Alles wat je moet weten over de Borderlands 3 release

  Leer de vulgairste woorden uit het woordenboek en bouw een knotsgek wapen, want het is tijd om je voor te bereiden op Borderlands 3. Zorg dat je innerlijke psychopaat voorbereid is door dit artikel te lezen dat gaat over de Borderlands 3 release. Wij waren in Los Angeles bij de gameplay reveal en speelde de game alvast!

  In dit artikel vertellen we je stap voor stap tot in detail waar het derde telg in de serie over gaat. Ook geven we je wat details over de gameplay, het verhaal en wat je allemaal te wachten staat. Daarnaast spraken we met Jett Sarret, disigner bij Gearbox Software die een tipje van de sluier lichte over wat er allemaal nog te wachten staat in de aanloop naar de release op 13 september. Mocht je nou opzoek zijn naar alle details over de gameplay kun je ook onze Borderlands 3 gameplay analyse lezen over alle kleine details en veranderingen die de gameplay in deel drie voor je in petto heeft.

  Tijdsprongen & Tweelingen

  Zoals de onthullingstrailer van Borderlands 3 al duidelijk maakte, is er enige tijd verstreken in de wereld van Pandora. Tina Tiny is niet meer zo klein en er is een nieuwe sekte genaamd de Children of the Vault ontstaan. Dat en nog veel meer is allemaal gebeurd in een tijdspanne van zeven jaar, want deeltje drie speelt zich zeven jaar af na het einde van Borderlands 2 volgens Sarret.

  “All the side characters have grown up as well and are a part of the story as you travel through.”

  Siren Lilith uit het eerste deel is nu de onverschrokken leider van de Crimson Raiders en is opzoek naar de sleutel voor alle Vault Keys in het universum. Ze wordt alleen tegengewerkt door de Children of the Vault, een sekte die wordt geleidt door de Calypso Twins, Tyreen en Troy. De tweeling is om voor nu nog onbekende reden ook opzoek naar de sleutel en doet er alles aan om de race tegen de Crimson Raiders te winnen.

  Bijzondere oorlog

  Dat de Calypso Twins over lijken gaat, blijkt al snel in de game wanneer ze zich aansluiten bij Maliwan, een bekende naam voor fans van de serie. Het is namelijk één van de vele wapenfabrikanten in de game. Wapenfabrikanten krijgen namelijk een grotere rol in het derde deel, want de onderlinge concurrentie tussen de fabrikanten is om te snijden. Om de concurrentie uit te schakelen worden er pogingen gedaan om fabrikanten over te nemen, maar dat gaat er in Borderlands anders aan toe dan door geld over de balk te smijten.

  In Borderlands wordt er keiharde oorlog gevoerd tussen wapenfabrikanten, waarbij de winnaar het verliezende bedrijf overneemt. In Borderlands 3 is het Maliwan die oorlog aan het voeren is met Atlas, het bedrijf dat wordt geleid door Rhys uit Tales from the Borderlands, en aangezien de Calypso Twins zich aansluiten bij Maliwan, sluit jij je als Vault Hunter aan bij Atlas.

  Nieuwe personages

  Wanneer je dit doet zal je ook nieuwe personages tegenkomen, maar dat is natuurlijk vanzelfsprekend. Het gros van de beste personages uit Borderlands zijn namelijk personages die we in de knotsgekke wereld zomaar tegen het lijf zijn gelopen. Denk aan Tiny Tina, Scooter en natuurlijk Sir Hammerlock.

  In Borderlands 3 is één van die nieuwe personages een pittige tante genaamd Lorelei. Ze zal je flink wat missies voorschotelen, waaronder één van ‘wereldbelang’ waarbij je haar moet helpen om een kopje koffie te bemachtigen. Dit zorgt voor hilarische taferelen die typerend zijn voor Borderlands. Lekker over de top met een flinke knipoog richting het alledaagse leven in de huidige maatschappij. In dit geval een Barista-robot die hypermoderne eisen stelt voor dat er koffie gezet kan worden.

  Schieten tot je niet meer kan

  Naast dat de typische humor terug is, is het andere bekende element van Borderlands natuurlijk ook van de partij: de wapens. Er zijn meer wapens dan ooit te voren en stuk voor stuk zijn ze uitgerust met nieuwe mogelijkheden. Wapens die achter je vijand aan rennen wanneer je herlaad, worden bijvoorbeeld afgewisseld met schietijzers die vuurwerk uit de loop toveren. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of de ontwikkelaars hebben het zelf wel bedacht.

  Naast de nieuwe variatie in de wapens is er ook een nieuw elemental type genaamd Radiation die de plaats van Slag in gaat nemen. Dit element kan je op elk type wapen tegenkomen als extraatje, maar er zit wel een diepere gedachte achter volgens Sarret. “We hebben elke fabrikant onderzocht en gekeken naar de kracht van elke fabrikant. We hebben geprobeerd hun sterke punten beter te maken.”

  Co-op op de schop

  Een element in Borderlands waar de ontwikkelaars de game ook sterker willen maken is co-op. In eerdere games werd loot namelijk altijd gedeeld door spelers waardoor het vechten was om wie de beste wapens zou krijgen als je met vrienden wilde spelen. Dat kan in Borderlands 3 nog steeds via Classic Mode, maar er is een gloednieuw systeem ontwikkeld om dit soort ruzies te voorkomen.

  Wie in Borderlands 3 de host is van een co-op sessie zal gezien worden als de rots in de branding. “Laten we zeggen dat jij met een level vijf Vault Hunter de host bent,” begint Sarrett. “Als ik met mijn level tien personage mijn entree maak in jouw game, wordt mijn level aangepast op dat van jouw en doe ik relatief net zoveel schade als jij.”

  Virtueel word je als speler omlaag getrokken, maar qua loot maakt het geen verschil. Dat krijg je namelijk nog steeds op basis van het level van jouw personage. Alleen tijdens die specifieke speelsessie zal de schade iets minder zijn, maar wanneer je vervolgens met je eigen avontuur verder gaat kun je het wapen nog steeds prima gebruiken.

  Nieuwe locaties

  Die wapens kun je op meerdere planeten gebruiken, want Borderlands 3 speelt zich niet alleen af op Pandora. Er zijn meerdere planeten te vinden in deel drie, waarvan we tot nu toe weten dat er een planeet is die Promethia heet waarop je oorlog zal voeren tegen Maliwan. Die planeet zal je bezoeken door het ruimteschip Sanctuary III te gebruiken om mee door het universum te reizen. Het schip zal dienen als je thuisbasis in de game en kun je zien als de hub waar veel personages te vinden zijn.

  Hoeveel planeten er in totaal te vinden zijn, wil Sarrett voor nu nog niet onthullen. “Ik kan vertellen dat er in ieder geval twee planeten zijn,” zegt hij met een knipoog. “Wacht maar tot E3,” vervolgt hij. Nog iets meer dan een maandje wachten voordat we meer nieuwe informatie over Borderlands 3 te zien krijgen.

  De Borderlands 3 release maakt ons enthousiast

  Tot die tijd is er nog genoeg om over te speculeren als het Borderlands 3 betreft. Zo zitten de trailers telkens weer vol met kleine easter eggs en hints naar wat er nog komen gaat. Op 13 september kunnen we het allemaal in ieder geval zelf gaan ervaren aangezien de game dan uitkomt op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Borderlands 3

  Verkijgbaar vanaf 13 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.