Call of Duty Black Ops 3 Eclipse Event - Een sfeerverslag

  De tweede DLC voor Call of Duty Black Ops 3 is op 19 april verschenen. Eclipse, zoals de nieuwe DLC heet, bevat vier nieuwe multiplayer maps en één map voor de zombie gamemode. Om deze gebeurtenis te vieren, organiseerde Activision een Call of Duty Black Ops 3 Eclipse event, en wij waren er bij.

  De Black Ops 3 Eclipse DLC is uit en dat moet natuurlijk gevierd worden. Op het recreatiepark Eiland van Maurik had Activision, in het kader van de DLC, een Call of Duty Black Ops 3 Eclipse event georganiseerd. Vele Twitch streamers, YouTubers, gamejournalisten en andere media kwamen op het feestje af. Ook wij waren erbij om de eerste hand te leggen op de nieuwe maps voor zowel de multiplayer, als de zombie modus.

  Hiervoor waren er bij het Call of Duty Black Ops 3 Eclipse event twaalf set-ups geplaatst om in een willekeurige 6v6 gamemode met elkaar de strijd aan te gaan. Daarnaast was er de ruimte voor acht man om in groepen van vier de nieuwe zombie map van de DLC uit te proberen.

  Eclipse DLC

  De Eclipse DLC voor PS4 bevat vier multiplayer mappen, waarbij spelers weer getrakteerd worden op typische Call of Duty oorlogsgebieden, die snel en compact zijn, maar ook voldoende ruimte bieden om te wallrunnen. De volgende mappen kwamen aan bod:

  Knockout: Een middelgrote map die zich in een Oosterse tempel afspeelt met een typische jaren '70 stijl.

  Spire: Een map die zich hoog op een futuristisch vliegveld afspeelt, waarbij verschillende lagen en open gebieden de speler trakteren op een unieke ervaring, waarbij een enkele misstap je einde kan betekenen

  Rift: Dat de wereld uiteen valt, is wel te zien in deze map. Je reist af naar een militair complex hoog boven een krater, waar je zelfs gebruik kan maken van een monorail.

  Verge: Een post-apocalyptische remake van de Call of Duty: World at War map 'Banzai'. Je zal je door al het puin een weg naar overwinning zien te moeten vinden.

  Naast deze competitieve map krijg je ook een nieuwe zombie map tot je beschikking. Zetsubou No Shima is de bloedstollende ervaring, waarbij je hordes aan zombies voor eens en altijd neer moet zien te krijgen. Deze gamemode speelt zich af op een afgelegen eiland waarbij een experimenteel onderzoekslab de basis van alle problemen vormt. Om het allemaal nog net even iets ondraaglijker te maken, doet een nieuwe zombie vijand zijn grote entree.

  De multiplayer maps zijn meer van wat je van Call of Duty in het algemeen bekend bent. Compacte maps, waarin veel run-and-gun actie plaatsvindt. In een steeds meer futuristische setting. Als je meer wilt weten, kan je uitgebreid over de verschillende nieuwe maps lezen in onze Call of Duty Black Ops 3 Eclipse review.

  Nog meer actie tijdens het Call of Duty Black Ops 3 Eclipse Event

  Om je echt als één van de specialists te voelen, waren er ook een tweetal buitenactiviteiten georganiseerd. Je kon boogschieten (met de sparrow), net zoals de Outrider in de game. Als dit allemaal nog niet genoeg actie was, kon je ook nog mee scheuren op een RHIB-boot en voelde je jezelf als een ware actieheld. Check ook de videoreportage bovenaan de pagina om een perfect beeld te krijgen van het Call of Duty Black Ops 3 Eclipse Event.

  De nieuwe Black Ops 3 Eclipse DLC is te koop via de PlayStation Store. Spelers die COD niet op een PS4 spelen, moeten nog even geduld hebben, want de DLC zal voor de overige consoles pas over een kleine maand volgen.

  Call of Duty: Black Ops III

  Verkijgbaar vanaf 6 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.