Beste The Walking Dead seriemomenten - Om nooit te vergeten

Article
zaterdag, 18 november 2017 om 9:50
xgn google image
The Walking Dead seizoen 8 is enkele weken terug van start gegaan. Er is in de voorgaande seizoenen al een heleboel gebeurd. Tijd om herinneringen op te halen. We werpen een blik op de beste The Walking Dead seriemomenten.
The Walking Dead weet al een hele lange tijd duizenden fans wereldwijd te boeien. Niet voor niets wordt ondertussen het achtste seizoen van deze serie uitgezonden. Terwijl de eerste helft van dit nieuwe seizoen al bijna op zijn einde loopt, is het tijd om voor alle seizoenen eens te kijken wat nu echt de momenten zijn die je nooit vergeten zal.
Let op, de tekst bevat spoilers! Lees enkel de kopjes van seizoenen die je al hebt gezien.
121059 1

Seizoen 1: Wat een klootzak!

Wat doe je als iemand een enorme klootzak is? In The Walking Dead bind je hem dan vast aan een pijp en laat je iemand vervolgens per ongeluk de sleutels van de handboeien kwijtraken. En dan moet er maar net een horde zombies aankomen!
Daryls broer Merle overkwam het. Toen het moment naderde dat de Walkers het dak op kwamen en de rest van de groep vluchtte, raakte hij dan ook volledig in paniek. Later komt de groep terug om Merle te halen, maar dan blijkt dat hij heeft weten te ontsnappen.Deze ontsnapping eiste wel zijn tol en Merle zal het iedereen niet snel vergeven.
121060 1

Seizoen 2: Onbetrouwbare collega's

Eigenlijk startte de aanloop naar deze situatie al in seizoen één. Toen speelde Shane nog mee, de politiemaat van Rick Grimes. Hij blijkt flink onbetrouwbaar want niet alleen gaat hij met Lori (de vrouw van Rick), ook heeft hij wanneer seizoen twee begonnen is steeds vaker de neiging om waarheden zodanig te verdraaien dat ze hem het beste uitkomen.
Dit loopt in seizoen twee zelfs zo uit de hand dat Rick en Shane lijnrecht tegenover elkaar staan en een pistool op elkaar richten. Terwijl Shane het punt wil maken dat hij een betere vader is, een betere man voor Lori en een betere leider voor de groep, nadert het moment dat Rick een moeilijke beslissing moet maken: doden of gedood worden.
121061 1

Seizoen 3: Hershel ligt op sterven

In seizoen drie gaat het meermaals flink mis in de gevangenis waar de groep zich schuilhoudt. Zo moet Hershel Greene flink aan de bak om te leren hinkelen. Nadat hij en de groep in een hinderlaag met Walkers terecht komen wordt hij in zijn been gebeten. Dit levert een vrij heftige scène op, daar Rick en zijn mensen besluiten om een poging te wagen Hershel te redden door zijn been te amputeren.
Het been van Hershel bloedt verschrikkelijk, maar na het amputeren zal het alleen maar erger worden. Rick probeert het bloeden nog met zijn riem te stelpen, terwijl hij er flink op los hakt met een bijl om het been los te krijgen. Hershel raakt uiteraard buiten bewust zijn en ze moeten hem weg krijgen terwijl de Walkers nog dichtbij zijn en hen elk moment kunnen inhalen. Jammer dat hij na dit alles in seizoen 4 alsnog sterft.
121062 1

Seizoen 4: Een dood kind

In films (en in het echt trouwens net zo erg) is het altijd tragisch als kinderen veel te vroeg sterven. De wereld van The Walking Dead is alles behalve kindvriendelijk. Waar de nieuwe werkelijkheid volwassenen al tot waanzin kan drijven, kan dit ook enorm aanslaan bij kinderen. Het meisje Lizzie wordt zelfs zo gek dat ze Walkers menselijk gaat vinden.
Als voorvechter van ‘de rechten van de zombie’ (bij wijze van spreken) komt het zelfs zo ver dat Lizzie op een gegeven moment helemaal over de rooie raakt wanneer haar zusje Mika een Walker doodschiet uit zelfverdediging. “Ze was mijn vriend, en je vermoordde haar”, schreeuwde ze. Lizzie draait er zo in door dat ze uiteindelijk haar zusje Mika vermoordt.
“Maar geen zorgen, ze komt terug. Ik heb haar hersenen niet geraakt”, zegt Lizzie vervolgens.
121063 1

Seizoen 5: Morgan, oude vriend

In seizoen één maakten we kennis met Morgan en zijn zoon. Alhoewel Rick en Morgan hun wegen al snel scheidden, probeerden ze altijd contact te houden. Nu is hij terug!
Opvallend is hoe Morgan zich voor heeft genomen om niemand te vermoorden. In ieder mens zit wat goeds volgens hem, iedereen kan veranderen. Dit levert een dialoog op tussen Morgan en een kannibaal die hem onder schot houdt. Wanneer na een rustige scène plots de kannibalen besluiten toe te slaan, verdedigt Morgan zich met niets minder dan een stok.
Waar iedereen zwaar geschut probeert in te zetten, maakt Morgan ingetogen gebruik van deze stok om zombies de schedels in te slaan. Zo weet hij zich goed te verdedigen als hij Daryl Dixon in een latere episode redt van een horde Walkers.
121064 1

Seizoen 6: Ultimate Cliffhanger

Maar één van de beste The Walking Dead momenten was wel het einde van seizoen 6. Terwijl Negan elk moment toe kon slaan en je de angst van de personages kon voelen, werd ook steeds duidelijker dat niet iedereen de laatste episode zou overleven. Negan slaat er flink op los, maar het seizoen geeft niet weg wie er dood gaat.
Daarbij is het hele gebeuren rondom het filmen ook erg opvallend. Op het moment dat The Walking Dead seizoen 7 werd geschoten, mocht natuurlijk niet lekken wie er dood was gegaan. Zo zijn er zelfs meerdere sterfscènes gefilmd om te verhullen wie er nu daadwerkelijk dood zou gaan. Dit resulteert in een finale waar je u tegen zegt!
121065

Seizoen 7: Twee doden voor de prijs van één

Het beste moment van Seizoen 7 bevindt zich vooralsnog aan het begin, het antwoord op de cliffhanger van seizoen 7. Maar het wordt nog erger dan je in eerste instantie had verwacht. Zo blijkt dat we zelfs van twee personages afscheid mogen nemen, in plaats van één personage zoals de cliffhanger deed geloven. We nemen afscheid van Abraham en een veel geliefder personage...
Het gaat om Glenn. In de comics sterft hij ook door toedoen van Negan en heel raar is deze keuze dus niet. Toch is het een moment dat je niet snel vergeet. Nadat Daryl wraak wil nemen op Negan, weten handlangers hem te stoppen en wil hij het gezelschap opnieuw een lesje leren. Hij slaat Lucille recht op het hoofd van Glenn en slaat volledig zijn schedel in.
Een vies moment vol bloed en vol walging tegenover het personage Negan. Het laat zien dat de mens soms gevaarlijker is dan de Walkers die over de Aarde lopen.
Wat is jouw favoriete The Walking Dead moment? Laat het ons weten in de reacties!

Populair Nieuws