Star Fox Zero voertuigen - Deze schoonheden ga jij beklimmen

  Liefhebbers van de gewiekste vos Fox McCloud kregen vlak na gamescom een flinke teleurstelling te verwerken. Zijn komende avontuur, Star Fox Zero, werd geheel onverwachts uitgesteld naar begin volgend jaar. Om de honger te stillen, geven wij in deze Star Fox Zero voertuigen special een overzicht van de voertuigen die je in deze hooggeanticipeerde Wii U-game kunt beklimmen.

  Meer dan twintig jaar geleden alweer schoten Fox McCloud en zijn team voor het eerst de ruimte in om het Lylat-sterrenstelsel te behoeden voor het kwaad. Het gebeurt geregeld dat het heelal van Fox bedreigd wordt door indringers die de wereld in totale duisternis willen verhullen.

  Zo werden in Star Fox Adventures machtsbeluste onderdrukkers terug naar de prehistorie geschoten en werd Lylat gezuiverd van een insectenplaag in Star Fox Assault.

  Arwing

  In Star Fox Zero wordt de wereld bedreigd door Fox McClouds grootste vijanden. Deze strijd wordt grotendeels beslecht hoog boven de grond, tussen de wolken. Het vaakst zullen Fox en zijn vrienden achter de stuurknoppen kruipen van de klassieke Arwing. Dit hooggeavanceerde gevechtsvliegtuig heeft in de loop der jaren een hoop transformaties en renovaties ondergaan, maar heeft altijd haar snelheid, kracht en flexibiliteit behouden.

  Niet voor niets is de Arwing het symbool van het Star Fox Team. In Star Fox Zero kunnen spelers op intuïtieve wijze het vliegtuig besturen met de linker en rechter thumbstick, en bekende manoeuvres uithalen zoals indrukwekkende salto's, sierlijke bochten van 180 graden en nostalgische barrel rolls. En opnieuw worden de barrel rolls voorzien van het legendarische commentaar van Peppy.

  Landmaster Tank

  Anders dan in andere Star Fox-games maakt Star Fox Zero gebruik van de bewegingsgevoelige sensor in de Wii U Gamepad. Dat betekent dat je de controller moet bewegen om de cursor van je raketwerpers te verplaatsen. Dit moet vooral een uitdaging opleveren tijdens het besturen van de schommelende Landmaster Tank. Dit gevaarte, ontworpen door Slippy Toad, werd geïntroduceerd in Star Fox 64 en maakt in Star Fox Zero zijn langverwachte terugkeer!

  Toch is de Landmaster Tank geen doodgewone tank. Slippy heeft de tank zo ontworpen dat 'ie een korte tijd in de lucht kan blijven hangen en als het nodig is zijwaartse koprollen kan maken. Handig voor als je onverhoopt een kogelregen of landmijnen moet ontwijken. Uiteraard is de Landmaster voorzien van de krachtigste en zwaarste wapens waarmee jij de vele vijanden zonder pardon naar de eeuwige jachtvelden kunt sturen.

  The Walker

  Je kunt The Walker het best vergelijken met de gelijknamige robots uit Star Wars. De tweepotige robot zou eigenlijk in Star Fox 2 geïntroduceerd zou worden, maar zoals jullie ongetwijfeld weten heeft die game nooit het levenslicht gezien. The Walker verdween daarmee in de kast en er werd sindsdien niets meer van vernomen. Tot nu, want de alternatieve versie van de klassieke Arwing maakt zijn entree in Star Fox Zero.

  Op momenten kan The Arwing op de grond landen en transformeren in een Walker. Dit geeft spelers de mogelijkheid om bepaalde gebieden te verkennen die te klein zouden zijn voor de Arwing. The Walker komt uitstekend van pas in gebieden zoals het fort van Andross omdat daar de tunnels veel te smal zijn voor de Arwing. In welke levels The Walker nog meer opduikt, houden we jullie nog even bespaard.

  Gyrowing

  Een tweede en laatste nieuwkomer in Star Fox Zero is de Gyrowing. Dit is een luchtvoertuig dat nog het meest in de buurt komt van een uit de kluiten gewassen drone. De Gyrowing is uitgerust met de duurste en meest geavanceerde wapens en wordt daarom op spaarzame momenten gebruikt in Star Fox Zero. Zoals de naam impliceert richt je met de Gyrowing door gebruik te maken van de bewegingsgevoelige sensoren van de Wii U.

  Hoe dit in de praktijk gaat werken is nog niet duidelijk. Tot op heden hebben we nog niet met de Gyrowing kunnen spelen, maar de info die er nu is smaakt in elk geval naar meer. Dit waren de Star Fox Zero voertuigen. Welke is jouw favoriet?

  Star Fox Zero

  Verkijgbaar vanaf 22 april 2016

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.