Beste vader in games - De geboren vaders

  Met de release van God of War keert Kratos terug. Naast dat hij de God van de oorlog is, is hij nu ook nog eens een vader. Dit maakt het een perfect moment om te kijken naar wie de beste vader in video games is en dit doen we door de vijf beste vaders op een rij te zetten.

  Nou hoeft de beste vader niet per se een biologische vader te zijn. Zolang het karakter de rol van een vaderfiguur vervult, bevat hij de potentie om de beste vader in games te zijn. Zonder verder oponthoud zijn dit de vijf beste vaders in games.

  5. Big Daddy - BioShock

  Laten we beginnen met de meest overbezorgde vader van allemaal, Big Daddy. Het enige doel in het leven van een Big Daddy is het beschermen van de Little Sisters. Dit doet een Big Daddy door kleine dames te begeleiden door de verlaten gangen van Rapture.

  Een Big Daddy is dan ook direct een vader die je als nerveuze tiener nooit wilt tegenkomen wanneer je je date moet ophalen. Je krijgt alleen al een brok in je keel van de grote, roestige drilboor arm die dwars door je heen kan boren. Het feit dat een Big Daddy bereid is om te sterven voor de Little Sisters en hij ook nog eens een angstaanjagende walvisachtige schreeuw heeft, maakt dat hij één van de meest intimiderende vaderfiguren aller tijden is.

  4. Kazuma Kiryu - Yakuza

  Kiryu een doorgewinterde Yakuza zonder kinderen, maar dat betekent niet dat hij geen goede vader is. Hij vervult namelijk de rol van vaderfiguur voor Haruka Sawamura. Nadat hij Haruka op negenjarige leeftijd ontmoet, neemt hij tijdens de zoektocht naar Haruka’s moeder langzaam maar zeker de rol van vader op zich.

  Dat Kiryu een geboren vader is, wordt alleen maar duidelijker in Yakuza 3, waarin hij samen met Haruka een weeshuis heeft opgericht. De reden dat Kiryu het op zich nam om het weeshuis te leiden heeft te maken met dat hij in een soortgelijke situatie zat als kind. Dankzij het weeshuis is hij nu vaderfiguur voor vele kinderen naast Haruka en hij is dan misschien niet de beste vader, maar hij komt zeker in de buurt. Hij zal er alles aan doen om zijn 'familie' te beschermen.

  3. Lee Everett - Telltale’s The Walking Dead

  Lee heeft misschien niet de beste achtergrond als het aankomt op vaderschap, maar dat weerhoudt hem er niet van om één van de beste vaders in games te zijn. Vergeet namelijk niet dat we Lee Everett voor het eerst ontmoeten in Telltale's The Walking Dead terwijl hij onderweg is naar de gevangenis. Hij vermoordde namelijk een senator die met zijn vrouw vreemdging. Gelukkig was daar het einde van de wereld die hem van dat lot wist te redden.

  Wanneer hij vervolgens Clementine ontmoet, neemt hij de rol op zich om haar veilig bij haar ouders te brengen. Gedurende zijn missie ontstaat er een diepgaande relatie tussen Lee en Clementine en leert hij haar te overleven. De band die tussen Lee en Clementine ontstaat, bewijst dan ook dat Lee niet haar biologische vader hoeft te zijn. Als je nog steeds niet overtuigd bent van Lee’s vaderschap raden we je aan om het einde van Seizoen 1 nog maar een keer te spelen, want dat bevat het ultieme argument.

  2. Kratos - God of War

  Als er één ding duidelijk wordt in de beelden van de nieuwe God of War is het wel dat Kratos een zoon heeft. Als vader is Kratos er dan ook op uit te zijn dat hij zoon Atreus weet voor te bereiden op het echte leven. Zo leert hij hem jagen met pijl & boog en moet Atreus zichzelf leren verdedigen.

  Kratos is dan ook erg beschermend over Atreus en wil hem echt onder zijn hoede nemen. Dankzij de trailers lijkt er op dat daar verandering in gaat komen. Daarnaast is Kratos natuurlijk ook de God van de oorlog en zoals je in eerdere games hebt kunnen zien, is hij ongelofelijk sterk. Je kunt dan ook verwachten dat hij tot het gaatje zal gaan voor zijn zoon, zoals alleen een echte vader dat kan.

  1. Joel - The Last of Us

  Was er ooit enige twijfel over wie de nummer één op deze lijst zou worden? Na het verliezen van zijn eigen dochter aan het begin van de apocalypse is Joel gebroken. Het is dan ook pas wanneer Ellie zijn leven betreedt dat hij weer iets heeft om voor te leven. Hij heeft een missie en dat is om haar dwars door een postapocalyptische Verenigde Staten heen te loodsen.

  Gedurende The Last of Us merk je dat Joel steeds losser wordt tegenover Ellie en het lijkt er zelfs op dat hij om haar begint te geven. Voor de speler wordt al vrij snel duidelijk dat hij tijdens de reis een vaderlijke rol vervuld. Langzaam maar zeker begint hij dan ook als zijn dochter te zien, ondanks dat dit pijnlijke herinnering met zich mee brengt. Veel meer kunnen we niet loslaten zonder je onder te dompelen in spoilers, dus als je nog meer bewijs nodig hebt moet je de game toch echt gaan spelen.

  Overduidelijk de beste vader in games

  Het moge duidelijk zijn dat Joel uit The Last of Us de beste vader in games is. Zijn er andere karakters waarvan je denkt dat ze een plekje verdienen op deze lijst? Laat het ons weten in de reacties.

  Ben je nu benieuwd naar Kratos, maar weet je nog niet zeker of je de nieuwe God of War in huis moet halen? Lees dan vooral onze God of War review. De reviews voor de game maakten in ieder geval veel los bij de regisseur van de game, want hij werd helemaal emotioneel toen hij de Metacritic-score zag.

  The Walking Dead: The Telltale Series Collection

  Verkijgbaar vanaf 5 december 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.