Captain America Civil War release - Wat jij moet weten van Cap!

  Eindelijk is hij er dan, de nieuwste Captain America film is uit. Wie wint er? Wordt het Iron Man, of moeten de twee helden hun meningsverschil naast zich neerleggen om een grotere vijand te verslaan? Maar voordat je naar de Captain America Civil War release gaat, hier eerst nog even allerlei feitjes over The First Avenger.

  Natuurlijk weet je als Marvel fan van het eerste uur alles van deze populaire superheld. Maar uitendelijk gaat het er bij deze special over de Captain America Civil War release vooral over feitjes die je in eerste instantie niet zult kennen.

  We hebben het hele Marvel Universum afgespeurd om jouw Captain America trivia kennis op de proef te stellen. Als jij aan het einde van deze rubriek kunt zeggen dat je al deze feitjes al kende dan mag je jezelf een schouderklopje geven.

  Propaganda Paradepaardje

  Captain America is inmiddels al bijna een eeuw oud en hij begon zijn leven eigenlijk niet als toffe stripheld, maar was bedoeld om mensen enthousiast te maken in de strijd tegen de vijanden van Amerika.

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog vocht Captain America natuurlijk tegen de nazi’s en daarmee is de eerste Captain America film die The Avengers zo’n beetje aftrapte een soort van Meta ervaring. Je ziet dat Steve Rodgers wordt ingezet in de strijd tegen de Duitsers om het moraal van de Amerikaanse bevolking weer een beetje overeind te krijgen.

  Daarnaast is The Red Skull, te zien in The First Avenger en vele Captain America Comics en animatie films, Nazi en tevens grootste vijand van Cap. Hoewel deze Rode Duitser (vroeger nogal dubbelop) niet te zien is in Civil War, wordt er wel een nieuwe Duitse vijand geïntroduceerd.

  Helmut J. Zemo, ook wel bekend onder de naam Baron Zemo, moet de nieuwe antagonist worden in Captain America Civil War en mensen die de comics kennen, weten dat deze kwaadaardige slechterik wel heel erg duivels is. De aandacht lag voor Captain America Civil War voornamelijk op Spider-Man, maar eigenlijk willen we ook wel meer zien van deze Bad Guy, en dat gaan we nu dan eindelijk doen!

  Niet altijd even populair

  Hoewel Cap in eerste instantie een hele populaire superheld was, voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Raakte zijn populariteit na de oorlog een beetje in het slop. Patriotisch gedrag werd niet zozeer gewaardeerd en daarom was het ook dat Captain America door Marvel letterlijk in de ijskast werd gezet als personage.

  Cap moest in de comics namelijk, net als in de films, een vliegtuig tegenhouden dat door Baron Zemo (in de film The Red Skull) naar de VS werd gestuurd om een bom te laten vallen. Hoewel er daarna nog een paar gebeurtenissen waren, waarin een Nazi agent het lichaam van Cap wilde overnemen, wist Captain America dit af te wenden. Uiteindelijk werd Steve Rodgers alsnog neergeschoten in de Atlantische Oceaan.

  Van straatgevechten tot aan de ruimte

  Steve Rodgers is overal al eens geweest, hij heeft meegevochten in buitenaardse oorlogen, maar hij heeft ook gestreden in onze eigen grote Tweede Wereldoorlog. Van Afrika tot Mars, Captain America heeft meer Airmiles dan een Japanse Zakenman die dagelijks naar Amerika afreist.

  Van de kleinste kruimeldief tot een godheid die het universum kan vernietigen (Thanos?! Infinity Wars?!), Cap heeft tegen iedereen gevochten en geen slechterik of onrechtvaardige boef is veilig voor deze superheld.

  Maar als je dag dat de ruimte al behoorlijk ver was voor deze superheld. Hij gaat nog veel verder, Cap reist af naar andere dimensies en tijden, hij keert zelfs terug van de dood om kwaadaardige konten te schoppen.

  Een beetje Marvel fanaat weet dat het niet heel bijzonder is voor een personage om terug te keren uit de dood, Dr. Victor Von Doom streed bijvoorbeeld in de hel tegen allerlei demonen voor hij terugkeerde, maar Captain America gaat zover om links en rechts gerechtigheid uit te delen dat het ons wel een feitje waard leek.

  Niet altijd Captain America

  Misschien wel het meest obscure weetje in deze lijst ter voorbereiding op de Captain America Civil War Release, maar Steve Rodgers is niet zijn hele leven Captain America geweest. Nu bedoelen we niet dat hij ooit het iele ventje was dat omgetoverd werd tot supersoldaat. Steve heeft ooit een volledig andere identiteit gehad.

  De Star Spangled Avenger heeft in de comics namelijk zijn land de rug toegekeerd toen hij erachter kwam dat de Amerikaanse regering verschrikkelijk corrupt was. Op dat moment hing Cap zijn schild en pak aan de wilgen en besloot hij de geheime identiteit van The Nomad aan te nemen. Nomad betekent “man zonder land” en dit was dus redelijk passend voor een held die ooit zijn land vertegenwoordigde.

  Captain America Civil War release

  Maar The Nomad is niet het enige alter ego dat Cap ooit aannam. Toen Steve gedwongen werd om zijn identiteit als Captain America op te geven, besloot hij om zichzelf simpelweg om te dopen tot The Captain. Daarna kreeg hij van Black Panther Vibranium om een nieuw schild te laten maken door Tony Stark en droeg hij een zwart pak waarmee hij onrecht in de wereld tegenging.

  De gebeurtenissen in Civil War zijn waarschijnlijk niet dusdanig dat hij zijn identiteit als Captain America moet opgeven. Maar het is in ieder geval een leuk weetje om in de bioscoop met een hand vol popcorn aan je vrienden te vertellen.

  The very First Avenger

  Hoewel hij het zelf op dat moment nog niet wist, was Cap toch echt de allereerste Avenger die in het leven werd geroepen. Wanneer je een superheldenteam opstelt, zou je als eerste denken aan een supersoldaat die ook nog eens verhoogde intelligentie heeft, toch?

  Dat dachten Tony Stark, Thor, Hank Pym en The Wasp ook toen ze het bevroren lichaam van de eerste wreker uit de Atlantische Oceaan opvisten. Wanneer je The First Avenger hebt gezien, dan weet je dat bovenstaand niet helemaal overeenkomt met de film, maar het eerste team van Avengers bevatte niet The Hulk, Hawkeye of The Black Widow.

  Overigens maakt dit voor het verhaal van The Star Spangled Avenger niet uit. Hij wordt ontdooit en dat laait de woede van zijn Duitse Vijanden op. Zo kwam Baron Zemo (daar is hij weer!) achter het feit dat Cap nog in leven was. Dit zorgde ervoor dat Helmut J. Zemo uit zijn pensionering moest komen om The Avengers het leven zuur te maken.

  De gebeurtenissen die daarna volgden maakten dat Cap vaste leider van The Avengers werd en dat is de tweede reden dat The First Avenger zijn titel heeft gekregen.

  Je hebt nu waarschijnlijk een hoop nieuwe informatie om klaar te zijn voor de Captain America Civil War release. Dus wil jij je vrienden jaloers maken of juist die irritante vriend zijn (“maar in de comics”...), neem deze feitjes mee en laat de popcornregen maar komen!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.