De 7 beste Xbox One games voor kids

Article
woensdag, 30 september 2015 om 17:43
xgn google image
De Xbox One is nu alweer net iets langer dan een jaar uit in Nederland en er is een hele hoop games om uit te kiezen. Maar welke van deze games zijn geschikt voor kinderen? Lees hier de 7 beste Xbox One games voor kids! Trouwens: volwassenen kunnen ook prima van deze games genieten.

7. Zoo Tycoon

In Zoo Tycoon kan je zelf een eigen dierentuin bouwen. Van tijgers tot apen en van pinguïns tot beren, in dit spel maak je jouw ideale dierentuin. Jij bent namelijk de baas van deze dierentuin, dus jij bepaalt alles!
Hoe ziet jouw perfecte dierentuin er uit? Welke dieren zijn hierin te bekijken? Wat voor attracties en restaurants krijgen bezoekers voorgeschoteld? Aan jou de taak om de dierentuin goed te laten lopen en klanten tevreden te houden, want de klant is immers koning.
Zoo Tycoon is een leuke game voor kids, want welk kind houdt nu niet van een dierentuin? Bovendien kunnen kinderen lekker creatief aan de slag gaan, want Zoo Tycoon biedt veel verschillende mogelijkheden. De keuze is helemaal aan jou.
79207

6. Monopoly Family Fun Pack

Monopoly, wie kent het niet? Het geliefde bordspel is nu ook digitaal te spelen op de Xbox One, in de vorm van het Monopoly Family Fun Pack. Deze game biedt bovendien niet alleen het klassieke Monopoly bordspel dat we allemaal kennen, maar je kan ook op andere manieren met Monopoly bezig gaan in de andere spelmodi.
Zo bevat de game de modus My Monopoly, waarin je een eigen Monopoly bord kan maken! Je kan een heel eigen bordspel maken door de straatnamen te veranderen, eigen foto's toe te voegen, het midden van het bord aan te passen, en meer. Ook de Monopoly Deal modus is een nieuwe toevoeging, dit is een kaartspel in Monopoly stijl.
79208

5. Project Spark

Project Spark is een game waarin je helemaal je eigen gang kan gaan. Laat je fantasie de vrije loop en maak de meest mooie werelden en games. Project Spark geeft je namelijk de mogelijkheid om op eenvoudige manier je eigen werelden, verhalen en games te bouwen, en ze daarna zelf te spelen! Je kan deze creaties ook online delen met andere mensen, of juist creaties van andere mensen downloaden en spelen.
Nog een pluspuntje: vanaf 5 oktober is Project Spark plus alle uitbreidingspakketten helemaal gratis! Dus ben je benieuwd naar deze game, dan is het zeker de moeite waard om het even te proberen.
79209

4. Skylanders SuperChargers

Skylanders SuperChargers is het nieuwste avontuur in de Skylanders serie. Deze spelserie maakt gebruik van fysieke poppetjes die je op een portaal kan zetten, waarna ze tot leven komen in de game. Je kan daarna met deze poppetjes in de game zelf gaan spelen, zoals puzzels oplossen en op avontuur gaan.
Dit is de eerste Skylanders game waarin je aan de slag kan met voertuigen, waardoor er nog meer te beleven valt in het spel. Elk personage heeft zo zijn eigen voertuig. Ook kan je de game overal mee naartoe nemen op bijvoorbeeld je iPad, ideaal voor onderweg!
79210

3. LEGO Dimensions

LEGO Dimensions is de nieuwste LEGO game, die personages uit enorm veel verschillende games en films bij elkaar brengt. Zo speel je bijvoorbeeld met Gandalf uit Lord of the Rings, Batman en personages uit Scooby Doo tegelijkertijd.
LEGO Dimensions is bovendien de eerste LEGO game die gebruik maakt van fysieke poppetjes, eenzelfde systeem als Skylanders dus. Je kan deze figuurtjes in het spel besturen via een portaal, genaamd de Toy Pad, die je kan aansluiten op de TV.
79211

2. Disney Infinity 3.0

Disney Infinity 3.0 is het nieuwste deel in de Disney Infinity serie. Ook deze game is te spelen met behulp van fysieke figuurtjes. Je begint het spel met twee figuurtjes en een playset, een verhaal dat je kan doorlopen. Je kan meer speelbare verhalen verkrijgen door deze te kopen, en hetzelfde geldt voor de figuurtjes.
Deze nieuwe Disney Infinity laat je bezig gaan met een geheel nieuw Star Wars avontuur. Ook kan je dit spel vaak opnieuw spelen, omdat je zelf levels kan maken en ook de levels die andere mensen hebben gemaakt kan je spelen. Er valt enorm veel te ontdekken in de game en alles wordt bovendien goed uitgelegd zodat de kids het goed begrijpen.
79212

1. Minecraft

Minecraft is een game waarin je jouw creativiteit op de vrije loop kan laten gaan. Je kan in deze game een enorm grote wereld verkennen, waarin je alles kan bouwen wat je maar wilt. In sommige spelmodi moet je wel oppassen voor indringers of vijanden die jouw creaties kunnen slopen, maar je kan in Minecraft ook in vrije creatiemodi aan de slag, om te bouwen zonder onderbrekingen.
Minecraft is ideaal voor kids omdat je er eigenlijk alles mee kan. Je kan je droomhuis bouwen, op verkenning gaan, samen spelen met vrienden of zelf in de wereld van een andere speler op rooftocht gaan. Kortom: de mogelijkheden zijn enorm, net als de wereld van Minecraft.
Dit artikel is op 29 mei 2020 bijgewerkt.