De beste Xbox Series X 2021 games tot nu toe!

Article
dinsdag, 07 september 2021 om 14:00
outriders classesf1611136059
We zijn alweer halverwege 2021 en dat betekent dat het tijd is om de balans op te maken. Welke Xbox Series X games hebben tot nu toe de meeste indruk op ons gemaakt? Wij zetten ze voor je op een rij!

10. Outriders

De laatste jaren zijn er veel looter shooters voorbij gekomen, waarvan er ook een flink aantal grandioos zijn gefaald. Denk bijvoorbeeld aan debacle rondom Anthem of de staat waarin Destiny 2 werd gelanceerd. Ontwikkelaar People Can Fly wilde met Outriders dan ook niet in dezelfde valkuilen stappen en besloot om geen games as a service-titel te maken, maar een game die vanaf release qua content al af is.
Wat dat betreft is de studio goed geslaagd, want de endgame missies, verschillende wapens en de speciale krachten waar spelers mee kunnen stoeien zijn aspecten waar de spelers zeer positief over zijn. Helaas is het verhaal niet echt iets om over naar huis te schrijven en ook de lancering was qua bugs niet helemaal soepel. Gelukkig heeft People Can Fly sindsdien hard gewerkt en de technische problemen opgelost, waardoor Outriders een plekje op onze lijst heeft weten te bemachtigen.
the medium guiaf1611836850

9. The Medium

Liefhebbers van wat meer obscure horrorgames hebben waarschijnlijk vast wel een keer gehoord van Bloober Team. De ontwikkelaar was namelijk eerder verantwoordelijk voor Observer, dat binnenkort nog een next-gen versie krijgt. Ook voor The Medium heeft de Poolse studio gekozen voor een psychologische horrorgame als setting.
Deze keer stappen spelers in de schoenen van Marianne, een medium dat naar de spirit realm kan reizen. Met haar krachten helpt ze verloren zielen om rust te vinden, maar als snel komt ze in een veel gevaarlijkere situatie terecht. Door te reizen tussen de twee werelden moet Marianna puzzels oplossen en haar krachten gebruiken tegen vijanden. Op het gebied van gameplay valt er nog wat te wensen, maar horror-liefhebbers zullen smullen van de duistere atmosfeer en het verhaal.
chivalry iif1622813341

8. Chivalry II

In 2012 werden spelers op PC plotseling verrast door de komst van Chivalry, een middeleeuwse PvP brawler dat met storm de Steam Charts veroverde. De ontwikkelaar is nu weer terug voor een vervolg om te laten zien dat het geen one hit wonder was. En daar is de studio met vlag en wimpel in geslaagd!
In Chivalry II krijgen spelers een middeleeuws wapen naar keuze in hun handen gedrukt, om vervolgens in verschillende modi in te hakken op de vijandelijke partij. Dat klinkt simpel, maar de gevechten in Chivalry II hebben veel diepgang, met alle moves en verschillende wapens die je tot je beschikking hebt. Die battles zijn deze keer ook lekker groot, want er is ruimte voor maar liefst 64 rondrennende ridders.
little nightmares 2 guiaf1613127676

7. Little Nightmares 2

Chivalry II is niet de enige succesvolle sequel die in 2021 is uitgekomen voor de Xbox Series X, ook Little Nightmares 2 heeft ons op een positieve manier verrast. Ondanks de naam is de game een prequel op het eerste deel en daar zal je als speler snel achter komen.
In Little Nightmares 2 speel je namelijk met Mono, een jongen met een papieren zak op zijn hoofd. Hij ontwaakt in een duistere wereld en komt al snel Six tegen, de protagonist uit het eerste deel. Samen moeten ze zien te ontsnappen aan de vijanden die de wereld rijk is. Deze keer heb je daarbij ook meer mogelijkheden, want Mono kan wel wat aanvallen uitvoeren tegen kleinere tegenstanders. Tel daar de puzzels en platform-elementen bij op en je hebt een sterke titel die zich met recht één van de beste Xbox Series X games van 2021 tot nu toe mag noemen.
subnautica below zerof1624979724

6. Subnautica: Below Zero

Er zijn niet veel titels die je een uitgebreide ervaring onder water bieden, vaak vanwege alle extra aspecten en controls die daarbij komen kijken. Subnautica heeft daar alleen verandering in gebracht door spelers een complete waterplaneet aan te bieden en de franchise is nu weer terug met een next-gen sequel.
Net zoals het origineel mogen spelers weer lekker onderwater gaan duiken op een vreemde planeet in Subnautica: Below Zero. Hoewel het weer gaat op planeet 4546B, zijn de temperaturen alleen wel flink gedaald. Tijdens je speurtocht naar een verdwenen onderzoeksteam zal je onderwater ook veel nieuwe en schrikwekkende monsters en vissen tegenkomen en je kan zelfs wat land gaan verkennen. Hoewel Below Zero origineel gepland stond als DLC, is het een perfect voorbeeld van hoe je een succesvolle sequel maakt!
tony hawk pro skater 1 2f1600419698

5. Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2

Gamers die in de jaren negentig zijn opgegroeid werden dit jaar geconfronteerd met een nostalgie-bom. Activision kwam namelijk met Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2, een remake van de eerste twee titels in de legendarische franchise.
De game laat geen twijfel bestaan over haar roots - bijvoorbeeld door de geliefde soundtrack vol met punk en hip-hop nummers te blijven gebruiken - maar is ondertussen ook geüpdatet naar de 21ste eeuw. Zo hebben de graphics natuurlijk een make-over gekregen, zijn er nieuwe trucjes toegevoegd en kan je met multiplayer modi aan de slag. Het is een heerlijke mix die de game niet alleen leuk maakt voor fans van het origineel, maar ook voor een nieuw publiek.
scarlet nexusf1624443821

4. Scarlet Nexus

Eén van de nieuwste toevoegingen op de lijst van beste Xbox Series X games in 2021 is Scarlet Nexus. De Japanse game kwam uit in juni en weet meteen hoge ogen te gooien. Scarlet Nexus werkt namelijk met een interessant verhaal gemixt met sterke gameplay.
In de titel kan je kiezen tussen twee protagonists, die allebei werken voor de OSF - The Other Suppression Force. Deze eenheid is in het leven geroepen om monsters uit een alternatieve realiteit te bestrijden, die het leven van de mensheid bedreigt. Deze ‘Others’ zal je dan ook niet zomaar te lijf gaan, maar met mentale aanvallen, die je kan afwisselen met meer conventioneel hack and slash-werk. Tussen alle actievolle gevechten is er ook nog eens een uitgebreid verhaal om van te genieten, waardoor je voorlopig nog niet op Scarlet Nexus bent uitgekeken.
resident evil village dimitrescuf1619777828

3. Resident Evil: Village

De Resident Evil franchise is met de komst van Resident Evil VII afgestapt van de standaard, zombie actie-survival formule en dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen. De games worden er namelijk een stuk interessanter door, zoals ook met het nieuwe Resident Evil Village wordt aangetoond.
In de titel krijgen spelers opnieuw de controle over Ethan Winters, die door Chris Redfield hardhandig wordt meegenomen naar een mysterieus dorp in Europa. Daar moet hij op zoek gaan naar zijn 6-maanden oude dochter, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In het dorp heersen namelijk vier verschillende mutanten lords, die het leven van Ethan zuur zullen maken. Wil je lekker gaan griezelen dit jaar, dan is Resident Evil Village een uitstekende keuze!
hitman 3 reviewf1611072748

2. Hitman 3

Ontwikkelaar IO Interactive heeft aangegeven dat de Hitman franchise tijdelijk in de koelkast wordt gezet. En daarmee bedoelt de studio dat het wel een flink aantal jaar kan duren voordat de huurmoordenaar zijn kale kop weer laat zien. Gelukkig heeft de ontwikkelaar een mooi afscheidscadeau achter gelaten voor de fans van Agent 47.
In het laatste deel van de trilogie worden spelers weer over de hele wereld heen gestuurd om de leiders van een geheime organisatie op creatieve manieren om te leggen. Zo mag je een fictieve versie van de Burj Khalifa in Dubai bezoeken, moorden in een nachtclub in Berlijn en een feestje verstoren in Argentinië. Hitman 3 is misschien niet extreem vernieuwend, maar biedt fans precies waar het al die tijd al zo sterk in is geweest: open missies met tal van opties waarin je je creativiteit kan laten losgaan.
it takes twof1614606438

1. It Takes Two

Co-op games worden vandaag de dag bijna een zeldzaamheid, maar als er één ontwikkelaar is waar we op kunnen rekenen, dan is het wel Hazelight Studios. Het bedrijf kwam in 2018 namelijk met A Way Out, een game die exclusief met twee spelers is. En It Takes Two, zoals de naam als suggereert, kan je ook alleen samen spelen met een co-op buddy.
Deze keer speel je alleen niet meer twee gevangenen, maar met het echtpaar May en Cody. De relatie is alleen op de klippen gelopen en een scheiding ligt op de loer. Dat zint dochter Rose maar niks, die met twee poppen de relatie weer probeert te lijmen. May en Cody komen alleen in de poppen terecht en moeten een manier vinden om weer omgetoverd te worden tot mensen. Daarbij komen ze alleen wel veel obstakels, waarbij spelers moeten samenwerken om ze te overkomen. Het is een heerlijk co-op avontuur dat zich met recht de beste Xbox Series X game van 2021 mag noemen… tot nu toe.