Onze verwachtingen voor Bridgerton seizoen 2

Article
zaterdag, 13 februari 2021 om 13:00
rsz bridgerton 102 unit 02026rf1672738977
Na het succes van The Queen’s Gambit, sloeg Netflix meteen daarna nog een homerun met Bridgerton. Dat de enorm populaire show een nieuw seizoen krijgt, is dan ook geen verrassing. Maar gaat er in de aankomende reeks gebeuren? Dit zijn onze verwachtingen voor Bridgerton seizoen 2.
Let op: dit artikel bevat spoilers over Bridgerton seizoen 1!

Minder focus op Daphne en Simon

Het eerste seizoen van Bridgerton introduceerde veel karakters in de 19de eeuw van Londen, maar het is geen geheim dat de focus voornamelijk lag op Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) en Simon Basset (Regé-Jean Page), de hertog van Hastings. Het duurde even voordat de twee eindelijk een relatie met elkaar kregen, en ook daarna liep niet altijd alles even soepel, maar Daphne en Simon zijn aan het einde van het eerste seizoen een gelukkig echtpaar.
Natuurlijk zullen de twee niet compleet verdwijnen uit Bridgerton seizoen 2, maar wij hebben een donkerbruin vermoeden dat de personages wel wat meer naar de achtergrond worden verschoven. Ondanks hun populariteit zijn er namelijk nog genoeg andere personages waar wij meer over te weten willen komen.
rsz bridgerton 101 unit 00057rf1612800816

Nieuwe liefde voor Anthony Bridgerton

Eén van de karakters waarvoor wij meer screentime verwachten is Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey). De patriarch van de familie kreeg al vrij veel aandacht in het eerste seizoen, maar daarin moest hij nog veel lessen leren. Ondanks dat hij namelijk aan het hoofd staat van de Bridgerton familie, voldoet hij niet bepaald aan de eisen van een familiehoofd. Zo is hij nog niet getrouwd en heeft hij zelfs nog geen verloofde gekozen.
De grote liefde van Anthony in het eerste seizoen, de operazangeres Siena Rosso (Sabrina Bartlett), bleek namelijk aan het einde toch niet te kiezen voor een leven in de schaduw van de elite. Het hart van Anthony werd daarbij gebroken, maar nu is hij wel vrij van zijn obsessie voor Rosso en kan hij eindelijk op zoek gaan naar een vrouw. De vraag is alleen: wie gaat dat worden?
rsz bridgerton 108 unit 01231rf1649415213

Eloise komt achter de identiteit van Lady Whistledown

De grootste verrassing aan het einde van het eerste seizoen van Bridgerton, is namelijk de onthulling van Lady Whistledown (ingesproken door Julie Andrews). De roddeltante heeft de hele ton in rep en roer gebracht met haar sappige verhalen en de koningin wil zelfs het hoofd hebben van Whistledown. In de season finale blijkt het alleen niet kledingmaker Genevieve Delacroix (Kathryn Drysdale), maar het muurbloempje Penelope Featherington (Nicola Coughlan).
Lady Whistledown zat daarmee constant onder de neus van Eloise Bridgerton, haar beste vriendin die onderzoek doet naar de identiteit van de mysterieuze roddelaar. Aangezien Eloise haar leven heeft gered door Penelope te waarschuwen voor een valstrik, denken wij dat ze wel wat informatie heeft verdiend.
rsz bridgerton 101 unit 06242rf1612800892

Zware tijden voor de familie Featherington

De laatste aflevering in seizoen één van Bridgerton bezorgde de familie Featherington een enorme klap. Eindelijk leek het financieel gezien weer goed te gaan, nadat de heer des huizes alles had verloren bij het gokken. Door de oneerlijke manier waarop het geld is verkregen, hebben criminelen alleen Lord Featherington (Ben Miller) vermoord en het geld gestolen.
Daardoor zijn Lady Portia Featherington (Polly Walker) en haar dochters nu weer terug bij af. In seizoen twee zullen ze dan ook een manier moeten vinden om weer de financiële zaken op orde te krijgen, maar dat zal zeker niet makkelijk gaan worden. Wij zijn dan ook zeer benieuwd hoe de familie dat enorme probleem gaat oplossen.
rsz bridgerton 106 unit 00073rf1618471291

De terugkeer van Colin Bridgerton

Het huis van de Bridgertons is momenteel behoorlijk leeg. Daphne is met Simon vertrokken naar zijn optrekje in Hastings en ook Colin is vertrokken. De jongste zoon van de familie heeft namelijk eindelijk zijn droom waargemaakt om door Europa te reizen, met Griekenland als eindbestemming.
Er zat een goede reden achter zijn vertrek, want nadat hij erachter kwam dat zijn verloofde Marina Thompson (Ruby Barker) al zwanger was van een andere man, had hij even tijd nodig om zijn hoofd leeg te maken. Wij verwachten Colin alleen wel weer terug in Bridgerton seizoen 2. Waarschijnlijk niet aan het begin, maar halverwege of tegen het einde denken wij dat de verloren zoon terugkeert met een aantal wijze lessen op zak.