De 5 beste voetbal documentaires op Netflix - Laat de bal maar rollen

Article
zaterdag, 10 februari 2018 om 13:02
xgn google image
16 februari is het zover, dan wordt de Netflix Original serie over Juventus gelanceerd op Netflix. Een nieuwe toevoeging aan de voetbal documentaires op Netflix, want er zijn er al een aantal te bekijken. Dit zijn volgens ons de beste voetbal documentaires op Netflix die je moet kijken!

5. Boca Juniors 3D (2015)

Een fan van het Zuid-Amerikaanse voetbal en alles eromheen? Dan is dit voor jou één van de beste voetbal documentaires op Netflix. De documentaire volgt alles rondom de bekendste voetbalclub uit Argentinië en dat zorgt voor prachtige beelden.
Daarnaast wordt er ook genoeg aandacht besteed aan vroeger, want er komen flink wat oude beelden van legendarische wedstrijden voorbij, die een genot zijn om naar te kijken. Een prachtige club en een mooie documentaire.
125684

4. Les Blues (2016)

Dat de Fransen op het gebied van voetbal een rijke geschiedenis achter de rug hebben, wordt wel duidelijk uit deze documentaire. In deze docu komen de jaren van 1996 tot 2016 voorbij, waarin Les Blues een groot aantal pieken en dalen kende.
Van de magische dribbels die koning Zidane op verschillende eindtoernooien liet zien, tot de kopstoot die hem in zijn laatste wedstrijd een rode kaart opleverde. Deze documentaire laat meer dan genoeg zien, de voetballiefhebber wordt hier wel warm van!
125686

3. Trainer! (2013)

Van Frankrijk verhuizen we naar Duitsland. Hier volgen we voor één seizoen lang drie trainers, André Schubert met FC St Pauli, Stephan Schmidt met SC Paderborn en Frank Schmidt met 1 FC Heidenheim. De documentaire geeft een interessant kijkje in het leven van een trainer en de clubs worden tot aan de kleedkamers gevolgd.
Een belangrijk aspect in het trainersgilde is druk, hier wordt dan ook veel aandacht aan besteed. Kortom, alle facetten van het hedendaagse topvoetbal komen voorbij in deze documentaire. Daarom is Trainer! zeker het kijken waard! het is één van de beste voetbal documentaires die momenteel op Netflix staat.
125710

2. Forever Pure (2016)

De meest invloedrijke club in Israël, Beitar Jerusalem, zit in een crisis. Een spel van macht, geld en politiek, dat is wat er zich allemaal afspeelt bij de club. Wanneer de Israëlisch-Russische eigenaar na een goede start van de competitie besluit om twee spelers te kopen die moslim zijn, gaat het mis.
In deze docu volg je de ontwikkelingen rondom deze twee spelers, die alles behalve hartelijk werden ontvangen door de fans van Beitar Jerusalem. Racisme is dan ook het gevolg van deze transfer.
125723

1. The Real Football Factories (2006)

Hooligans, een ergernis van jewelste voor zowel voetbalfans als de gewone burger. Verschillende groepen van verschillende clubs die met elkaar op de vuist gaan, in deze documentaire volg je een aantal van deze groepen op de voet.
Danny Dyer neemt je mee langs het hele Verenigd Konikrijk om achter de geschiedenis van hooliganisme en de drijfveer van de hooligans te komen. Een goede kijk op hoe het er aan toe gaat in de wereld buiten de stadions.

De beste voetbal documentaires op Netflix volgens jou?

Ben jij het eens met onze lijst, of zou jou beste voetbal documentaires op Netflix lijstje er anders uit zien dan de onze? Eén ding is in ieder geval wel zeker, met deze vijf documentaires snuif je een grote hoeveelheid kennis op over de voetbalwereld!
Mocht je nou liever een leuke speelfilm willen zien over de wondere wereld van het voetbal, dan zijn dit de vijf beste voetbalfilms die je moet zien!

Populair Nieuws