De top 5 Xbox One bundels en PS4 bundels

Article
zaterdag, 05 maart 2016 om 12:02
xgn google image
Zowel Sony als Microsoft zit niet stil in de eerste peridoe van dit jaar. Met een behoorlijke lading aan games voor de Playstation 4 als de Xbox One zijn beide makers ook weer volop bezig met het samenstellen van bundels voor de consoles. Wij zetten de beste console voorjaarsbundels voor je op een rijtje in deze top 5.
In ons artikel over de Xbox najaarsbundels kwamen weliswaar alleen de consolebundels van Microsoft aan bod, het aanbod was toen iets behoorlijker. In één week tijd knalde Microsoft er welgeteld 6 aankondigingen uit voor bundels die de komende tijd op de markt zouden verschijnen. Onder andere de Fallout en Tomb Raider bundel kwamen eind vorig jaar in de winkels te liggen en ook de Special Edition van Gears of War bundel zag het licht.
Maar in de het eerste kwartaal van 2016 blijven de grote aankondigingen vooralsnog uit. Ongetwijfeld zal er in de loop van het jaar een aankondiging verschijnen voor de aankomende Deus Ex Human Revolution, tot die tijd is het aanbod ietwat mager. Dat mag de pret niet drukken want de bundels die wel op een aankondiging konden rekenen of die rcent uit zijn gekomen zijn stuk voor stuk de moeite waard. Wij zetten de vijf beste bundels voor je op een rijtje.
De bundels die in dit artikel worden behandeld zullen allemaal in Europa beschikbaar zijn. De release data kunnen alleen wel afwijken van de Amerikaanse releases.
Street Fighter 5 bundel

5. Street Fighter 5 bundel

Met de keuze tussen een zwarte en witte variant van de playstation en een tastbare versie van Street Fighter 5 is deze bundel geschikt voor de kritische gamer die de console wil matchen met het bureau waarop hij komt te staan. Niets vervelender dan het hebben van een console die niet binnen het kleurenpalet van je gameroom past.
Met een harde schijf van 1TB heb je meer dan genoeg ruimte om je savegames van Street Fighter 5 en andere games kwijt te kunnen. Het enige minpunt van de bundel is dat er geen tweede controller inbegrepen zit, iets wat voor een fightersgame als Street Fighter 5 eigenlijk wel een must is.
87311

4. Uncharted 4 bundel

Naast de aankondiging van Sony dat het nieuwe deel in de Uncharted serie op 26 april in Europa te verkrijgen zal zijn, doen ze er nog een schepje bovenop. De bundel met een fysieke versie van het spel, een matchende controller en een console met de afbeelding van Nathan Drake erop zal op dezelfde dag beschikbaar zijn.
Met een harde schijf van 1TB is ook deze bundel gericht op de serieuze gamer die aardig wat gigabytes kwijt wil kunnen op zijn Playstation 4. Voor spelers die een extra controller willen in de stijl van de Playstation (ietwat blauw-grijzig) of gamers die alleen de controller willen is er goed nieuws: de controllers zullen ook los verkrijgbaar zijn.
Een prijs voor deze bundel is nog niet bekend. De Amerikaanse en Canadese versie van de bundel staan weliswaar voor 399 Amerikaanse dollar en 499 Canadese dollar op de website van Sony, die versies komen met een harde schijf van ‘slechts’ 500GB. Voor de gemiddelde gamer is dat meer dan genoeg maar de hardcore gamer heeft waarschijnlijk liever iets meer.
87314

3. Quantum Break bundel

Niet alleen Sony besteedt tijd aan het bundelen van games met consoles. Ook Microsoft kent ondertussen een behoorlijk aantal bundels waarbij een speciale editie van de standaard console met een game wordt gebundeld. De bundel van Quantum Break zal daar vanaf eind deze maart aan toe worden gevoegd.
De game van de makers van de Max Payne serie, Remedy, zal worden gebundeld met de Xbox One in een speciale witte Xbox versie. Samen met een daarbij passende controller en veertien dagen gratis Xbox Live zal de bundel 399 euro kosten. Hoewel je er ook gratis Alan Wake bijkrijgt is er wel een minpuntje: zowel Alan Wake als Quantum Break is een downloadbare versie van het spel.
Dit is natuurlijk geen enkel probleem als je je games liever op je harde schijf hebt staan en met 500GB aan ruimte is dat ook in deze bundel geen probleem. Als je toch liever een fysieke versie van het spel hebt is het alleen iets dat handig is om te weten voordat je de bundel koopt.
87316

2. The Division bundel

Met The Division doet Ubisoft een poging het aanbod triple A titels van de studio uit te breiden. Na een aantal speelmomenten (zowel open als closed beta) kunnen wij in ieder geval niet wachten op deze game en zijn dan ook niet verbaasd dat Microsoft een bundel met de game gaat maken.
Met een harde schijf waar 1TB aan games op kan worden gegooid zal je aan ruimte niet verlegen zitten. Ook bij deze bundel geldt dat je het spel erbij krijgt als een downloadbare versie. Daartegenover staat dan dus wel de grotere harde schijf: de prijs is namelijk exact hetzelfde als die van de Quantum Break bundel. 500GB voor hetzelfde geld lijkt ons een prima deal!
87317

1. Far Cry Primal bundel

Far Cry Primal kreeg van ons een welverdiende 8. De ervaringen in de oertijd kwamen prima tot zijn recht op de Playstation en het is dan ook niet gek dat Sony met een bundel komt waar deze game inzit. Met 1TB opslag, een HDMI kabel, Headset en de game zelf in de bundel krijg je zeker weten waar voor je geld.
Voor 399 euro heb je dan ook alles om de komende tijd vooruit te kunnen als je het spel uit hebt. Deze bundel komt weliswaar niet met een berg extra’s als de nummer 1 van onze eerdere lijst met najaarsbundels, de deal om een triple A game met alle hebben en houwen voor nog geen vierhonderd euro in huis te hebben is wat ons betreft meer dan genoeg om de eerste plek te pakken.
Heb je dus nog geen next gen console in huis en wil je daar de komende tijd verandering in brengen? Dan hopen wij dat deze lijst met beste voorjaarsbundels je een eindje op weg helpt in het maken van de keuze die het beste bij je past.