Celebrities voice acting rollen - 10 verrassende personages!

  We weten allemaal dat Tom Hanks Woody speelde in Toy Story en ook het feit dat Robin Williams de stem van Genie (Aladdin) insprak is ook geen verrassing meer. Maar er zijn ook veel celebrities waarvan je niet wist dat ze hun stem uitleenden aan animatiefilms. Dit zijn de 10 meest verrassende celebrities voice acting rollen!

  Walt Disney Studio Animation Studios

  10. Dwayne Johnson als Maui (Moana)

  De stem van Maui, de halfgod uit Disney's Moana, is ingesproken door Dwayne "The Rock" Johnson. In de film speelt hij de halfgod die Moana tijdens haar avontuur op zee ontmoet en met wie ze samen de oceaan verkent op een vlot. Maui is een zelfingenomen en iets te zelfverzekerde spierbundel en in het begin van de film was hij eerder een bedreiging dan een vriend. Maar hoe langer je kijkt, hoe meer je Maui kunt waarderen!

  De bewegende tattoo's en het brede lichaam van de halfgod is wat dit personage zo leuk maakt. Dwayne Johnson is de kers op de taart en heeft de perfecte stem voor deze rol. We kunnen Disney's keuze voor Johnson overigens wel begrijpen en we zien de gelijkenis tussen Maui en The Rock ook wel. Dan hebben we het natuurlijk over hun breedte en spieren!

  Buena Vista Pictures

  9. Ellen DeGeneres als Dory (Finding Nemo)

  Wat velen niet weten, is dat beroemde Amerikaanse talk-show host Ellen Degeneres de stem heeft van Dory! In 2004 leende ze haar stem uit aan de Disney Pixar film Finding Nemo, die in 2016 een vervolg kreeg genaamd Finding Dory. De stem van Dory kwam ons al zo bekend voor, maar het is dus Ellen DeGeneres!

  Dory is het blauwe visje met een kortetermijngeheugen wat samen met Marlin op zoek gaat naar Nemo: zijn verdwaalde zoontje. Maar in het vervolg is Dory degene die verdwaald is. Ellen zelf omschrijft het personage als "een vis met een groot hart en een klein geheugen" en dat hadden we zelf niet beter kunnen omschrijven.

  Fox Broadcasting

  8. Mila Kunis als Meg (Family Guy)

  Deze rol zouden velen niet verwachten bij Mila Kunis! De actrice maakte haar grote doorbraak met haar rol van Jackie in That 70's Show in 1998 en een jaar later begon ze met voice-acting voor Family Guy. Sindsdien heeft ze alleen maar grotere rollen gekregen en we zien haar terug in onder andere Bad Moms (2016), Friends with Benefits (2011) en Ted (2012).

  Vandaag de dag spreekt ze nog steeds de stem in van Meg Griffin in de komedie Family Guy en daar zijn wij hartstikke blij mee. Ze doet het super en een betere actrice voor deze rol hadden wij niet kunnen bedenken!

  Disney Enterprises

  7. Miley Cyrus als Penny (Bolt)

  In Bolt draait het verhaal om Penny en haar hondje Bolt met wie ze samen speelt in een spannende serie. In de serie speelt Bolt een hondje met superkrachten, maar hij verwart de filmset met de realiteit en wanneer hij de weg kwijt raakt, weet hij zichzelf niet te redden in de echte wereld. De twee missen elkaar en Bolt gaat op zoek naar Penny, en Penny gaat op zoek naar hem.

  De stem van Penny is ingesproken door Miley Cyrus. Het meisje wat we nog steeds kennen als Hannah Montana en wat later ook muziek ging maken. Wrecking Ball en Malibu zijn twee van haar bekendste nummers. Dat ze de rol speelde van Penny, bewijst maar weer dat voice acting óók een van haar talenten is!

  Gage Skidmore

  6. Cara Delevingne als DJ (Grand Theft Auto V)

  Deze zagen we niet aankomen: Cara Delevingne leende haar stem uit aan GTA. In Grand Theft Auto V is ze namelijk te horen als een van de radio DJ's. Het supermodel/actrice/zangeres/schrijfster heeft voor het spel dus ook haar stem uitgeleend en samen met Karl Lagerfeld is ze te horen als een van de DJ's in het spel.

  In de game is Cara een van de presentatoren van "Non-Stop-Pop FM" en Karl Lagerfeld was te horen als DJ bij "K109 The Studio". En dat bewijst dan maar weer dat dit supermodel écht alles kan. We zien haar ook steeds vaker in films, zo speelde ze de hoofdrol in Paper Towns (2015) en zagen we haar ook in Suicide Squad (2016) voorbij komen.

  Disney Enterprises

  5. Jeremy Irons als Scar (The Lion King)

  Wie kent The Lion King niet? Een echte klassieker van Disney. En wat is een Disney film zonder een goede schurk? In deze film is dat Scar, met de stem van Jeremy Irons.

  Scar is de broer van koning Mufasa: de koning van het rijk. Scar heeft altijd in zijn schaduw gestaan en vindt dat het nu zijn tijd is voor de spotlights en hij besluit Mufasa uit de weg te ruimen. En hiervoor gaat hij (letterlijk) over lijken: hij vermoordt zijn eigen broer.

  Scar is een van de sterkste schurken van Disney: hij is eng, gemeen, vals en angstaanjagend, maar heeft toch ook wel weer klasse. Dat komt door de stem van Jeremy Irons, die écht wat toevoegt aan het personage. Zijn stem is gevaarlijk en sterk en er had geen betere kandidaat kunnen zijn voor de rol van Scar.

  Dreamworks

  4. Eddie Murphy als Donkey (Shrek)

  De hilarische Eddie Murphy zien we (horen we) in de Shrek-franchise terug als Donkey: Shrek's trouwe sidekick. Eddie Murphy is perfect voor deze rol en past perfect tussen het lijstje van de rest van zijn films. Kijk maar naar zijn rollen in Norbit (2007) en Meet Dave (2008).

  Allemaal komedies en dat is dan ook precies waarom de rol van Donkey er perfect tussen past. Donkey is de pratende ezel uit de film en is vooral heel grappig. Hij is de enige die niet bang is voor Shrek en de twee worden beste vrienden. Hij is bijdehand, vertelt Shrek wanneer hij een pepermuntje kan gebruiken maar toch is hij ook wel weer heel lief.

  Dreamworks Animation

  3. Angelina Jolie als Tigress (Kung Fu Panda)

  Angelina Jolie heeft al vaker stemmen voor animatiefilms ingesproken, maar haar rol in de Kung Fu Panda films was toch wel outstanding. Ze sprak in alle drie de Kung Fu Panda films de stem van Tigress in, de Chinese tijger (en leider van de Furious Five) in.

  Voor ze de rol van Tigress kreeg in de Kung Fu Panda-franchise, leende Angelina Jolie haar stem ook uit voor de rol van Lola in Shark Tale (2004). Daarnaast zien we haar continu terug in allerlei films, zo is de actrice op dit moment bezig met de opnames van Maleficent 2.

  Disney/Pixar

  2. Owen Wilson als Lightning McQueen (Cars)

  Acteur Owen Wilson sprak de stem van de rode raceauto Lightning McQueen in voor Cars. Deze acteur kennen we vooral van zijn grappige en sullige rollen, denk bijvoorbeeld aan Meet the Parents (2000) en Zoolander (2001). Met zijn rol van Lightning McQueen maakte hij zijn debuut in de voice acting-wereld.

  Hij sprak de stem in in alle drie de Cars-films. Daarnaast werkte hij een aantal jaar later samen met Meryl Streep en George Clooney in Fantastic Mr Fox (2009) waar hij de rol had van Coach Skip.

  Disney/Pixar

  1. Amy Poehler als Joy (Inside Out) is de afsluiter van celebrities voice acting

  En de afsluiter van onze verrassende celebrities voice acting rollen is Amy Poehler met de rol van Joy! In Inside Out nemen we een kijk in het hoofd van de mens en zien we dat er figuurtjes met bepaalde emoties in onze hersenen rondlopen die ons besturen. Één daarvan is Joy: de vrolijke emotie.

  Amy Poehler is een comedienne en haar grootste rol is die van Leslie in Parks and Recreation. Ook speelde ze de moeder van Regina George in Mean Girls (2004). Kortom: alleen maar grappige rollen. Daarentegen is de rol van Joy helemaal niet zo grappig, maar toch lijkt de rol perfect voor Amy Poehler.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.