5 redenen waarom een Netflix abonnement zo populair is

Article
zaterdag, 10 februari 2018 om 12:02
xgn google image
Netflix blijft maar groeien. De populaire streamingdienst verscherpte laatst haar eigen record. Het bedrijf kreeg er in het laatste kwartaal 8,3 miljoen leden bij, meer dan elk ander kwartaal. Een nieuw hoogtepunt voor de entertainment gigant. Maar waarom is een Netflix abonnement zo populair? Wij zetten vijf redenen voor je op een rij!

Het begin van Netflix

Maar voordat we ingaan op die vijf redenen, is het belangrijk om eerst even terug te gaan naar 1997, in Scotts Valley, Californië. Reed Hastings kreeg een boete van 40 dollar na het te laat inleveren van zijn gehuurde film Apollo 13. Uit die boete werd een idee geboren en uit dat idee kwam een bedrijf. Samen met Marc Randolph startte Hastings dat bedrijf op. Hij was van mening dat het makkelijker kon. Dat moest gebeuren door middel van een online systeem. Het systeem dat Netflix groot heeft gemaakt.
Een prachtig verhaal voor het begin van een bedrijf. Of het waar is, is niet zeker. Er wordt vaak gezegd dat het verhaaltje is verzonnen door de oprichters als een marketingtrucje. Een slimme zet. Wat wel zeker is, is dat op 14 april 1998 de website van Netflix voor het eerst online kwam. Het bedrijf had 30 medewerkers en de catalogus bestond uit 925 DVD's. Klanten moesten destijds betalen voor elke individuele film die werd gehuurd, die Netflix dan per post opstuurde.
Netflix begon de bekende maandelijkse abonnementendienst in september 1999. Het format voor het betalen per individuele DVD werd helemaal geschrapt aan het begin van het jaar 2000. Vanaf 29 mei 2002 begon het bedrijf met het verkopen van aandelen en niet lang daarna, in het jaar 2003, begon Netflix ook daadwerkelijk winst te maken. In 2005 bereikte Netflix het punt waarop er elke dag 1 miljoen DVD's de deur uit gingen.
Een tv met het Netflix menu aan

Het streamen van Netflix is geboren

Er werd al langer door het bedrijf nagedacht over het aanbieden van films online, maar de snelheid en de kosten van het internet lagen in de weg. Tot 2007, toen het project afgerond was. Na twee jaar werken was het in de Verenigde Staten mogelijk om films te streamen. In hetzelfde jaar leverde Netflix haar miljardste DVD, terwijl het bedrijf langzaam haar handen van de DVD branche aftrok.
Deze beslissing had een goede reden. De populariteit van DVD's nam af, terwijl de populariteit van het streamen toenam. Door de verandering in het bedrijf bleef Netflix groeien en in 2013 kwam de dienst naar Nederland. Meer dan 190 landen hebben nu de beschikking over de streamingdienst en er zijn meer dan 117 miljoen abonnees.
Met deze geschiedenisles op zak is het tijd om door te gaan naar de daadwerkelijke redenen!
125582

5. Een simpele bioscoop in je huiskamer

Al sinds het begin van het bedrijf speelt Netflix perfect in op de luiheid van de mens. Het bracht DVD's direct naar klanten toe via de post, wat het onnodig maakte om zelf op te staan en een DVD te huren, tenzij je echt niet kon wachten. Met de introductie van streaming is dit nog makkelijker geworden. Eén druk op de knop en je kan jezelf urenlang verliezen in de vele series en films die het bedrijf je aanbiedt.
Geen problemen met DVD's die laat aankomen, geen nood om naar de winkel te gaan om direct een DVD te kopen, het is gewoon beschikbaar in je huiskamer. En dat niet alleen, Netflix heeft namelijk ook goed ingespeeld op de introductie van smartphones en tablets. Op deze apparaten kun je ook Netflix downloaden en de gehele catalogus bekijken. Daarnaast is het via de Netflix-app mogelijk om veel series en films te downloaden, zodat je deze later kunt kijken, zelfs als je geen internet kunt gebruiken.
Netflix geeft je de basis benodigdheden om je eigen thuisbioscoop te creëren. Als jij de beschikking hebt over een goed geluidssysteem en een mooie televisie, biedt Netflix je een groot aanbod aan films en series dat je kunt kijken zonder reclame en zonder wachttijden. Ideaal toch?
125593

4. Netflix biedt iedereen veel kijkplezier

Wat Netflix ook zo sterk maakt is het diverse aanbod dat de dienst bezit. Van award-winnende films tot volledige stand-up comedy shows, het is allemaal te vinden en te streamen op Netflix. Dit maakt de streamingdienst aantrekkelijk voor iedere kijker. Er zullen mensen zijn die uitsluitend houden van comedy films en voetbaldocumentaires, maar ook mensen die beide genres helemaal niks vinden. Geen probleem voor Netflix
Als je houdt van die categorieën heb je genoeg keuze. Als je er totaal niet van houdt en eigenlijk nooit dat soort content bekijkt, dan ga je die ook niet vaak zien op je homepagina. Netflix zorgt ervoor dat je hetgeen te zien krijgt wat jij leuk vindt, gebaseerd op je kijkgeschiedenis. Dit zorgt ervoor dat je snel de series en films ziet die voor jou interessant kunnen zijn, zodat je meteen verder kunt kijken wanneer je een film of serie hebt afgekeken.
Het aanbod in de Verenigde Staten is momenteel nog groter, maar aangezien Netflix in ons kleine landje blijft groeien, gaat ook het aanbod bij ons erop vooruit. Het bedrijf biedt ons in Nederland nu al uren aan kijkgenot, dus is het niet zo gek dat het steeds groter wordt.
125606

3. Meer efficiëntie, minder kosten

Niet zo lang geleden gingen de prijzen voor een Netflix abonnement omhoog. Voor een premium abonnement, waarmee je films en series in 4K kan kijken en met vier personen tegelijk op één account kan, betaal je nu 13.99 euro per maand. Veel mensen zijn niet blij met de verhoging van de prijs, maar volgens ons krijg je toch waar voor je geld. Zeker als het aanbod wordt uitgebreid.
Veel DVD's kosten minimaal 9.99 euro per stuk. Als je dit in je achterhoofd houdt is het eigenlijk geweldig dat Netflix zo veel aanbiedt voor 13.99 euro. Een boxset van een gerenommeerde serie ga je niet vaak voor die prijs tegenkomen, laat staan meerdere. Dat is in feite wel wat Netflix aanbiedt. Veel content en kijkplezier voor relatief weinig geld. Neem de hele collectie van Breaking Bad. Momenteel 50 euro, dat is toch alweer drie maanden Netflix, waar de serie al tijden op staat. En je houdt nog geld over voor popcorn!
Voor een bezoek aan de bioscoop ben je ook al gauw een tientje kwijt. Natuurlijk biedt dit een compleet andere ervaring, maar het geeft toch enigszins weer dat Netflix zelfs met deze prijsverhoging veel aan haar gebruikers geeft. Als je weinig tijd hebt of niet zo van de bioscoop houdt en (erg) geduldig bent, is Netflix ook een goed alternatief. Eén klik en je film- of televisie-ervaring staat voor je klaar, voor een redelijke prijs.
125612

2. Alles gereed met één druk op de knop

Netflix geeft iedereen een ideale ontsnapping aan de buitenwereld. Ga lekker achteruit gezakt zitten op de bank en zet de tv aan, neem plaats achter je laptop of pak je mobiel Klik een paar keer en je kunt urenlang genieten van wat je wilt. Het is ontzettend makkelijk en daardoor heel erg toegankelijk. Via haar eigen algoritme zorgt Netflix er ook voor dat je suggesties voor films en series krijgt die bij jou passen.
De streamingdienst is daarnaast ontzettend snel, mits je eigen internet van goede kwaliteit is. Zelfs series in 4K zijn relatief snel geladen en bieden je een geweldige ervaring. De series die deze hoge beeldkwaliteit aanbieden zien er werkelijk waar prachtig uit op 4K tv's. Als je een serie opstart, wordt deze snel geladen en weergegeven in de hoogste kwaliteit. Wanneer de aflevering die je keek weer afgelopen is, staat de volgende al gelijk voor je klaar!
De snelheid en het gemak dat Netflix biedt, heeft gezorgd voor de enorme populariteit. Mede doordat het bedrijf er snel bij was met streamen, is het uitgegroeid tot één van de grootste spelers. Wie een manier opzoekt om online een film of serie te kijken, stuit geheid op Netflix. Door vroeg te innoveren heeft het bedrijf hier zelf voor gezorgd.
125632

1. Netflix Originals

De Netflix Originals zijn momenteel de grootste redenen om voor de streamingdienst te kiezen. Netflix heeft als bedrijf veel goede keuzes gemaakt en vaak ook met de juiste timing. Het instappen op de online streaming was al innovatief. Veel geld in het maken van eigen producties steken is ook een zeer goede beslissing geweest. Netflix Originals hebben een nieuwe dimensie gegeven aan het bedrijf.
In 2013 kwamen de eerste grote producties uit. Deze Originals zijn uitgegroeid tot de paradepaartjes van Netflix. Series als House of Cards en Orange Is the New Black zijn ontzettend groot geworden. De series waren (en zijn nog steeds) ontzettend populair. Niet alleen dat, ze zijn ook erg goed ontvangen door critici. Ze hebben de deuren geopend voor vele andere Original series en films.
Er komen ieder jaar meer Netflix Originals uit en veel daarvan zijn ook erg goed. Natuurlijk zitten er zure appels tussen, maar het merendeel is van hoge kwaliteit. Deze films en series zijn uiteraard alleen beschikbaar op Netflix en vanwege de enorme populariteit van sommige producties komen er meer en meer nieuwe abonnees. Aangezien er ook meer concurrentie komt en Netflix niet alle films en series kan behouden, zijn de Originals de toekomst voor het bedrijf.

Wat vinden jullie van het huidige Netflix abonnement?

Netflix blijft groeien en gaat dit ook de komende tijd blijven doen. Het bedrijf heeft goede ideeën en nog belangrijker, het werkt ze ook goed uit. De grote bazen van Netflix hebben de toekomst van het bedrijf vast al uitgestippeld. Maar wat vinden jullie van het huidige Netflix abonnement? Is de populariteit van de dienst verdiend volgens jullie? Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws