Microsoft gaat eerste nieuwe toets in 30 jaar op een toetsenbord plaatsen

News
vrijdag, 05 januari 2024 om 12:30
2021 06 24 microsoft windows 11f1634815794
De layout van een Windows-toetsenbord is al jaren bekend. Maar Microsoft gaat er voor het eerst in 30 jaar een nieuwe toets aan toevoegen.
Kunstmatige intelligentie is sinds vorig jaar echt booming geworden en Microsoft heeft er flink in geïnvesteerd. De techgigant werkt namelijk nauw samen met OpenAI, het bedrijf achter onder andere ChatGPT en DALL-E. Naar verluidt worden de nieuwe Surface laptops dan ook de eerste AI PC’s van Microsoft.
Nu lijkt het er helemaal op dat de nieuwe laptops de volgende generatie voor het bedrijf gaan inluiden. In een blogpost heeft Microsoft namelijk een nieuwe toets voor Windows-toetsenborden aangekondigd: de Copilot.
Volgens Yusuf Mehdi, de executive vice president en consumer chief marketing officer van Microsoft, is het de eerste keer sinds drie decennia dat het toetsenbord wordt aangepast. En dat is met een goede reden.

“Bijna 30 jaar geleden introduceerden we de Windows-toets op het toetsenbord van de PC, waardoor mensen over de hele wereld met Windows konden werken. We zien dit als een nieuw transformatief moment in onze reis met Windows, waarbij Copilot de ingang wordt naar de wereld van AI op de PC.”

Wat doet de nieuwe toets?

De Copilot-toets zit naast de ALT-toets aan de rechterkant van het toetsenbord. Wanneer je op de toets drukt, wordt meteen Microsoft Copilot gelanceerd, een AI chatbot die standaard ingebouwd wordt in Windows 11. De chatbot is vergelijkbaar met de versie die Microsoft gebruikt voor Bing en Edge.
Waarschijnlijk zal Microsoft de eerste laptops met een vernieuwd toetsenbord tonen op CES 2024. Dat evenement gaat van start op 9 januari.

Populair Nieuws