De beste Xbox One games uit 2020 tot nu toe

Article
zondag, 12 juli 2020 om 15:00
zombie army 4 4f1585047549
We zijn alweer over de helft van 2020 en dat betekent dat het tijd is om de balans op te maken. De Xbox One heeft in de eerste helft een aantal zeer mooie titels mogen verwelkomen, waar dit de beste games van zijn!

8. Zombie Army 4: Dead War

Vandaag de dag worden co-op games steeds zeldzamer. Veel titels richten zich op een handcrafted singleplayer ervaring of richten zich juist op bombastische multiplayer potjes. Gelukkig zijn er nog ontwikkelaars die liefhebbers van co-op in het achterhoofd houden.
Rebellion is er daar één van en levert met Zombie Army 4: Dead War één van de leukste co-op ervaringen van het jaar af. De third person shooter speelt zich af in 1946, maar er is nog geen einde gekomen aan de hordes Nazi zombies. Sterker nog, er zijn er meer dan ooit. Al die zombies mag je te lijf gaan met conventionele wapens, maar je kan ook speciale bovennatuurlijke krachten gebruiken. En met de hoeveelheid ondoden is de hulp van een paar extra vrienden zeker geen overbodige luxe.
call of duty warzonef1583833409

7. Call of Duty Warzone

Als het aankomt op booming genres dan staat Battle Royale ongetwijfeld bovenaan de lijst. Dankzij het succes van Fortnite en PUBG lijkt zo’n beetje elke ontwikkelaar een graantje mee te pikken, maar dat lukt zeker niet altijd.
Activision heeft alleen geleerd van haar eerste poging met Black Ops 4. Met Call of Duty Warzone heeft de uitgever namelijk een ijzersterke Battle Royale shooter gelanceerd, die bovendien free-to-play is. Met de basis die is gelegd door Call of Duty: Modern Warfare en een aantal unieke features is Warzone daardoor één van de populairste titels geworden in 2020 en met recht.
darksiders genesis 0f1581971851

6. Darksiders Genesis

Met alweer drie titels is de franchise is Darksiders in relatief korte tijd een bekende naam geworden in de game-industrie, ondanks de problemen die het onderweg heeft gehad. In elk deel speel je met een andere ruiter van de Horsemen of the Apocalypse.
Het laatste lid van de mysterieuze groep is alleen niet geïntroduceerd met een hack & slash RPG, maar met een heuse dungeon crawler. In Darksiders Genesis mag je namelijk door hordes vijanden werken met Strife, samen met zijn broeder War, die we kennen uit de eerste Darksiders. Spelers kunnen wisselen tussen de karakters op de game doorlopen in co-op. Ondanks de compleet andere gameplay doet Genesis zich bovendien niet onder voor de andere games uit de franchise. Met een sterk gevechtssysteem, lastige puzzels en een slim progressie-systeem heeft Darksiders Genesis een plaats verdiend op onze lijst met beste Xbox One games in 2020 tot nu toe.
desperados 3f1590766870

5. Desperados 3

Wanneer een franchise lang genoeg in de vergetelheid is geraakt, zien we die vrijwel nooit meer terug. Er ligt een hele begraafplaats aan vergeten series om dat te bewijzen. Het is de Desperados franchise alleen gelukt om terug te komen en doet dat ook nog eens met verve.
Onder de hoede van ontwikkelaar Mimimi Games heeft Desperados 3 gezorgd voor een verrassing. De tactische western zet vrijwel geen enkele stap verkeerd en mixt op perfecte wijze ‘ouderwetse’ gameplay met de mogelijkheden die er vandaag de dag mogelijk zijn. Het is een flinke uitdaging om je door de levels van Desperados 3 te worstelen, maar wanneer het je lukt is de voldoening alleen maar groter.
streets of rage 4f1593936168

4. Streets of Rage 4

In het rijtje van Desperados mag ook Streets of Rage zich scharen. De laatste keer dat er een titel in de serie is uitgekomen was maar liefst 1994, destijds voor de Sega Genesis. Ook het destijds populaire beat ‘em up genre zien we tegenwoordig maar slechts mondjesmaat voorbij komen.
Street of Rage 4 laat alleen zien dat de franchise en het genre nog prima mee kunnen komen in 2020. Het verhaal van Streets of Rage 4 speelt zich af tien jaar na Streets of Rage 3 en houdt qua sfeer vast aan de originele trilogie met een prachtige art style. Daarmee scoort de game hoog op de nostalgie-meter, maar tegelijkertijd is de gameplay geüpdatet naar de 21ste eeuw en speelt enorm lekker weg. Een titel die je niet mag missen dit jaar.
resident evil 3 remake posterf1593513250

3. Resident Evil 3

De remake van Resident Evil 2 was in 2019 een enorm succes. Sterker nog, het is één van de beste games die dat jaar is uitgekomen. Het duurde dan ook niet lang voordat Capcom besloot om ook Resident Evil 3 in een nieuw jasje te steken.
Gelukkig is dat geen haastklus geworden, want de ontwikkelaar heeft met de remake van Resident Evil 3 opnieuw een topgame afgeleverd. Spelers nemen in de horrorgame de controle over Jill Valentine, die zoals gewoonlijk in de franchise veel zombies voor haar voeten krijgt. Dat niet alleen, maar ook de enorm gevaarlijke Nemesis. Gelukkig is wegrennen geen onmogelijke opgave meer, want de hernieuwde versie van Resident Evil 3 zegt gedag tegen de verschrikkelijke camera uit het origineel en introduceert een third person camera. Nu kunnen we de dood in ieder geval in de ogen kijken.
doom eternal artf1584443208

2. DOOM Eternal

Het is weer genieten geblazen voor FPS-liefhebbers. De reboot van DOOM in 2016 heeft voor veel spelers al gezorgd voor een onvergetelijke ervaring, maar daar gaat ontwikkelaar id Software nog eens overeen met DOOM Eternal. De sequel is namelijk bigger, better and bolder.
In Eternal mag Doom Slayer een uitstapje maken van Mars naar de aarde. Onze planeet is namelijk overlopen door demonen uit de Hel en slechts een handjevol mensen zijn er nog over die niet zijn afgeslacht of gevlucht naar andere planeten. Laat het afrekenen met talloze demonen alleen maar over aan de Doom Slayer, helemaal wanneer hij een shotgun, grappling hook en Big Fucking Gun in zijn handen gedrukt krijgt.
ori 1f1656080841

1. Ori and the Will of the Wisps

Uiteraard is onze lijstje van beste Xbox One games die tot nu toe zijn uitgekomen in 2020 niet compleet zonder Ori and the Will of the Wisps. Het eerste deel in de serie heeft vele spelers al betoverd, maar Will of the Wisps verbetert het concept op vrijwel elk vlak.
Wanneer je de game voor het eerst opstart, zal je meteen onder de indruk zijn van de prachtige, magische omgevingen. Ori and the Will of the Wisps lijkt in dat gevoel op een heel speciaal sprookje. Maar in tegenstelling tot het eerste deel zal je nu aan de slag moeten met gloednieuwe krachten. Dat betekent niet dat Will of the Wisps een makkelijke game is, want de platformer is behoorlijk uitdagend. Dat zou alleen niemand ervan moeten weerhouden om dit betoverende meesterwerkje te spelen.
Wil je weten wat de beste PS4 games in de eerste helft van 2020 zijn? Lees dan hier ons overzicht!

Populair Nieuws

Laatste Reacties