game komt. Hierbij moet je denken aan speciale missies, waarin je samen met een vriend tegen demonen kan vechten. In Bayonetta 2 van concurrent PlatinumGames is een dergelijke modus al aanwezig. Devil May Cry 5 mag dan absoluut niet uitblijven.

  2. Trish en Lady zijn speelbaar

  Het verhaal van Devil May Cry 5 is natuurlijk belangrijk, maar uiteindelijk draait alles om de gameplay. In de game speel je met het mannelijke drietal Nero, Dante en V. Wat ons betreft mag daar wel wat girlpower bij. Trish en Lady als speelbare personages staan daarom hoog op ons verlanglijstje van Devil May Cry 5 features.

  In Devil May Cry 4: Special Edition kan je al als de twee dames spelen. In de game hebben ze ieder een complete collectie aan aanvallen en combo's. Het enige wat Capcom hoeft te doen, is een vertaalslag naar het nieuwste deel maken. De kans is klein dat dit vanaf de release in de game zit, dus hopen wij op een soort Lady Demon Hunter DLC. Er is alleen een persoon waar we nog liever mee willen spelen...

  1. Vergil is speelbaar

  De lijsttrekker van onze Devil May Cry 5 features is een speelbare versie van Vergil. Het is geen geheim dat de broer van Dante onderdeel uitmaakt van het verhaal van Devil May Cry 5. Wat zijn rol precies is, weten we niet. Wat we wel weten is dat Vergil een unieke speelstijl heeft die niet in de game mag ontbreken.

  Vergil maakt, net als Trish en Lady, onderdeel uit van de Devil May Cry 4: Special Edition. In de game combineert hij aanvallen uit Devil May Cry 3 met offensieve bewegingen uit DmC: Devil May Cry. Het einde van de Sparda saga brengt alle onderdelen van de serie bij elkaar. Een speelbare Vergil hoort daar volkomen bij.

  Devil May Cry 5 features die de game nog leuker kunnen maken

  Dit was onze lijst met Devil May Cry 5 features die de game nog leuker kunnen maken. Ben je het eens met onze selectie? Welke features zou jij nog willen zien in de game? Laat het ons weten in de comments.

  Devil May Cry 5

  Verkijgbaar vanaf 8 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.