CES 2017 verwachtingen - De nieuwste snufjes

  Las Vegas is van 5 tot 8 januari dé plek om te zijn voor techfreaks. Zoals elk jaar vind daar dan de Consumer Electronics Show plaats. Welke CES 2017 verwachtingen hebben we dit jaar van de gigantische elektronicabeurs?

  Op CES 2017 kunnen we weer een aantal toffe onthullingen verwachten, maar daarnaast zullen bedrijven de kans ook aangrijpen om hun tofste spullen eens goed in het zonnetje te zetten. We kunnen dus uitkijken naar al dat moois dat in januari getoond gaat worden. In deze special zullen we de belangrijkste verwachtingen met je doornemen, zodat jij weet waar je op kunt letten als CES 2017 dan eindelijk van start gaat.

  Of het nu flitsende nieuwe TV's zijn, of de tofste nieuwe gadgets, op CES 2017 gaat hoe dan ook genoeg nieuws te zien zijn voor fans van alles op elektronicagebied. Op eerdere edities van het elektronica-evenement werden al belangrijke onthullingen gedaan, zoals de NES in 1985, de eerste Xbox in 2001 en de OLED-TV in 2008. Of er al net zo'n grote aankondiging aan zit te komen, is nog maar te bezien, maar dát er nieuwe spullen getoond gaan worden, staat buiten kijf!

  We hebben de CES 2017 verwachtingen voor jou op een rijtje gezet.

  Smartphones op CES 2017

  Hoewel er op CES 2017 waarschijnlijk niet heel veel nieuwe telefoons getoond gaan worden, betekent dat niet dat de grote smartphonefabrikanten stil zullen blijven tijdens het evenement in Las Vegas. Zo zou vanuit onverwachte hoek weleens een onthulling kunnen komen. Steve Cistulli, de man achter onder andere BlackBerry heeft namelijk al middels een tweet aangegeven met meer nieuws te komen over wat hij "de nieuwe BlackBerry" noemt.

  Ook LG zal van de kans gebruik maken om haar nieuwste toestellen te tonen. De vier K Series en twee X Series smartphones en de LG Stylus 3 zijn al onthuld, maar op CES 2017 zal meer bekendgemaakt gaan worden over de nieuwste toevoegingen aan de line-up van LG.

  Verder kunnen we een onthulling verwachten van Sony Xperia, volgens geruchten zou er namelijk een nieuw model moeten komen. Bovendien kunnen we wellicht ook eindelijk die opvouwbare telefoon van Samsung gaan aanschouwen!

  De CES 2017 verwachtingen voor smartphones zijn dit jaar wat magertjes, maar zoals we gewend zijn van CES kunnen we rekenen op tal van verrassingen!

  Virtual reality op CES 2017

  Dat virtual reality hier is om te blijven, is inmiddels wel duidelijk. Dat CES 2017 dé plaats gaat zijn voor de tofste onthullingen, lijkt dat ook.Verwacht op CES 2017 veel content te zien die de gaten gaat opvullen, want hoewel er inmiddels al veel virtual reality headsets op de markt zijn, ontbreekt het toch aan goede content.

  Een hoopvolle verwachting is dat we nieuwe games kunnen gaan zien, maar ook op andere gebieden hopen we vernieuwing te gaan zien. Vooral uit de hoek van video- en streamingservices ontbreekt nog een reactie op de groeiende populariteit van virtual reality. Laten we hopen dat daar op CES 2017 verandering in gaat komen.

  Waar we in ieder geval alvast naar uit kunnen kijken is de Power Rangers VR experience van Qualcomm en Lionsgate. Deze VR ervaring is gemaakt om de kracht van de Snapdragon 835 chipset te tonen, dus verwacht ook een flinke vooruitgang in de kracht van smartphones volgend jaar!

  De CES 2017 verwachtingen met betrekking tot virtual reality zijn in ieder geval hooggespannen, dus hopelijk gaat er veel tofs getoond worden.

  PC & accessoires op CES 2017

  CES biedt elk jaar weer podium voor de laatste vooruitgangen in de computerwereld. Ook dit jaar zullen we weer nieuwe onthullingen kunnen verwachten van fabrikanten als Dell, die de Dell XPS 13 zal gaan tonen. De nieuwe versie van de XPS 13, een hybride laptop, gaat flink in het zonnetje gezet worden op de beurs. Bovendien heeft het bedrijf al aangegeven haar plannen voor de toekomst te delen op CES 2017, dus houd je ogen open voor een aantal verrassingen!

  Fans kijken bovendien al maanden reikhalzend uit naar de Smart Desk, een PC die wel doet denken aan de Microsoft Surface Studio, dus we zullen volgend jaar gaan zien welke van de twee de grootste populariteit weet te bereiken.

  Ook Lenovo, MSI, Samsung en HP staan in de startblokken om de nieuwste spullen te tonen. Verwacht ultralichte laptops, nieuwe monitoren en innovaties op het gebied van virtual reality. LG heeft de kofferbak gevuld met een flink aantal monitoren om het publiek te tonen op CES 2017, waaronder een 4K HDR scherm met een resolutie van 3840 x 2160 pixels en een schermdiameter van 32 inch.

  Intel zal veel CES 2017 verwachtingen waar maken, het bedrijf gaat namelijk de nieuwste generatie processoren tonen. De KabyLake verschijnen ergens begin 2017, dus het is geen verrassing als de fabrikant deze nieuwe lijn processoren onder de aandacht zal gaan brengen. Concurrent AMD heeft bovendien niet stil gezeten, één van de belangrijkste CES 2017 verwachtingen voor AMD is dat er meer informatie over de nieuwe Ryzen CPU's, met acht cores en zestien threads, bekend zal worden.

  Ook videokaartproducent NVIDIA heeft moois in petto. Naast nieuwe videokaarten brengt de fabrikant waarschijnlijk ook een nieuwe versie van de NVIDIA Shield Android TV mee. Hoewel er nog geen officiële onthulling is, zou het zomaar kunnen dat concurrent AMD meer van de Vega grafische kaarten gaat tonen. Naast CPU's en GPU's kunnen we natuurlijk ook weer nieuwe moederborden verwachten van fabrikanten als Asus en Gigabyte.

  Audio op CES 2017

  Sonos verpletterde afgelopen jaar nog elke competitie met haar multi-room speakers, dus verwacht dat andere fabrikanten dit voorbeeld zullen gaan volgen. Naast speakers die heel je huis vullen met de beste beats, kunnen we ook nieuwe soundbars en ander moois met Dolby Atmos ondersteuning verwachten op CES.

  LG kondigde onlangs wel een heel bijzondere draagbare speaker aan. De zwevende speaker wist al de nodige reacties uit te lokken, dus laten we hopen dat de beurs weer platform gaat bieden aan de tofste vernieuwingen op het gebied van audio-apparatuur.

  De CES 2017 verwachtingen op het gebied van audio zijn dat er naast vernieuwende producten ook weer tal van verrassende producten getoond gaan worden, dus houd je ogen en oren open.

  Televisies op CES 2017

  Als er ergens veel aandacht aan besteed wordt op CES, dan zijn het wel televisies. Momenteel is er weer veel aan de hand op het gebied van TV's en we kunnen dan ook veel nieuwe onthullingen verwachten, voornamelijk op het gebied van 4K en HDR. De CES 2017 verwachtingen richten zich in dit geval dus ook vooral op die twee termen.

  Deze twee begrippen zijn langzaam maar zeker uitgegroeid tot de belangrijkste onderdelen waar een consument naar kijkt bij het kiezen van een nieuwe high-end televisie en de producenten zullen daar zeker op in gaan spelen. Verwacht dus nieuwe 4K TV's, maar wellicht kunnen we zelfs ook al 8K televisies gaan zien in januari, hoewel dat soort producten nog steeds onbetaalbaar zullen zijn voor de gemiddelde consument.

  Naast het visuele deel van het verhaal zullen fabrikanten ook weer met de nieuwste innovaties op het gebied van smart-TV's komen. Verwacht dus nieuwe features van onder andere Samsung en LG. Voor fans van prachtig beeld en de grootste en mooiste televisies, is CES dus ook dit jaar weer een evenement om in je agenda te noteren.

  Ook op het gebied van televisies zijn de CES 2017 verwachtingen dat we verrast gaan worden, we zijn dan ook benieuwd naar de producten die fabrikanten momenteel nog achter de hand houden.

  Auto's, drones, wearables en meer op CES 2017

  Op de Consumer Electronics Show blijft het al enige jaren niet meer bij elektronica, maar ook auto's maken de laatste jaren hun opwachting. Met de opkomst van elektrische en zelfrijdende auto's is dat niet heel gek, want daar zit bijna meer elektronica in dan in de meeste smartphones!

  De CES 2017 verwachtingen richten zich op nieuwe zelfrijdende auto's en ongetwijfeld zullen er ook onthullingen komen vanuit bedrijven als Tesla, Faraday Future en Honda.

  Naast auto's is CES ook al enige tijd thuis voor de nieuwste drones. Op CES 2017 zal dit niet anders zijn, dus houd je ogen geopend voor drones in alle soorten en maten, er zal veel getoond gaan worden wanneer het evenement in januari van start gaat.

  Hoewel 2016 een jammerlijk jaar was voor wearables, ziet 2017 er een stuk beter uit. Verwacht onthullingen van FitBit en Samsung, maar wellicht kunnen we ook uit onverwachte hoek een onthulling verwachten.

  Naast al de gebruikelijke elektronica, kunnen we zoals elk jaar ook weer tal van bijzondere snufjes en bizarre uitvindingen verwachten op CES 2017, bekijk bijvoorbeeld maar eens het overzicht van bizarre gadgets op CES 2016 van TechRadar.

  Wat zijn jouw CES 2017 verwachtingen? Laat het ons weten door een reactie achter te laten op dit bericht!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.