De top 10 beste vrouwen games uit 2018 - De toppers van het jaar

  Vroeger was het evenwicht tussen mannen en vrouwen die games speelden veel groter, omdat het werd gezien als een echt mannending. Tegenwoordig is dat wel anders, want games worden steeds populairder onder vrouwen. Wij hebben de top 10 beste vrouwen games uit 2018 voor je op een rij gezet.

  10. De Sims 4 (Seasons)

  We beginnen onze lijst van de beste vrouwen games uit 2018 met De Sims 4: Seasons. Wie kent De Sims nou niet? De originele game kwam uit in 2000 en heeft sindsdien al vele fans. Wat je ook wil doen met je sims, alles is mogelijk!

  De Sims 4 is de meest recente game uit de serie en bracht een belangrijke nieuwe toevoeging, namelijk emoties. Je kunt nu letterlijk dood neervallen van schaamte of jezelf dood lachen, maar je zelfgemaakte personage kan nu ook geërgerd raken of verdrietig worden. De emoties van je sims zorgen ervoor dat de game nog net even wat realistischer is dan voorheen.

  De Sims 4 is een van de beste vrouwen games uit 2018

  Seasons is een uitbreiding van de Sims 4 en hierbij komen er, zoals de titel al doet vermoeden, seizoenen tevoorschijn. De Seasons uitbreiding brengt nieuwe kleding en personages met zich mee, zoals Father Winter. Wanneer je nu begint met spelen moet je dan ook niet alleen een wereld kiezen, maar ook het seizoen. Stel je begint in de lente, dan draag je luchtige kleding. Daarmee kan je natuurlijk niet later in het winterseizoen rondlopen.

  De gemoedstoestand van je sims hebben verder invloed op de omgeving. Een verdrietige sim kan zijn planten bijvoorbeeld water geven met tranen, maar hier worden je planten ook verdrietig van. Zodra je sim geërgerd is, gaat hij smijten met servies en kookt hij agressief, waardoor de keuken in brand kan vliegen.

  Bij Seasons reageert je sim ook op de seizoenen. Zo staan ze als als het koud is te bibberen terwijl ze om zich heen staan te kijken. De Seasons-uitbreiding zorgt weer voor genoeg plezier met De Sims 4 dit jaar! Daarom kan De Sims 4 zeker niet uit ons lijstje van de beste vrouwen games uit 2018 ontbreken.

  De Sims 4 Seasons is nu beschikbaar voor PC.

  9. Just Dance 2019

  Iedereen kent het concept van Just Dance wel. Lekker swingen op de leukste hits. Ook Just Dance 2019 heeft genoeg nummers om op te dansen, plus een speciale sectie voor kinderen. Je kunt liedjes vrijspelen door de in-game valuta genaamd mojo te verdienen.

  Los van de game kan je ook een Just Dance Unlimited-abonnement afsluiten, waarbij je toegang krijgt tot nog veel meer nummers. Dit abonnement is drie euro voor één dag, vier euro voor een maand, een tientje voor drie maanden of 25 euro voor een jaar.

  Met een gloednieuw hoofdmenu wil Ubisoft de game overzichtelijker maken dan de voorgaande games. Met de verschillende opties in het menu kan je gemakkelijk kiezen uit verschillende modi, zoals World Dance Floor, de Kids-modus en allerlei afspeellijsten. Just Dance is altijd leuk om te spelen voor jong en oud. Daarom past de game perfect bij ons lijstje over de beste games uit 2018 voor vrouwen.

  Just Dance 2019 is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch, PlayStation 4, Wii, Xbox One, Xbox 360 en Wii U.

  8. Spyro Reignited Trilogy

  Het bekende paarse draakje is terug! De nieuwe Spyro Reignited Trilogy bestaat uit de originele drie games: Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage! en Spyro: Year of the Dragon. Toen deze games uitkwamen, waren de personages en animaties voor die tijd buitengewoon goed en ze zijn in Spyro Reignited Trilogy alleen maar beter geworden!

  Inmiddels is Spyro uitgegroeid tot een personage die veel gamers wel kennen uit hun jeugd. In Spyro the Dragon volg je de enige echte Spyro en zijn libelvriend Sparx. Het doel is om andere draken te redden die door een spreuk veranderd zijn in steen door Gnasty Gnorc en het is aan jou om hem te verslaan.

  In Spyro 2 Ripto’s Rage! willen Spyro en Sparx samen op een vakantie gaan naar Dragon Shores, maar wanneer er iets mis gaat tijdens de reis belanden ze samen in het rijk van Avalar. Een schurk genaamd Ripto terroriseert het rijk en het is aan Spyro om hem te verslaan!

  Als laatste hebben we nog Spyro Year of the Dragon. Er worden drakeneieren gestolen door wezens genaamd Rhynocs. Een gevaarlijke tovenares die draken vleugels wil gebruiken om onsterfelijk te worden, is nu dan ook Spyro’s grootste vijand. De enige manier om de baby draken te redden is door haar te verslaan.

  De combinatie van de drie leuke games maakt het het 100% waard om Spyro Reignited Trilogy aan te schaffen! Daarom staat de game ook zeker in onze lijst van de beste vrouwen games uit 2018.

  Spyro Reignited Trilogy is nu beschikbaar voor PlayStation 4 en Xbox One.

  7. Pokémon Let’s GO

  Nintendo heeft een nieuwe draai aan Pokémon gegeven met de nieuwste games Pokémon: Let’s Go, Pikachu & Eevee. De game speelt zich af in de voor veteranen bekende Kanto-regio. Afhankelijk van welke game je kiest, wordt Pikachu of Eevee je eerste Pokémon en ook gelijk je beste vriend. Je kunt de zogenoemde starter Pokémon naar wens verzorgen, door bijvoorbeeld zijn kapsel te veranderen of hem aan te kleden. Super cute!

  Pokémon is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en bijna alle leeftijden. De game werd al meer dan 3 miljoen keer verkocht in één week na de release en is daarmee de snelst verkochte Nintendo Switch game. Hierdoor is Let's Go is een van de beste vrouwen games uit 2018.

  Het vangen van Pokémon is nogal veranderd vergeleken met de voorgaande games. De Pokémon vliegen en lopen willekeurig rond door het gras, terwijl je in eerdere delen op willekeurige momenten moest vechten. Dit maakt het in sommige gevallen makkelijker om wilde Pokémon te ontwijken, maar soms ontkom je niet aan een gevecht. Zodra je een gevecht gewonnen hebt, krijgt je hele team XP in plaats van alleen de Pokémon in die aan het vechten is.

  Nintendo heeft het systeem van Pokémon GO overgenomen, waarbij je Pokéballs daadwerkelijk gooit naar de Pokémon. Dit kan met de Joy-Con van de Switch of met het speciale Pokéball Plus accessoire waarbij je een gooibeweging hoeft te maken.

  Pokémon Let’s Go, Pikachu! & Pokémon Let’s Go, Eevee! zijn nu beschikbaar voor de Nintendo Switch.

  6. Overcooked 2

  Ook Overcooked 2 staat op onze lijst van de beste vrouwen games uit 2018. Overcooked 2 is een super leuke game voor mensen die eens wat anders willen spelen dan schietspellen of actiegames. De game is een arcade game waarin je moet koken in teams van maximaal vier spelers die allerlei bestellingen in restaurants moeten voorschotelen. De game het vervolg op de originele Overcooked, die uitkwam in 2016 en ook een succes was.

  In de game is het de bedoeling om ingrediënten te hakken en koken om ze vervolgens te combineren en te serveren aan de klanten. In Overcooked 2 kunnen spelers nu items naar elkaar toe gooien. Ook is er een online multiplayer-modus, waarbij teams het online tegen elkaar op kunnen nemen.

  Zo zijn er bewegende vloeren en looppaden met allerlei obstakels die de speler moet ontwijken. Overcooked 2 is een van de beste games voor vrouwen uit 2018, omdat er genoeg te doen is in de game. Met allerlei verschillende leuke nieuwe levels die zijn toegevoegd, hoeft niemand zich te vervelen. De game is geschikt om alleen of met meerdere te spelen en zowel als vrouw of man.

  Overcooked 2 is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en PC.

  5. Life is Strange 2

  Life is Strange 2 is het vervolg op Life is Strange, maar volgt niet dezelfde personages. Het verhaal volgt Sean Diaz, een 16-jarige jongen die in eerste instantie een normaal leven lijkt te leiden met zijn vader en broertje Daniel. Het leven van Sean verandert drastisch wanneer hij ruzie krijgt met zijn buurjongen en zijn vader door een politieagent wordt doodgeschoten.

  Het incident zorgt ervoor dat hij en zijn broertje naar het dichtstbijzijnde bos vluchten en daar proberen te overleven. Sean neemt een ouderlijke rol aan tegenover Daniel. Hij beschermt hem, zorgt voor hem en geeft hem te eten en te drinken. Ook houdt hij geheim dat zijn vader doodgeschoten is om zijn broertje niet te kwetsen.

  De game bespreekt zware en emotionele thema’s en staat bekend om een ijzersterk verhaal neer te zetten. Life is Strange 2 past daarom helemaal in ons lijstje van de beste vrouwen games uit 2018 thuis.

  Op dit moment is alleen de eerste episode van Life is Strange 2 beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. De volgende episodes zullen in 2019 uitkomen.

  4. Kirby Star Allies

  Kirby Star Allies is een schattige game die zeker niet uit het lijstje van de beste vrouwen games uit 2018 kan ontbreken! Als speler bestuur je Kirby en kan je harten gooien naar tegenstanders om ze toe te voegen aan je team. Verschillende aanvalstechnieken worden beschikbaar die je vervolgens weer kan combineren. Zodra Kirby drie personages in zijn team heeft, kan je Vriendacties uitvoeren, waarmee je bijzondere dingen kunt doen. Hierbij kan je denken aan een Vriendtrein waarmee je razendsnel het level uitloopt.

  In de game kan je als Kirby samen met maximaal vier vrienden tegelijk spelen, die speciale krachten hebben en de roze bal helpen om obstakels te overwinnen. Er zijn meer dan 50 levels in verschillende speelwerelden. In deze werelden kun je verzamelobjecten vinden zoals puzzelstukjes om een volledige puzzel bij elkaar te schrapen.

  Verder zijn er nog twee minigames, waarbij je een meteoor de lucht in moet slaan en bomen omver moet hakken. Deze minigames zijn maar een kleine toevoeging aan de game, maar is wel leuk om met vrienden uit te proberen. Ondanks de game wat aan de makkelijke kant is, is het een leuke game die er schattig uit ziet en vrolijke muziek heeft. Kirby Star Allies is de moeite waard om te spelen, of je nou alleen bent of met vrienden!

  Kirby Star Allies is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch.

  3. FIFA 19

  FIFA is al jaren een bestseller die veel gamers jaarlijks in huis halen. De game wordt gespeeld door zowel mannen als vrouwen en is gewoon ontzettend vermakelijk. Ook wij vonden de nieuwste FIFA tof. In onze FIFA 19 review lees je wat wij over de game te zeggen hebben.

  FIFA 19 lijkt qua uiterlijk ontzettend op FIFA 18, maar de gameplay en modi verschillen wel erg met elkaar. Het schieten in de nieuwe game is namelijk behoorlijk veranderd. Je moet schoten timen door vlak voordat de speler de bal raakt nog een keer op schieten te drukken. Ook is er een nieuw systeem waarmee je jouw tactiek kunt bepalen.

  Verder heeft de game vijf verschillende soorten wedstrijden. Je kunt ervoor kiezen om doelpunten buiten de zestien voor dubbel te laten tellen, zonder regels te spelen, alleen te mogen scoren met kopballen en volleys of zelfs om met een doelpuntenlimiet te spelen. Het vijfde type heet Overleving, waarbij er steeds een willekeurige speler bij een doelpunt uit het veld vertrekt. Er is genoeg keuze en genoeg te doen in FIFA 19, dus de game kan niet uit ons lijstje van de beste vrouwen games uit 2018 ontbreken.

  FIFA 19 is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

  2. Call of Duty Black Ops 4

  Call of Duty is altijd al ontzettend populair geweest. Niet alleen mannen vinden de games leuk, ook veel vrouwen spelen de game. Call of Duty Black Ops 4 kunnen we daarom ook niet uit ons lijstje van de beste vrouwen games uit 2018 weglaten. Om even kort door de bocht te vallen, in de nieuwe game is er geen campaign meer. Wel zijn er andere bekende modi te vinden in game, zoals Zombies en multiplayer. Ook zijn er zijn 14 maps waar je uit kunt kiezen.

  De multiplayer heeft een nieuwe Heist modus, waarbij iedereen met hetzelfde wapen begint en geld verdient door vijanden uit te schakelen. Het verdiende geld kan je in de volgende ronde uitgegeven om jezelf beter voor te bereiden op de match.

  Los van de Heist modus, is er ook een Battle Royale modus, genaamd Blackout. Bij deze modus worden, net als bij Fortnite en PUBG, maximaal 100 spelers op een eiland gedropt om elkaar te vermoorden. Er is genoeg in de game te doen, dus als je van multiplayer houdt en de campaign modus niet al te belangrijk vindt, is deze game zeker wat voor jou!

  Call of Duty Black Ops 4 is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  1. Super Smash Bros. Ultimate

  Onze absolute topper in ons lijstje van de beste vrouwen games uit 2018 is Super Smash Bros. Ultimate! Met 69 unieke vechtersbazen en meer dan 100 levels hoeft niemand zich te vervelen met deze toffe vechtgame. Van Bayonetta tot Isabelle, alles is mogelijk!

  Terugkerende levels zijn verbeterd en elk level heeft een Slagveld- en Eindstationversie. Smash is ideaal voor zowel mannen als vrouwen en leuk om alleen of met meerdere mensen te spelen. Daarom staat de game ook in onze lijst van de beste vrouwen games uit 2018.

  Elke vechter heeft unieke bewegingen en vaardigheden en natuurlijk een Final Smash-aanval. Ook zijn alle personages bijgewerkt met nieuwe mogelijkheden en bewegingen. Dat allemaal gebaseerd op feedback van spelers uit eerdere games. Super Smash Bros. Ultimate scoorde ontzettend hoge cijfers bij critici en dit maakt de game een absolute topper van het jaar!

  Dit artikel is op 11 augustus 2020 bijgewerkt.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.