De top 5 beste western games ooit gemaakt!

  The Hateful Eight draait al een tijdje in de bioscoop en de film wordt zeer goed ontvangen. Mensen die na het kijken van de film geen genoeg kunnen krijgen van de western sferen kunnen deze leegte altijd opvullen met een western game! Wij keken daarom naar wat de beste western games ooit gemaakt zijn!

  In het verleden zijn er best wat western titels geweest die meer dan de moeite waard zijn om te spelen. Wij selecteerden daarom de vijf tofste en deze kun je teruglezen in de special. Dit is te top 5 beste western games!

  5. Custers Revenge

  In 1983 kwam er een western game uit genaamd Custers Revenge. Deze was te spelen op de Atari 2600. Als je het nu ziet, zijn het vooral een opeenstapeling van grote pixels, alsof de game is opgebouwd in teletekst. Toch was er in de tijd van uitgave een hoop controverse rondom deze game.

  Custer loopt namelijk gedurende de game naakt rond, met niet meer kleding dan een bandana, laarzen en een cowboyhoed. Hij loopt in de game rond met een volledig zichtbare erectie en ontwijkt pijlen.

  De grootste controversie zit hem in het einddoel van de game. Er is namelijk een naakt indianenmeisje vastgebonden aan een paal en het is de bedoeling om deze te benaderen en, ehm. Ja de rest kun je zelf wel invullen.

  Ondanks het hoge gehalte pixels vond men de game uiteraard zeer aanstootgevend. De ontwikkelaar zette op de doos dat hij niet geschikt was voor kinderen en adviseerden ouders van kinderen die wel in aanraking met de game kwamen, te vertellen dat de twee “gewoon aan het dansen” waren.

  4. Oddworld Strangers Wrath

  Oddworld Strangers Wrath is een game die in 2005 uitkwam voor de eerste Xbox en de PC. Normaal gesproken zijn we van de oddworld games gewend dat het platformers zijn, met het vredige en spirituele Mudokon volk in de hoofdrol. Deze Oddworld titel is andere koek.

  Je speelt met een premiejager die bekendstaat als The Stranger. Wanneer hij naar de dokter gaat en blijkt dat hij een operatie moet ondergaan, wordt hem verteld dat hij 20.000 moolah (dat is de valuta in de Oddworld games) nodig heeft om onder het mes te gaan.

  Gezien The Stranger dit geld niet heeft, besluit hij te gaan jagen op gezochte bandieten om zo geld bij elkaar te sprokkelen voor zijn operatie. Wanneer er 20.000 moolah wordt gezet op het hoofd van een bepaalde bandiet, wordt deze taak erg interessant voor de premiejager.

  3. Call of Juarez Bound in Blood

  Call of Juarez Bound in Blood is een first-person shooter die uitkwam in 2009 voor de Xbox 360, Playstation 3 en de PC. Het was de tweede Call of Juarez game uit de serie en de game vindt plaats tijdens de Amerikaanse burgeroorlog.

  De broers Thomas en Ray McCall zijn de speelbare karakters in de game. Voor het spelen van een missie, heb je de keuze met welke broer je deze missie gaat doen. Ray heeft de specialiteit om twee revolvers te kunnen dragen en Thomas is meer vaardig in het schieten met shotguns en machinegeweren. William McCall is ook een broer van hen, maar deze is niet speelbaar.

  In de game krijgen de broeders aan de stok met Mexicaanse bandieten, worden ze gevolgd door een kolonel en krijgen zij een conflict met het opperhoofd van de apache indianen. De game is een echte aanrader, waarover wij des tijds erg te spreken waren in onze Bound of Blood review!

  2. Gun

  In 2005 kwam de game Gun uit voor de PS2, Xbox, Gamecube, PC en Xbox 360. Een jaar later kwam de game ook uit voor de PSP.

  Deze western game is een third-person shooter en je speelt de revolverheld Colton White. In een wetteloze wereld neem je het op tegen onder andere outlaws, indianen die tegen je zijn, psychopaten en anderen die Colton in de weg staan.

  De game staat bekend om de grote mate van vrijheid en variatie, vooral wanneer je bedenkt dat de game al stamt uit 2005. Je speelt in een open wereld en hebt een hoop verschillende missies. Je rijdt te paard of gaat te voet, kaapt een trein, beschermt prostitueest en jaagt op bisons. Gun hoort hierdoor zeker in de top 5 beste western games!

  1. Red Dead Redemption

  Deze game is de opvolger van Red Dead Revolver en kwam uit in 2010 Voor Xbox 360, Playstation 3 en PC. Het is een third-person shooter, gemaakt door Rockstar San Diego.

  In Red Dead Redemption speel je met de cowboy John Marston, die in het Wilde Westen een hoop avonturen beleeft. De game bevindt zich in een uitgebreide open wereld, vol met kleine dorpjes en uitgestrekte prairies met wilde beesten.

  In de game komen een hoop cowboyzaken aan bod. Zo leer je naast het schieten, paardrijden en lassowerpen, ook hoe je koeien bijeen drijft, je zaken op orde stelt om te kamperen en op jacht gaat naar loslopend wild.

  Deze game is zeer uitgebreid en kan met recht de meest complete western game tot nu toe noemen. Daarom komt Red Dead Redemption op 1 in de Top 5 beste western games!

  Call of Juarez: Bound in Blood

  Verkijgbaar vanaf 2 july 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.