Beste film releases mei 2019 - Actie spat van het doek!

  Ook deze maand komen er weer flink wat bioscoopfilms uit. Dit zijn de beste film releases van mei 2019. Ga er lekker voor zitten, want met dit overzicht hoef jij niets te missen. Pak de popcorn erbij, neem plaats in een stoel en zo hier en daar doe je een 3D bril op om van je favoriete films te genieten.

  Warner Bros. Pictures International Holland

  Detective Pikachu (8 mei)

  Pokémon-fans opgelet. Nadat Pikachu al als detective mocht schitteren in zijn eigen videogame, is het nu tijd dat hij ook zijn Sherlock Holmes-geinspireerde pakje op het witte doek gaat dragen. We gaan op avontuur met een praten Pikachu in de maffe en uitgebreide wereld van Pokémon. Het lijkt erop dat deze film het Pokémon universum gaat tonen op een manier die we nooit eerder zagen. Dit keer wordt dit namelijk niet zomaar een ge-animeerde Pokémon film. Live action wordt gemengd met Pokémon die zo opnieuw zijn ontworpen dat ze zo uit de echte wereld konden komen. Zo zien we realistische Pokémon voorbij komen!

  In de film maken we mee hoe privé detective Harry Goodman plots verdwijnt. Het is aan zijn Pikachu en zijn zoon om deze verdwijning op te losssen. zijn zoontje Tim komt voor een heleboel maffe situaties te staan in de hoop zijn vader ooit nog terug te vinden. Ondertussen is de detective Pikachu aanwezig om hem te steunen en om de komische noot uit te hangen. De Pikachu en Tim hebben een goede band, want Tim is de enige die Pikachu kan verstaan. Het lijkt er tot nu toe op dat de film erg gebaseerd is op het verhaal dat we ook al uit de Nintendo 3DS-game kennen. Benieuwd, lees daarvoor de Detective Pikachu review!

  Dutch Filmwork

  Singel 39 (9 mei)

  Vrouwen opgelet! Dit is namelijk echt zo een film die zich gaat lenen voor een Ladies Night. Meerdere bioscopen (waaronder de Pathe en Vue) bieden het binnenkort ook op die wijze aan. Niet gek ook omdat dit een film lijkt te worden vol romantiek. Liefdesperikelen worden gemengd met humor. Mogelijk een film om als romanticus naar uit te kijken.

  In dit verhaal volgen we Monique. In de film zien we hoe er een mooie vriendschap ontstaat tussen haar en de aantrekkelijke kunstenaar Max. Een probleem: ondanks dat Monique wel een oogje op die kunstenaar heeft, is die schilder hartstikke homo. Max is ondanks zijn seksuele geaardheid wel iemand die graag een keer samen met een vrouw een kindje krijgt. Maar Monique lijkt niet de moeder te worden. Ze helpt Max zelfs met het uitzoeken van een leuke draagmoeder, terwijl ze zelf mogelijk ook wel die moeder had willen zijn.

  Independent Films

  John Wick 3: Parallelum (16 mei)

  Als je hebt genoten van de vorige John Wick-films, dan bestaat er een goede kans dat je aandacht opnieuw door deze film wordt getrokken. Mensen die veelvuldig de bioscopen bezoeken konden al niet om deze film heen. Zo werd in de zalen van verschillende bioscopen al veelvuldig de actievolle trailer van ondertussen alweer het derde deel van de John Wick-serie de zaal in geknald. Met een John Wick-film komt flink wat adrenaline vrij!

  Ook deze keer kun je veel actie, geweld en geweerschoten verwachten. John Wick moet vluchten voor een enorme hoeveelheid moordenaars die allemaal azen op de belachelijk hoge geldprijs die boven Johns hoofd hangt. Maar liefst 14 miljoen euro. John Wick heeft daarentegen helemaal geen zin om met zijn dood voor het brood van een ander te zorgen. Het lijkt erop dat we een heleboel gekletter met vuurwapens zullen horen.

  Universal Pictures International

  The Hustle (16 mei)

  Ben je niet zo een fan van al dat zinloze geweld? Mogelijk is dan The Hustle meer een film die jouw aandacht zal trekken. Deze komische film lijkt het perfecte materiaal om het verstand bij op nul te zetten. Met wat popcorn en een frisdrank in de hand kijk je zo een film lekker weg in de bios. The Hustle lijkt namelijk een perfecte film om tussendoor even te gaan kijken.

  In The Hustle zien we hoe Anna Hathaway en Rebel Wilson in de huid kruipen van twee gesnaaide oplichters. Ze zullen er alles aan doen om met zo min mogelijk werk, zoveel mogelijk geld op onorthodoxe wijze binnen te slepen. Toch is er altijd een baas boven baas. Josephine (Anna Hathaway) is al zo bedreven in het vak dat ze graag Pennu (Rebel Wilson) wat bijleert. Bij het oefenen lichten ze niet zomaar iedereen op. Voornamelijk de fouten mannen uit hun verleden zullen plots met deze beroepsoplichters te maken krijgen.

  Warner Bros. Pictures International Holland

  The Sun Is Also A Star (16 mei)

  Voor liefhebbers van romantiek is er deze maand ook nog een andere optie: The Sun Is Also A Star. Deze film legt voornamelijk de nadruk op hoe mensen verliefd worden. Kun je verliefd worden doordat je 'per ongeluk' elkaar tegenkwam en het liefde op het eerste gezicht bleek te zijn? Of is er meer nodig om helemaal weg te smelten en voor altijd met iemand samen te willen blijven? In de film zien we al hoe een prille liefde ontstaat door een plotselinge ontmoeting. De vraag is of men de hele film die vonk wel vasthoud.

  In de film spelen Yara Shadidi (Black-Ish), Charles Melton (Riverdale) en Nicola Yoon (Everything, Everything) en John Leguizamo (John Wick Chapter 2). De film is gebaseerd op een bestsellerboek. Mogelijk een aanrader om na Singel 39 te gaan kijken.

  Sony Pictures Releasing (via Universal)

  Brightburn (23 mei)

  Ook horrorliefhebbers kunnen deze maand in de bioscoop aan hun trekken komen. Zorg ervoor dat je voldoende drinkt, want mogelijk zal bij het bekijken van Brightburn zoveel angstzweet vrijkomen dat je spontaan uitdroogt als je dat niet doet. Brightburn is een veelbelovende film van de hand van de filmmakers achter Guardians of the Galaxy en Slither.

  Deze film zal niet de gebruikelijke horrorweg inslaan. Dus niet het klassieke verhaal van een groepje mensen die bijvoorbeeld vast komt te zitten in een hutje in het bos, terwijl er ondertussen geesten of een enge man met een kettingzaag rondsluipen. Dit wordt een superheldenhorror. Een buitenaards kind stort op de aarde en dat kan nog wel eens gevaarlijk uitpakken voor de mensheid.

  Paramount Pictures (via Universal)

  Rocketman (30 mei)

  Met Bohemian Raphsody hebben we gezien dat films over grote muzieksterren best goed kunnen uitpakken. De vraag wordt of Rocketman een beetje van hetzelfde niveau wordt. De verwachtingen zijn hoog, want deze film zoomt in op het leven van één van de grootste artiesten die er op deze aardbodem heeft rondgelopen. Rocketman wordt een musical naar het leven van Elton John. Waarheidsgetrouw wordt die daarentegen niet helemaal.

  Rocketman leent voornamelijk inspiratie uit het leven Elton John. We zien hoe een jongetje uit de arme hoeken van de stad, uitgroeit tot een waar spektakel. Iedereen kent zijn naam en iedereen wil zijn muziek horen. Uiteindelijk wordt hij een waar popicoon. Dat verhaal wordt verteld door de bekendste nummers van Elton John ter ondersteuning ten gehore te brengen.

  Warner Bros. Pictures International Holland

  Godzilla II: King of the Monsters (30 mei)

  Uiteindelijk kunnen we deze maand ook nog uitkijken naar een film over het grootste monster dat er op de aardbodem rondloopt. Ken je die beelden nog van een lelijk gigantisch beest dat door de stad loopt en vervolgens zo groot is dat hij met zijn kop ver boven de hoogste gebouwen uitsteekt? het monster dat diezelfde gebouwen met gemak verpulverd, keert nu terug naar het witte doek. Opnieuw kan die een vernietigende indruk maken.

  In 2014 was Godzilla een waar succes. Samen met King Kong was het de monster film die je gezien moest hebben. Godzilla II wil dat succes evenaren met een film die potentieel op epische wijze van het scherm zal spatten. De film zal vol zitten met spekstakelere grote monsters die nergens voor terugdeinzen. De leden van het cryptozooölogische instituut Monarch zijn misschien wel de enige die mans genoeg zijn om op al die monsters te jagen.

  Beste film releases mei 2019

  Een hoop films om naar uit te kijken! Naar welke beste film releases mei 2019 kijk jij uit?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.