ByBit crypto exchange: wat zijn de voor- en nadelen?

Article
maandag, 11 september 2023 om 8:30
steam bitcoin support binnenkort mogelijk 90032f1694447113
Een van de grootste exchanges ter wereld is de ByBit crypto exchange. Wil je meer weten over ByBit, of het een veilige en betrouwbare exchange is om op te handelen, en wil je meer weten over alle voor- en nadelen die dit crypto handelsplatform heeft? Dan helpt dit artikel je goed op weg om een goede eerste indruk te krijgen van deze exchange.

Wat is ByBit?

ByBit is in maart 2018 opgericht door Ben Zhou. Het hoofdkantoor staat sinds kort in Dubai en het bedrijf heeft op dit moment meer dan 1.000 medewerkers in dienst. Een deel hiervan zit in Singapore, waar het bedrijf van origine is gevestigd. Een deel van het personeel is dus nu ook actief vanuit de stad Dubai. ByBit begon als een aanbieder van crypto derivaten en groeide snel uit tot een succesvolle derivatives exchange.
Sinds 2018 wordt er hard gewerkt aan de ByBit exchange. Het handelsplatform is door de jaren heen ook flink uitgebreid met vele producten, en is op het moment van schrijven van dit artikel de op drie na grootste crypto exchange ter wereld als we kijken naar het dagelijkse handelsvolume. Dit wordt geschat op circa 8 miljard euro.
ByBit bood als eerste platform het perpetual contract aan en daarmee focuste het handelsplatform zich vooral op actieve traders. Deze traders hebben nog steeds de behoefte aan specifieke handelsproducten. Het is dan ook niet zo’n vreemd feit dat ByBit pas in 2021 is begonnen met spot trading. De simpelste vorm van handelen als we spot trading in een notendop moeten omschrijven. Met als resultaat dat de ByBit crypto exchange ook voor startende cryptotraders toegankelijker werd.

ByBit in Nederland

Op dit moment wordt er veel gezegd en geschreven over de wetgeving met betrekking tot het kopen en verkopen van crypto. Door de striktere wetgeving is een partij als Binance recent uit Nederland vertrokken. ByBit wil heel graag de Nederlandse markt op om op die manier ook de Nederlandse klanten beter te kunnen bedienen. ByBit wil dan ook graag een licentie bemachtigen van De Nederlandsche Bank. Maar voordat het zover is heeft ByBit (van origine een bedrijf uit Singapore) de samenwerking opgezocht met het Nederlandse bedrijf SATOS B.V. Als Nederlandse cryptohandelaar en/of belegger kun je op dit moment gebruik maken van de diensten van ByBit, ondanks dat het bedrijf nog geen licentie heeft van de Nederlandsche Bank.

Wat doet ByBit?

Een perpetual contract is een eindeloos contract in tegenstelling tot een futures contract. ByBit was de eerste crypto exchange die perpetual contracts aanbood. Het product lijkt heel erg op spot trading, wat tegenwoordig ook door ByBit wordt aangeboden. Echter is ByBit groot geworden door API trading en copy trading. Specifieke producten waarmee traders intensief kunnen traden zonder dat ze continu achter een beeldscherm hoeven te zitten. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een door een trader ontwikkelt algoritme dat in de exchange wordt geïntegreerd.
ByBit is ook uniek met het aanbieden van een MetaTrader 4 (MT4) handelsplatform. Het platform dat door MetaQuotes is ontwikkeld, is ontzettend populair onder actieve traders. Dat is niet zo vreemd, want het platform is volledig op basis van de behoeften van de trader in te richten. Met behulp van parameters en bots kunnen handelaren het actief traden ook tot op zeker hoogte automatiseren.
Het is ook leuk om te vermelden dat ByBit de sponsor van Red Bull Racing is. Op de Formule 1-wagen van Max Verstappen zien we het bedrijfslogo van ByBit prominent in beeld. Als de naam ByBit je bekend voorkomt, zonder dat je actief bent als trader in crypto, komt dat omdat je de naam waarschijnlijk wel eens in beeld hebt gezien. Als je tenminste een Formule 1- of Max Verstappen-fan bent.

Het aanbod van de ByBit crypto exchange

Het aanbod van de ByBit crypto exchange is zeer uitgebreid te noemen. Zo maakt deze exchange het mogelijk om in zo’n 800 verschilende crypto’s te handelen. Daarnaast is het platform goed geschikt voor zowel startende als ervaren en actieve traders. Of je nu al jaren in crypto handelt of net begint met het ontdekken van crypto, met ByBit kun je zeker uit de voeten. Spot trading, recurring buys, One click buy & convert en copy trading zijn slechts enkele voorbeelden van trading opties die de ByBit crypto exhange aanbiedt, naast het gewone handelen in cryptovaluta.
ByBit biedt verder ook trading bots, derivatives trading en leveraged tokens aan. Hierbij moet gezegd worden dat niet ieder product ook voor Nederlandse klanten beschikbaar is. Dit heeft er alles mee te maken dat ByBit officieel nog niet actief is op de Nederlandse markt en tot op heden samenwerkt met de Nederlandse partij SATOS B.V.
Naast de verschillende trading opties, investeert ByBit ook enorm veel tijd, energie en geld in ByBit Finance. Deze tak van het bedrijf focust zich voornamelijk op financiële producten. Denk dan aan producten zoals de ByBit creditcard, loans & lending waarbij je crypto kan lenen of uitlenen en ByBit earn. Tot slot biedt ByBit ook producten aan voor Web 3 en DeFI toepassingen.
pexels worldspectrum 844124f1694447074

Bijzondere functies

De ByBit crypto exchange is zo uitgebreid en biedt zoveel mogelijkheden dat het haast onmogelijk is om bij iedere mogelijkheid en functie stil te staan, maar het is een feit dat het MetaTrader 4 (MT4) handelsplatform als een groot pluspunt mag worden gezien. Daarnaast investeert ByBit heel veel tijd, geld en energie in educatieve programma’s, waarmee startende traders veel kunnen leren over de wereld van crypto en succesvol traden. Er zijn ook speciale programma’s, waarmee je meer te weten komt over specifieke munten en verhandelbare NFT’s.

De handelkosten

Een crypto exchange heeft geen bestaansrecht als het geen geld verdient. Natuurlijk wil je als gebruiker een exchange gebruiken om te investeren en het vermogen te vergroten, maar ook de meer dan 1.000 medewerkers waar we eerder over spraken moeten natuurlijk betaald worden. Alsmede de ontwikkelingen en forse investeringen in de mogelijkheden van het platform. Ook daar stopt het bedrijf veel geld in. ByBit financieert dit net als andere partijen in de markt via in rekening gebrachte handelskosten (ook wel fees genoemd).
Desalniettemin heeft ByBit gunstige handelskosten, zeker ook als we die vergelijken met die van andere grote crypto exchanges. Dat gezegd hebbende zijn de tarieven het gunstigst als je ook forse volumes verhandelt, of voor een langere tijd het vermogen dat je hebt opgebouwd op je account aanhoudt. De fees van spot trading beginnen bijvoorbeeld op minimaal 0,1%.

Het VIP-programma van ByBit

Voor actieve traders met een minimaal vermogen van 50.000 dollar heeft Bybit een speciaal VIP-programma opgesteld. Het VIP-programma biedt een hoop voordelen. Zo genieten traders van interessante kortingen, toegang tot exclusieve evenementen en hogere opnamelimieten. Traders kunnen ook profiteren van concurrerende maker-and-take-handelskosten om de nettowinst te maximaliseren. Last but not least profiteert een trader die lid is van het VIP-programma ook van de mogelijkheid om contact te hebben met een persoonlijke VIP-manager.

Betalingsmethoden

Omdat ByBit een samenwerking met SATOS B.V. heeft, kun je als Nederlandse klant euro's in je wallet storten via iDEAL en SEPA. Op die manier kun je dus heel eenvoudig en via SATOS crypto kopen. Helaas is het op dit moment (nog) niet mogelijk om bijvoorbeeld de creditcard als betalingsoptie te kiezen, wat enigszins een nadeel is. Goede kans dat dit in de toekomst wel mogelijk is.

De voordelen van de ByBit crypto exchange

Laten we een aantal belangrijke voordelen van de ByBit crypto exchange op een rijtje zetten;
  • Zeer hoog dagelijks handelsvolume van circa 8 miljard euro
  • Betalen via iDEAL of SEPA
  • Zo’n 800 verschillende cryptovaluta waarin je kunt handelen
  • Op en top beveiligd
  • Concurrerende en lage handelskosten
  • Speciaal VIP-programma voor actieve traders
  • Verschillende producten voor beginnende en ervaren traders
  • MetaTrader 4 handelsplatform
  • Gebruiksvriendelijke app

De nadelen van de ByBit crypto exchange

En wat zijn de nadelen van de ByBit crypto exchange?
  • Het bedrijf is niet in Nederland gevestigd
  • Geen licentie van de Nederlandsche Bank
  • Betaling via creditcard is (nog) niet mogelijk
  • Geen Nederlandse telefonische klantenservice
  • Het aanbod van diensten en producten is enorm en kan onoverzichtelijk zijn voor startende traders
  • Geen Bitcoin Lightning integratie

Voor wie is de ByBit crypto exchange geschikt?

Het staat buiten kijf dat de ByBit crypto exchange een zeer betrouwbare, veilige en toegankelijke exchange voor zowel beginnende als ervaren traders is. Er zijn legio mogelijkheden om te traden en geld te verdienen, terwijl je van veel voordelen profiteert. Denk dan bijvoorbeeld aan het MetaTrader 4 platform en de leermodules die door ByBit zelf worden aangeboden. Waarmee vooral startende traders de wereld van traden en crypto kunnen ontdekken en kunnen leren om succesvol te worden met beleggen in crypto en andere financiële producten.
Wil je weten wat de ByBit exchange verder te bieden heeft, kijk dan op de website van ByBit of lees een uitgebreide ByBit review van een onafhankelijke partij.

Populair Nieuws