Call of Duty Black Ops 3 Eclipse DLC Review - Knallers van maps

  Afgelopen dinsdagavond kwam de tweede DLC uit voor Black Ops 3 op de PlayStation 4. Wij gingen de laatste dagen, ondere andere tijdens het launch event, met alle nieuwe maps, inclusief zombies aan de slag. Onze bevindingen lees je in deze Call of Duty Black Ops 3 Eclipse DLC review.

  Net als bij de eerste DLC, Awakening, is het bij Eclipse zo dat er vier maps en een zombie map met de DLC mee komen. Drie volledig nieuwe multiplayer maps en één remake van een map uit een vorige Call of Duty. Bij Awakening ging het om Hijacked dat in een futurstisch jasje is gegoten en Skyjacked werd genoemd. Bij Eclipse gaat het om een remake van de oude Banzai map uit World at War, die sinds dinsdag als Verge door het leven gaat.

  Schoonheid in de nieuwe maps

  We trappen maar af met de 'lelijkste' map van de vier: Rift. Het speelt zich af op een militaire basis dat gevestigd is boven een krater. Eén misstap en je valt naar beneden in het hete lava.

  De map is volledig roest bruin metaal en oogt daarom ook niet spannend. Dat de map zich voornamelijk aan één zijde afspeelt (het deel waar twee ramen op elkaar uitkijken), maakt het evenmin spannend. Je zult voornamelijk hier op zoek zijn naar slachtoffers, maar door de vele headglitches is de kans om gesnipet te worden erg groot. Je bent eigenlijk veelal bezig om vanaf de spawn direct weer naar dit punt te komen om actie te zoeken.

  Call of Duty Black Ops 3 Eclipse DLC Review Knockout

  Knockout

  Knockout is daarentegen wel echt een lust voor het oog. De map speelt zich af in een Oosterse jaren ’70 setting, in een zogeheten Shaolin tempel. De vele kleuren van onder andere de verschillende bloesems, maakt dat de map echt een plaatje is om doorheen te rennen. Daarnaast zijn er vele kleine extra's toegevoegd aan de map, zoals een discokamer met harde beats die uit de speakers pompen.

  De map heeft een duidelijk en typisch drie lane concept waarlangs je de aanval kan kiezen. Vol met kamertjes en kleine gangetjes staat snelheid in deze map centraal. Veel actie is dan ook gegarandeerd in deze tempel. Knockout voelt wat dat betreft aan zoals andere run-and-gun maps als Nuketown, Skyjacked en Combine en dat is waar Call of Duty toch om bekend staat.

  Call of Duty Black Ops 3 Eclipse DLC Review Verge map

  Verge

  Verge is de remake van de World at War map Banzai, hoewel je nog weinig van de oude map herkend. Het is een middelgroot gebied met één centrale brug vol met auto’s, banden en containers die dwars door de map loopt. De map ziet er door deze vele attributen, en details zoals graffiti, wel erg goed uit. Al heerst het gevoel dat andere maps uit de Call of Duty geschiedenis eerder een remake verdienen.

  Buiten de brug bestaat de rest van de map uit vele grotten met doorgangen en watertjes. Juist doordat er zoveel verschillende gangen zijn, voelt het minder snel als een typische Call of Duty map. De map leent zich, juist door alle gangetjes, wel erg goed voor een spannende pot Search and Destroy.

  Call of Duty Black Ops 3 Eclipse DLC Review Spire map

  Spire

  Spire speelt zich af op een futuristisch vliegveld dat zich ergens hoog in de wolken begeeft. De map oogt heel erg mooi en fris, wat voornamelijk komt door het (bijna volledig) witte uiterlijk. Aan weerzijden van de map heb je een hoog uitkijkpunt over de lobby, waar je met je sniper perfect uit de voeten kan. Of voor de agressieve spelers, wallrunning van de ene naar de andere kant rent omdat je er binnen wilt vallen.

  Voor Spire geldt net als voor Rift enigszins dat de map niet volledig benut wordt en het grootste deel van de battles zich beneden in de lobby en de aansluitende kamer afspeelt. Wel zou het ‘onbenutte’ deel erg interessant kunnen zijn in een gamemode waarbij een bom geplant moet worden. Dit omdat het voornamelijk een groot vliegend platform is waar je alleen door middel van wallrunnen kunt komen.

  Call of Duty Black Ops 3 Eclipse DLC Review Zombies

  Zetsubou no Shima - Zombies

  Zoals altijd zit er ook deze keer weer een nieuwe zombies map bij de DLC. Laten we gelijk gezegd hebben dat het geen 'der Eisendrachen' is, die eerdere zombies map uit de DLC was erg goed, maar toch weet Zetsubou no Shima je te verrassen. Met vele nieuwe puzzels en andere zijmissies om te doen is Zetsubou no Shima zeker de moeite waard en kan iedere zombie liefhebber hier weer eventjes op los gaan.

  Het speelt zich af op een onbewoond eiland waar de thuisbasis van Division 9 zit. Ze hebben lopen prutsen met hun experiment en daardoor is er een gigantische ramp ontstaan. Vele zombies, zelfs plantenetende, en spinnen zullen een andermaal vermoord moeten worden om alle rust op het eiland weer te laten keren.

  Call of Duty Black Ops 3 Eclipse DLC Review – Mooi, snel en goed

  Call of Duty lijkt steeds meer om snelheid te gaan, waarin een run-and-gun stijl van toepassing is. Dit wordt met deze nieuwe maps nog weer eens bevestigd. De maps voelen heel erg 'Call of Duty like' aan en zijn over het algemeen erg compact. Ze bieden de mogelijkheid om je snel door de map te bewegen en laten je door kleine gangetjes en gebouwtjes manoeuvreren op zoek naar actie.

  Buiten de map Skyjacked om (daar zijn we zelf gewoon erg fan van) is deze tweede DLC, Eclipse, qua multiplayer maps zeker beter dan zijn voorganger. Dit geldt vooral voor de schoonheid, maar ook enigszins voor de ‘flow’ van de maps. De zombie map brengt ook nieuwe extra's en leuke speeltjes met zich mee, maar doet wel ietwat onder aan de ‘der Eisendrachen’ map van de vorige DLC.

  De Eclipse DLC is voor PS4, als je een Season Pass hebt, met het pakket te downloaden. Voor mensen die geen Season Pass hebben, is de DLC voor 15 euro te koop. Andere consoles moeten nog even geduld hebben, want die zijn volgende maand pas aan de beurt.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Heel erg snelle maps
  • Frisse en kleurrijke maps
  • Veel details in maps
  • Zetsubou no Shima is vernieuwend
  • Rift valt wat uit de toon
  • Sommige delen van maps amper benut

  Call of Duty: Black Ops III

  Verkijgbaar vanaf 6 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.