CoD Black Ops 3 Campaign - Een co-op festijn?

Article
maandag, 12 oktober 2015 om 19:00
xgn google image
Onlangs kregen we een hoop nieuwe informatie over de campaign- en Zombie modi van Black Ops 3 en we konden even kort met de co-op aan de slag. Onze bevindingen lees je hier in de CoD Black Ops 3 Campaign special!
Een belangrijk onderdeel van de campaign is het feit dat je deze keer tot vier spelers co-op kunt spelen. De vraag is nu alleen; gaat dit een succes worden of kun je de campaign beter in je eentje uitspelen?

Het akelige 2065

Als we Black Ops 3 mogen geloven, ziet het jaar 2065 er niet erg rooskleurig uit. Misschien moeten we nu alvast maar gewoon stoppen met het creëren van robots. Gelukkig kunnen we deze keer met drie anderen aan de slag met een simpel jump in/jump out systeem. Je kunt meedoen wanneer je wil, ongeacht de missie waar je vrienden mee bezig zijn.
In Black Ops 3 is het namelijk zo dat je vanaf de releases alle missies kan spelen. Het hoeft niet meer per se op volgorde. Wil jij gelijk de laatste missie doen? Geen probleem! Ontwikkelaar Treyarch vindt dat jij moet bepalen wanneer je welke content speelt. En met de toevoeging van co-op is dat een handige optie.
Hoewel je de moeilijkheidsgraad van tevoren kunt kiezen, wordt deze ook aangepast op het aantal spelers in de missie. Logisch, want anders zouden missies veel te moeilijk of veel te makkelijk zijn. Daarnaast krijgt Black Ops 3 een hele nieuwe moeilijkheidsgraad: Realistic. Hierin zijn enkele kogels al fataal en betekent dood ook echt dood.
79346

Follow the leader

Op een andere moeilijkheidsgraad kun je elkaar namelijk nog reviven voordat iemand echt dood gaat. Iets wat na het spelen van de hands-on nog wel eens nodig leek te zijn. In het korte stukje co-op dat we konden spelen moesten we vluchten van een vijandelijke basis na het verzamelen van belangrijke informatie.
Het vliegtuig dat ons op kwam halen werd uit de lucht geschoten en nu moesten we via vreemde, enorm hoge, paddenstoelvormige boomhutten ontsnappen. Hierin konden we enkele speciale aanvallen uitproberen waar je op de volgende pagina meer over kunt lezen. Eenmaal aan de top van de boomhut sprongen we naar beneden het water in en dat was het einde van de hands-on.
Eén ding viel ons direct op. Een aparte keuze die Treyarch gemaakt heeft. Iedereen volgt namelijk de snelste speler in plaats van de langzaamste. Stel een van je vrienden rent in een keer door naar het einde van de missie, dan word je simpel naar hem geteleporteerd. Hij hoeft niet op jullie te wachten.
Hiermee wil Treyarch voorkomen dat zwakke spelers een blok aan je been zijn, maar het is de vraag of dit goed uit gaat pakken. Dit zou het spel zomaar onbedoeld makkelijk kunnen maken. Als drie mensen zich opstellen als schietschijf kan het niet moeilijk zijn voor de vierde om naar het einde te rennen.
79347

Een eigen plekje

Een andere nieuwe toevoeging in Black Ops 3 zijn safehouses. Na het vrijspelen van de eerste safehouse begin je voortaan missies vanaf daar. In je safehouse kun je behaalde medailles vinden, je uitrusting aanpassen of een virtuele trainingsruimte instappen. Als laatste is er een speciale computer met een hoop informatie en easter eggs.
Denk bijvoorbeeld aan de computer uit het menu van Black Ops 1: die kon je alleen bereiken wanneer je uit de stoel kwam. De hoeveelheid info in die computer is 1% van wat je van de speciale computer in Black Ops 3 mag verwachten. We zijn erg benieuwd naar wat er allemaal te vinden valt.
Je kunt ook de safehouses van je vrienden bezoeken wanneer jullie samen in een groep zitten. Zit je dat niet, dan zijn de overige drie deuren gewoon dicht. Zo kun je elkaars medailles in de gaten houden en kijken wie er nou eigenlijk de betere soldaat is.
79348

Laat ze maar kotsen!

Eerder hadden we het over speciale aanvallen die je kunt gebruiken tijdens de campaign. Deze kun je onderverdelen in drie verschillende categorieën: Chaos, Control en Martial. Bij het kiezen van je uitrusting besluit je ook welke categorie je wilt gaan gebruiken. Vervolgens heeft elke categorie een stuk of zes verschillende aanvallen.
Deze aanvallen zijn erg handig en het beste kun je met je vrienden van tevoren afspreken wie wat neemt. Denk bijvoorbeeld aan vijandelijke robots besturen, je vijanden snel in elkaar trappen of zelfs laten kotsen! Ja, kotsen lijkt toch de leukste. Handiger is de aanval die informatie over je vijanden geeft zoals hun positie.
Door deze aanvallen en de enorme hoeveelheid aan informatie op je scherm verlies je soms wel het overzicht. Het was af en toe erg lastig om te zien waar onze co-op partners nu eigenlijk waren. Pluspunt is dat de speciale aanvallen het leuk maken om missies opnieuw te spelen. Je kunt de missies namelijk op hele andere manieren voltooien met nieuwe, vrijgespeelde aanvallen.
79349

En nog een zombie invasie!

De zombies modus hebben we helaas nog niet uit kunnen proberen, maar we kregen wel een nieuwe trailer te zien. De nieuwe zombies map in Black Ops 3 lijkt erg groot en heeft een hoop plekken waar je kunt komen. Daarnaast zit de modus wederom vol met easter eggs. Van makkelijk tot heel erg moeilijk.
Volgens de Game Director van Black Ops zijn er zelfs nog easter eggs in de vorige zombies modi die niet gevonden zijn! Waar je in World at War de zombies modus vrij moest spelen door de campaign te voltooien is dat in Black Ops nooit het geval geweest. De Game Director liet echter ook weten dat het wel degelijk loont om de campaign uit te spelen. Jammer genoeg wilde hij niet vertellen waarom…
De echte zombiefans moeten de Juggernog, Hardened of Digital Hardened editie kopen. Hierbij krijg je gratis de bonusmap The Giant. Bij de fans beter bekend als Der Riese. Dit is wat we tot nu toe weten over de campaign en zombie modi. Of het echt zo vet wordt als dat het nu klinkt, moeten we ondervinden als de Call of Duty Black Ops 3 volgende maand uitkomt.