Call of Duty WW2 Multiplayer guide - Tips om beter te worden

Article
woensdag, 15 november 2017 om 13:56
xgn google image
Call of Duty WW2 is nu bijna twee weken uit. Dat betekent dat onze experts genoeg uurtjes hebben kunnen investeren om alle tips voor jou te vinden om beter te worden in Call of Duty WW2. Je leest het in de Call of Duty WW2 Multiplayer guide!
Call of Duty WW2 is sinds 3 november te koop voor de PC, Xbox One en PlayStation 4. Als jij de beste CoD speler van jouw vriendengroep wilt worden of de ambitie hebt om een echte E-Sporter te worden kun je elke tip wel gebruiken. Naast vele uurtjes investeren om behendiger te worden helpen deze Call of Duty WW2 Multiplayer guide tips jou op weg naar wereldheerschappij (in gamen dan).

Basistraining

Voordat je begint met spelen is het belangrijk om te kijken of de besturing voor jou juist staat. Gooi je bijvoorbeeld liever een granaat met R2 dan moet je toch nog even de besturing induiken. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten welke Call of Duty multiplayer modus jij wilt domineren.
  • Team Deathmatch is eigenlijk het meest standaard in Call of Duty WW2 Multiplayer en duurt over het algemeen vrij kort. Het doel van Team Deathmatch is om de tegenstanders neer te schieten voordat ze jouw team neerschieten. Elke kill telt als 1 punt en online speel je totdat één team 75 punten heeft gehaald.
  • Domination is iets moeilijker dan Team Deathmatch, maar geeft je wel de mogelijkheid om tactischer te spelen en punten te verdienen. In het level zijn drie posities die jouw team moet innemen voordat de tegenstander dat doet. Jouw team scoort punten door zoveel mogelijk en zo lang mogelijk de posities vast te houden. Het team dat als eerst de 200 punten haalt wint.
  • Hardpoint is vergelijkbaar met domination, maar toch compleet anders. In het level verschijnt één plek waar de teams om moeten strijden om controle over dit punt te nemen. Het team met de meeste spelers binnen de cirkel van de plek krijgen punten die meetellen voor de eindscore.
  • War is een nieuwe multiplayer modus en geschikt voor jou als je meer van een verhaal houdt. In War speel je aan twee kanten van het verhaal, dus mogelijk eerst als aanvaller en daarna als verdediger. De aanvallers hebben bijvoorbeeld de taak om een tank over een brug te loodsen of om een locatie op te blazen. De verdedigers moeten de aanvallers lang genoeg tegenhouden om te winnen.
  • Search and Destroy is een belangrijk onderdeel voor gamers en vooral ook voor jou als je een echte E-Sporter wilt worden. Belangrijk hierbij is om te weten dat je niet respawnt als je doodgaat. Bij search and Destroy speel je als team om de beurt om een locatie op te blazen of te beschermen.
  • Gridiron is redelijk nieuw en doet ons denken aan rugby, maar dan dodelijker. Twee teams strijden om één bal die ze vervolgens naar het doel van het tegenteam moeten brengen om te scoren. Schiet je de baldrager dood? Dan moet je wel nog de bal pakken voordat iemand anders dat doet.
  • Kill Confirmed is in het feite Team Deathmatch, alleen scoor je nu punten door de dog tag op te pakken van de spelers die neergeschoten zijn. Verzamel met jouw team zo snel mogelijk en zoveel mogelijk dog tags om van de tegenstander te winnen.
  • Free-for-All is voor de echte waaghalzen. Denk jij dat jij de beste speler bent en durf jij het op te nemen tegen 7 andere spelers? Dan is Free-for-All de kans om dat aan te tonen. Je neemt het namelijk op tegen andere spelers die allemaal alleen spelen.
Wist je dat er een Gridiron easter egg en challenge in Headquarters zit? Bekijk de Call of Duty WW2 Headquarters easter eggs special om te zien hoe jij deze easter egg en challenge behaald.
121667 1

Gevorderde training

Ben je wel snel genoeg om iemand te raken, maar lukt het je vervolgens niet om diegene neer te krijgen? Dan kan je ervoor kiezen om een ander wapen te selecteren (daarover later meer), maar je kan ook proberen om een Hardcore modus te spelen. Momenteel kan je Team Deathmatch, Search and Destroy, Domination en Free-for-All op Hardcore spelen.
In Hardcore modus verdwijnt je HUD (Heads Up Display), is je health erg laag en staat friendly fire aan. Tijd dus om goed op te letten wat je doet en op wie je schiet. Het voordeel hieraan is dat vijanden ook sneller doodgaan en je dus minder kogels nodig hebt. Het nadeel is dat jij teammates neer kunt schieten (of zij jou wanneer je net een killstreak gaat krijgen) en vijanden ook minder kogels nodig hebben.

Wapens

Uiteraard is een wapenkeuze afhankelijk van jouw voorkeur, maar over het algemeen is er een aantal wapens dat vaak gekozen wordt en misschien wel de beste keuze is voor jou.
  • PPSH-41 is een Sub-Machine Gun die in multiplayer modus vaak wordt gekozen samen met de Type 100. Dit komt omdat de PPSH-41 snel schiet en vrij accuraat is, waardoor je in close combat fights snel jouw tegenstander de baas kunt zijn. Voeg je daar de Airborne division en Gunslinger basic training aan toen en je wordt een Usain Bolt die rennend kan schieten.
  • STG44 is een rifle met een lage recoil en hoog fire rate met redelijke damage. De STG44 is als het ware een gemiddeld wapen op verschillende vlakken, waardoor het een gebalanceerd wapen is voor afstanden en close combats.
  • Karabin is een semi-automatisch sniper rifle dat in de normale modus vijanden met twee schoten neer krijgt. Voeg je hier de 4x Optic lens aan toe en je hebt een sterk wapen dat ook gebruikt kan worden voor middellange afstanden.
  • BAR is een van de beste wapens in Call of Duty WW2. Met een ontzettend hoge damage en redelijke range voor een rifle versla je vijanden binnen seconden. Let wel goed op je ammo en je vijanden zullen jou en je BAR vrezen.
Speel met de wapens die bij jou passen en de divisions. Wanneer je bijvoorbeeld een Sub-Machine Gun kiest, hoef je niet per se de division Airborne te kiezen. Zo kan het bijvoorbeeld erg handig zijn om onzichtbaar te zijn voor vijanden door de Mountain division te kiezen.
121668 1

Divisions

Iedere speler heeft een eigen speelwijze, jij dus ook. Dat betekent dat jij misschien een sub-machine gun gebruikt in combinatie met de Mountain division. Hou je niet vast aan de wapens die bij de divisions horen, maar speel er mee. Daarnaast is ieder potje ook weer anders, net als de game modes, dus kies verschillende combinaties die ervoor zorgen dat jij altijd klaar bent om de tegenstander te lijf te gaan.
  • Infantry division in Call of Duty WW2 richt zich met de rifles voornamelijk op all-round gamers waarmee je op afstand de vijand kan aanvallen, maar ook van dichtbij.
  • Airborne division is voornamelijk voor de snelle en behendige Call of Duty spelers. Je kan langer en sneller rennen en ook nog een snel over obstakels heen klimmen. De wapens zijn echter minder sterk.
  • Armored division richt zich voornamelijk op de gamer die wel van een beetje grof geweld houdt. Plaats je LMG Bipod op een rand en neem de vijand van bovenaf onder vuur. Deze division leent zich dan ook goed voor de game modus War!
  • Mountain division is voor sluipschutters onder ons. Onzichtbaar voor vijandelijke Recon Aircraft (UAV) en ook nog eens stil lopen. Hoe gevaarlijk wil je zijn?
  • Expeditionary division is de class waarmee je lekker rond kunt lopen. Deze class leent zich goed voor tactische games modes waarbij je veel smokes of flashbangs kunt gebruiken!
Net als je soldaat kun jij ook je division prestigen. Dit betekent dat je de division opnieuw moet levelen, maar je wel rewards krijgt. Hieronder leggen wij uit welke reward je krijgt wanneer je een prestige level omhoog gaat.
  • Division Prestige 1: Uniek wapen en basic training (perk)
  • Division Prestige 2: Unieke player card
  • Division Prestige 3: Uniek uniform
  • Division Prestige 4: Wapen variant
121763

Neem de tijd

Nu je alles over de game modus weet, divisions en wapens is het tijd om de levels goed te leren kennen. Je kan dit doen door snel te rennen met de Airborne division, maar de kans is groot dat je snel een vijand tegen komt en dus doodgaat. Een tip die wij jou geven is om de tijd te nemen, soms is de tijd je grootste vijand, maar soms ook je grootste vriend. Iedereen heeft een hekel aan campers, maar soms is het verstandig om net even iets langer te wachten voordat je ergens naar binnengaat.
Daarnaast speel je in Call of Duty met teammates (tenzij je Free-for-All speelt), dus zorg ervoor dat je ook samen gaat spelen. Soms zit je kracht in aantallen, bijvoorbeeld voor Team Deathmatch en Domination, maar soms ook weer niet. Zie je dat iedereen een weg naar A kiest? Kies dan zelf een andere route richting A waardoor jij de vijanden in hun rug kunt aanvallen.

Blijf bewegen

Dit klinkt misschien tegenstrijdig met wat we hiervoor hebben geschreven, maar dat is het niet. Wanneer je een vijand hebt neergeschoten is het belangrijk dat je niet op dezelfde plek blijft zitten. Nieuwe basic training (perks) zorgt ervoor dat wanneer je geraakt bent je op de mini map te zien bent. Dit betekent dat wanneer je schiet of beschoten wordt je te zien bent op de radar, dus campen heeft weinig zin wanneer je gezien bent.
Daarnaast is het ook belangrijk om goed te luisteren naar de in game shouts van mede soldaten. Zo hoor je bijvoorbeeld teammates roepen dat een vijand in de bibliotheek loopt of in een bunker. Dit is een regelrechte waarschuwing of tip naar jou als teammate om die gluiperd aan te pakken. Dus blijf niet zitten, maar beweeg om die tegenstander te pakken en het aller belangrijkste hierbij is dat je je tijd neemt!

Call of Duty WW2 Multiplayer expert

Neem jij al deze tips mee het slagveld in? Dan sta jij binnen korte tijd bovenaan de scorelijst. Vergeet niet af en toe je teammates te helpen, want alleen win je geen oorlog natuurlijk. Heb jij nog tips voor je medesoldaten om een expert te worden in Call of Duty WW2 Multiplayer?