Al sinds 2010 zendt AMC (en in Nederland Fox) de immens populaire serie The Walking Dead uit. De serie speelt zich af nadat een apocalyptische gebeurtenis het gros van de wereldbevolking in een zombie heeft veranderd. En iedereen die dood gaat verandert ook in een ondode. Maar wat maakt deze serie nu de moeite waard? Wij geven je vijf redenen!

5. Volgt de comic bijzonder nauw

In The Walking Dead volgen we een groep mensen dat zich staande probeert te houden in een compleet verwoeste wereld. Zoals gemeld is er een ramp voorbij gekomen en alle slachtoffers zijn veranderd in zombies. De serie speelt zich af rondom Atlanta, Georgia en is gebaseerd op een stripverhaal.

De stripserie van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard kent een immense fanbase. Nu is het niet meer ongewoon dat we een serie voorgeschoteld krijgen gebaseerd op een comic. Denk bijvoorbeeld aan Flash en Arrow. Maar The Walking Dead volgt het plot uit de strip nauwer dan alle andere series en dat is een enorm pluspunt, gezien de ijzersterke verhalen uit de comic.