Borderlands 3 tips - Zo word je de ultieme moordmachine!

  Borderlands 3 is nu een aantal dagen uit en fans van over de hele wereld wagen zich weer aan dit festijn van bloed, wapens en donkere humor. Voor velen zal dit een warme terugkomst in de franchise zijn en voor andere de eerste. Lees hier de Borderlands 3 tips, waardoor ook beginners gevreesde moordmachines worden.

  10. Fast Travel

  In de eerdere Borderlands titels was het tergende werk om steeds naar een ‘fast travel point’ te lopen dagelijkse koek voor de Vault Hunters. In Borderlands 3 is dit rigoureus verandert. Eén van onze Borderlands 3 tips is dan ook om zo goed mogelijk gebruik te maken van de feature.

  Het is nu namelijk mogelijk om vanaf elke locatie snel te reizen. Je hoeft alleen maar in je menu een locatie te kiezen en in een aantal minuscule seconden ben je op de plaats van bestemming. Dit gaat zelfs nog een stap verder met de verschillende voertuigen in de game. Mocht je in een auto of op een motor rijden in Borderlands 3, dan kan je dat voertuig als locatie gebruiken. Zo kun je altijd naar je laatst gebruikte voertuig terugreizen.

  9. Besteed niet teveel aandacht aan skills

  Mocht je een doorgewinterde Borderlands-veteraan zijn dan klinkt dit misschien raar, maar mocht Borderlands 3 jouw eerste titel zijn uit de franchise, dan is het niet nodig om uitgebreide builds op te zoeken of elke skill goed door te lezen om zo de beste combinatie te krijgen. Dit is dan ook één van onze Borderlands 3 tips.

  Het is namelijk mogelijk om op ieder willekeurig moment je skillpoints te verzetten naar een andere skill. Je krijgt dan al je behaalde punten weer terug, zodat je iets anders kunt proberen. Het slimst voor je eerste spelervaring is om te focussen op gezondheids en schild-skills, waardoor je niet snel dood zal gaan.

  8. Leer hoe de elementen werken

  In Borderlands 3 zijn er verschillende elementen die ieder een ander effect met zich meebrengen. Door deze elementen effectief in te zetten in je gevechten kan je zomaar een voordeel krijgen in je eindeloze strubbeling tegen de verschillende dodelijke vijanden, wat één van de beste Borderlands 3 tips is om tegen je hart aan te drukken.

  Zo is vuur zeer effectief tegen vijanden met alleen een rode gezondheidsbalk, is bliksem extreem effectief tegen schilden en zou je het beste het groene zuur kunnen gebruiken tegen vijanden met een gele gezondheidsbalk.

  7. Matchmaking

  Op de lijst van Borderlands 3 tips zijn we aangekomen bij nummer zeven. Mocht je nou moeite hebben met een bepaalde queeste of krijg je die ene irritante eindbaas maar niet dood? Dan is het handig om een duik te nemen in de matchmaking van Borderlands 3.

  Hier word je in een team gezet met maximaal drie andere spelers, waardoor je er niet alleen voor staat in de game. Het is dan wel belangrijk dat je de ‘Cooperation’ optie aanzet. Zo hoeven jij en je metgezellen niet te vechten om de loot die je in de game tegen zal komen.

  6. Check regelmatig je inbox

  Eén van onze Borderlands 3 tips is dat je regelmatig je inbox moet checken in de game. Hier krijg je verschillende standaard berichten, maar hier krijg je ook verschillende beloningen aangeboden voor de verschillende uitdagingen die in Borderlands 3 te doen zijn.

  Zo kun je bijvoorbeeld per wapenfabrikant verschillende uitdagingen krijgen waar je onder andere een bepaald aantal vijanden moet verslaan met wapens van die fabrikant. Tussen deze beloningen zitten best vaak goede wapens die je weer een stapje verder brengen in de game.

  5. Versla eindbazen meerdere keren

  Het is bekend in Borderlands dat je van eindbazen vaak legendarische wapens kunt krijgen. Niet dat dit elke keer gebeurt, anders was het extreem makkelijk geweest. Daarom is het handig om deze eindbazen meerdere malen te verslaan totdat je een legendarisch wapen of schild krijgt. Dit is dan ook één van de Borderlands 3 tips die we je willen geven

  Niet alleen krijg je meer loot hierdoor, maar je krijgt hier ook een lekkere dosis XP van. Dit noemen we ook wel ‘farmen’. Nu is dit soms een beetje repetitief, maar uiteindelijk kan het veel profijt bieden voor je karakter.

  4. Gebruik je omgeving in je voordeel

  De wereld van Borderlands 3 zit vol met bruikbare middelen, waardoor je vaak een voordeel krijgt tijdens je gevechten. Dit uit zich in bijvoorbeeld tonnen die je kan kapot schieten, die dan de vijanden beschadigen.

  Ook is er veel om kapot te maken, waar je bijvoorbeeld wapens, munitie of gezondheid uit kan krijgen. kijk dus goed om je heen, want de omgeving kan je altijd helpen in de wereld van Borderlands 3. Dit is dan ook één van de belangrijkste tips voor Borderlands 3.

  3. Ontdek de omgeving

  Het klinkt misschien aantrekkelijk om alleen de verhaallijn te volgen om zo diep in het verhaal verloren te gaan, maar wat wij als één van onze Borderlands 3 tips willen meegeven is dat het ontdekken van de wereld om je heen extreem belangrijk is. In de wereld van Borderlands 3 zijn namelijk veel zijmissies die je extra ervaringspunten kunnen geven, waardoor je weer wat sterker wordt. Dit is ook handig, aangezien je op deze manier meer snelreispunten vrijspeelt, waardoor je je sneller kunt bewegen.

  2. Koop snel meer ruimte in je rugtas

  Borderlands staat er altijd om bekend dat de games veel uitrusting bevatten. In Borderlands 3 hebben ze hier nog wat meer aan toegevoegd ten opzichte van de eerdere titels. Het is dan ook slim om snel een rugtas upgrade te kopen, waardoor je meer spullen per keer kan dragen.

  Zo hoef je niet telkens wapens weg te gooien, omdat je dan weer ruimte in je rugtas hebt. Deze upgrades kun je kopen bij Marcus, een bekend gezicht uit de Borderlands franchise. Deze upgrades heten Backpack SDU’s. Eén van onze belangrijkste Borderlands 3 tips is dan ook dat je deze snel moet aanschaffen.

  1. Check de itemscore van je uitrusting

  Op de nummer één plaats van onze Borderlands 3 tips staat het checken van de itemscore van je uitrusting. Hoeveel schade een wapen doet, hoeveel kogels deze kan schieten en of deze een element bevat zijn natuurlijk belangrijke factoren in het kiezen van gepaste uitrusting.

  Het is alleen nog belangrijker om de itemscore van je wapens te checken. Hoe hoger de itemscore is, hoe beter het wapen is, ook al heeft hij misschien iets minder schade. Deze wapens blijven ook effectiever over een lange tijd dan wapens met een lagere itemscore.

  Met deze Borderlands 3 tips ben je een echte Badass!

  We hopen dat je iets hebt aan deze tips, waardoor je game misschien wat makkelijker wordt. Het is in ieder geval een genot om het derde telg van de franchise te kunnen spelen. We zijn benieuwd wat jullie van de titel vinden. Laat het weten in de comments hieronder.

  Borderlands 3

  Verkijgbaar vanaf 13 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.