5 Bloodborne tips om de jacht in Yharnam te overleven

Article
dinsdag, 06 maart 2018 om 14:14
xgn google image
Omdat Bloodborne deze maand gratis beschikbaar is bij PlayStation Plus, zullen veel Hunters voor het eerst een stap zetten in de nachtmerrie van Yharnam. Voor wie de game nog nooit gespeeld heeft kan het allemaal erg overweldigend zijn. Met deze vijf Bloodborne tips kan jij zometeen alle verschrikkingen aan!
Sinds de release van Bloodborne in 2015 zijn velen het als klassieker en één van de beste games op de PlayStation gaan zien. Ook als je het aan ons vraagt, want wij gaven de game destijds een hele dikke 9,5 in onze review. Het kan zijn dat je de game rond release gemist hebt en pas nu de game gratis met PlayStation Plus beschikbaar is voor het eerst probeert. Als je moeite hebt met de game, helpen onze Bloodborne tips je misschien om verder te komen in de game.

Dit is geen Dark Souls

Als je al ervaring hebt met de Souls games van From Software, heb je al een grote voorsprong op andere mensen die voor het eerst beginnen met Bloodborne. Aan de andere kant zullen technieken die je in de Souls games gebruikt niet allemaal toepasbaar zijn in Bloodborne. De game heeft namelijk een vergelijkbare, maar toch ook hele andere speelstijl dan de Souls games. En dan hebben we het niet alleen over vergelijkbare elementen die simpelweg een andere naam hebben.
Bloodborne is namelijk een stuk agressiever ingesteld dan de Souls games. Waar je in Dark Souls vaak nog als trage ridder met schild verdedigt, is dit in Bloodborne totaal anders. De gameplay is een stuk sneller en van schilden is er al helemaal geen sprake; het enige schild dat je kan vinden in de game is (mogelijk als grap) totaal nutteloos. Nee, in Bloodborne zijn rollen en je wapens je allerbeste vrienden.
Eén van de manieren waarop de agressie zich uit in de gameplay is de manier waarop je health terug krijgt. Als je geraakt wordt door een vijand heb je een paar seconden de tijd om deze verloren levenspunten terug te krijgen, namelijk door zo snel mogelijk schade toe te brengen aan de vijand. Hierdoor ben je geneigd vaker aan te vallen dan je misschien zou doen in een Souls game.
127482 1

Krijg parryen onder de knie

Parryen is één van de belangrijkste vaardigheden in de Souls games en in Bloodborne is dat niet anders. De manier waarop je dit doet is alleen totaal verschillend; in de Souls games doe je dit met een schild, maar gezien schilden niet tot nauwelijks van pas komen in Bloodborne werkt dat dus net wat anders. Een succesvolle parry en een daaropvolgende Visceral Attack doet heel veel schade aan je tegenstanders.
In Bloodborne heb je het grootste gedeelte van de tijd een geweer in je linkerhand. Deze wapens doen (uitzonderingen daarbuiten gelaten) op zichzelf staand niet zo veel schade als je normale wapen en ze zijn ook nog gebonden aan beperkte kogels. Gelukkig zijn geweren essentieel voor het parryen van vijanden en daarbij ook instrumentaal in het verslaan van de moeilijke tegenstanders. Het onder de knie krijgen is alleen net wat moeilijker.
Deze zogenoemde ‘Gun Parry’ werkt als volgt. Als een tegenstander middenin een aanval is (meestal gesignaleerd door een voorbereidende beweging van een slag) kan je op het juiste moment schieten om de vijand kort in een kwetsbare positie te krijgen. Als je vervolgens aanvalt met R1 doe je een verwoestende Visceral Attack voor veel schade.
De timing van een parry verschilt per vijand en is dan ook een stuk moeilijk bij eindbazen. We raden dan ook aan om het eerst te oefenen op makkelijke vijanden voor je het probeert bij de moeilijke. De Hunter Blunderbuss is een makkelijk wapen voor beginners om de Gun Parry snel te leren.
127483

Ken je gear en character

Ondanks de focus op actie blijft Bloodborne diep van binnen een RPG, wat betekent dat je genoeg aan je personage aan te passen hebt dat uiteindelijk ook invloed op de gameplay heeft. Wanneer het dus aan komt op het maken van je personage is het belangrijk dat je goed nadenkt over jouw build. Ook het wapen dat je in het begin van de game kiest maakt uit.
Het begint dus al bij het maken van je personage, waar vooral de afkomst van jouw Hunter het meeste invloed heeft. Noble Scion geeft je bijvoorbeeld vanaf het begin meer punten in de Bloodtinge en Skill stats, terwijl Violent Past het vooral gooit op Strength en Vitality. Mocht je het op dat moment nog niet weten, dan kan je altijd kiezen voor Milquetoast. Dit is de meeste gebalanceerde optie waar je nog alle kanten mee op kan.
Ook wanneer het aan komt op levels omhoog gaan moet je goed in de gaten houden waar jij je Blood Echoes aan besteedt. Dit hangt ook samen met het wapen dat je gebruikt. Bijvoorbeeld de Saw Cleaver heeft scaling met de strength stat. Dit bekent dat het wapen meer schade aanricht des te hoger jouw strength stat is.
Aan de andere kant heeft een wapen als de Chikage juist betere scaling op de Bloodtinge stat. In andere woorden, bouw jouw personage gebaseerd op de gear die je gebruikt. Upgrade de stats die jij het meest gaat gebruiken om je gear zo effectief mogelijk te gebruiken.
127484

Probeer het later nog een keer

Bloodborne is een game waar heel erg vaak dood zal gaan. We willen natuurlijk niet suggereren dat je een slechte gamer bent, maar het is nou eenmaal zo dat Bloodborn een uitdagende game is. Er zullen stukken in de game zijn waar je het liefst de PlayStation door het raamt gooit of de controller in tweeën breekt. Wat doe je dan als je vast zit op een bepaald stuk?
We kennen het gevoel. Keer op keer tevergeerfs opnieuw proberen om een bepaalde eindbaas te verslaan, of om langs een bepaald stuk te komen. Je komt gewoon niet verder.
Bloodborne is op zo’n manier ontworpen dat er altijd wel een andere weg is. Zit je ergens vast? Probeer dan eens een totaal andere kant op te gaan, verken de omgeving. Misschien vind je wel een afsnijdroute, nieuw wapen of zelfs de weg naar een totaal nieuw gebied in de game.
Een andere methode is om ordinair te farmen. Terug gaan naar eerdere gebieden om Blood Echoes te verzamelen is geen verkeerde methode om jezelf sterker te maken voor wat nog moet gaan komen. Een wat hogere strength of stamina stat kan net het kleine duwtje in de rug zijn dat je nodig hebt om dan eindelijk verder te komen.
Mocht dit allemaal niet lukken? Zet de game dan uit en probeer het later nog een keer. Natuurlijk ben je op dat moment in de game en wil je niets liever dan verder komen, maar vaak kan stoppen en een paar dagen/uur later terug komen een positief effect hebben op je prestaties. De game is nou eenmaal moeilijk en het is niet erg als het niet meteen de eerste keer lukt.
127485 1

Laat je niet omsingelen

De vijanden in Bloodborne zijn snel, agressief en meedogenloos. Vaak komen ze uit een hoekje gesprongen of staat een vijand op die in eerste instantie dood lijkt te zijn. Je weet dus nooit wat je moet verwachten voor je het ziet. Dit is wat Bloodborne zo ontzettend spannend maakt, maar het is ook moeilijk om je op het onverwachte voor te bereiden.
Uiteraard zijn er wel andere dingen die je in je achterhoofd kan houden om er voor te zorgen dat de griezelige bewoners van Yharnam je niet te pakken krijgen. Eén van de beste tips voor een beginnende speler is om jezelf niet te laten omsingelen door vijanden. Eén op één vechten is namelijk een stuk makkelijker dan tegen een hele groep tegelijkertijd vechten.
Dit klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar er zijn echt methodes om dit te bereiken. Als je een groep vijanden ziet kan je bijvoorbeeld een steentje gebruiken om ze de triggeren. In andere woorden: zodat ze naar je toekomen. Zo zorg je er voor dat je een groep (moeilijke) vijanden één voor één te grazen kan nemen voor ze dat bij jou doen.

Bloodborne Tips – Wat raad jij aan?

Iedereen heeft wel zijn eigen trucs om ongeschaad langs alle monsters in de wereld van Bloodborne te komen. Wat raad jij aan? Laat het ons gerust weten in een reactie!

Populair Nieuws