3 dingen over Wildmender die je moet weten

Article
zondag, 10 september 2023 om 17:00
wildmenderf1694101698
gamescom 2023 zit er weer op en tijdens de beurs in Keulen zagen we tal van grote en kleine games. Eén van die titels die we onder de kleinere schaal kunnen scharen, is Wildmender. Het betreft een nieuwe game van de kleine indiestudio Muse Games.
Wildmender is een gloednieuwe titel die je volledig in vier-speler co-op kunt spelen, waarin je langzaam maar zeker een vergane wereld weer tot leven brengt. Dat doe je door een mix van het verkennen van de wereld, overleven en… tuinieren!

Survivallen en tuinieren

Tuinieren vormt de basis voor je avontuur in Wildmender. Iedereen met groene vingers heeft dan ook een stapje voor, want wie wat van tuinieren afweet kan dat goed toepassen in deze third-person-titel. Graaf bijvoorbeeld een gat in de grond om water vanuit de enige zuivere bron in velden en wegen te verspreiden.
Dit heeft vervolgens weer invloed op de kwaliteit van de grond en op basis daarvan moet je de juiste planten laten groeien die floreren in bijvoorbeeld natte grond. Planten die veel water nodig hebben, kun je het beste bij je waterbron in de buurt hebben. Met de planten die je in je tuin hebt, kun je voedsel laten groeien. Gezien het een survival game is, heb je dat nodig om te overleven en schoon water is natuurlijk ook wel handig.

Lange speelduur

Toch gaat de indiegame wel verder dan alleen een tuintje onderhouden en jezelf in leven houden. De wereld van Wildmender was ooit namelijk groen en flora en fauna was in overvloed te vinden. Die tijd is alleen voorbij, terwijl er nu dwalende geesten zijn die je meer kunnen vertellen over hoe de wereld ooit was.
Verschillende soorten geesten die je ontdekt, geven je verschillende memories. Je kunt dit zien als de skills van de game. Door te ontdekken krijg je steeds nieuwe skills die ervoor zorgen dat je op bepaalde manieren met de crafting- en tuiniersystemen werken. Al met al zal je daardoor zo’n dertig uur zoet zijn met Wildmender, tenzij je de true ending vrij wil spelen. Dan kun je die speeltijd verdubbelen.
wildmender gameplayf1694101678

Indiestudio

Wildmender is zeker niet de eerste game van Muse Games. De studio, die gevestigd is in New York City, was eerder namelijk betrokken bij titels als Hamsterdam en Flight of the Icarus. Ook voor dit deel is het team dat op drie handen te tellen is lange tijd bezig geweest met de ontwikkeling en de release is nu dichtbij.
Wildmender verschijnt namelijk op 28 september. De game lanceert op PlayStation 5, Xbox Series X/S en PC.