Top 10 beste animatiefilms 2017 - Wat zijn de pareltjes?

  Dit jaar zijn er een hoop animatiefilms verschenen, maar welke mag je nou absoluut niet missen of moet je echt nog een keer erbij pakken? Dit zijn de top 10 beste animatiefilms 2017.

  10. Kapitein Onderbroek

  De eerste film in deze top 10 beste animatiefilms 2017 zal voor een hoop onderbroekenlol zorgen. Kapitein Onderbroek zit namelijk vol vreselijk flauwe humor.

  We volgen in de film de lolbroeken Sjors en Harold. Ze beschikken over de mogelijkheid om mensen te hypnotiseren, iets dat gruwelijk misgaat als je er niet zorgvuldig mee omgaat. Al snel gaat het dan ook mis; ze hypnotiseren hun schoolhoofd, die nu denkt superheld Kapitein Onderbroek te zijn. Het lijkt een onschuldig grapje, maar al snel is het geen grapje meer en gaat alles mis!

  9. Bigfoot Junior

  Verhalen rondom Bigfoot zijn er voldoende. Maar hoe zit het met zijn zoon? Het jongetje Adem komt er al snel achter dat zijn vader niemand anders is dan de legendarische Bigfoot. Hij probeert verloren tijd met zijn vader in te halen en komt er al snel achter dat hij net als zijn vader over legendarische superkrachten beschikt. Deze komen goed van pas op het moment dat hij zich moet weren tegen HairCo, een bedrijf dat het DNA van zijn vader wil bemachtigen.

  8. Despicable Me 3

  Ook Despicable Me 3 heeft een plekje veroverd op de lijst beste animatiefilms 2017.

  Het is ondertussen al weer de derde film met de gele monsters die ook wel bekend staan als de minions! Ook deze keer zorgen de maffe wezentjes weer voor een hoop plezier. Despicable Me 3 draait om de ‘slechterik’ Gru. Alhoewel hij niet echt meer op het boevenpad is, is dit nog niet bekend onder zijn familieleden. Daarom duikt plots zijn tweelingbroer Dru op, die maar al te graag samen met zijn broer op pad gaat om zo nog één keer een misdaad te begaan!

  7. The Boss Baby

  Hoe is het als een baby plots de baas is? Hilarisch en je ziet het in The Boss Baby. Door onder andere zijn humor weet The Boss Baby een plekje te veroveren in deze lijst beste animatiefilms 2017.

  Beeld je eens een baby in die met een koffer en een zakelijk pak aan plots in de wieg van een huis ligt. Dan heb je ongeveer een samenvatting van The Boss Baby. Deze bazen baby wordt plotseling onderdeel van een familie en zal het leven van die familie compleet overhoop gooien. Ondertussen heeft de baby één geheime missie: uitzoeken waarom baby’s steeds minder geliefd zijn. Hoe dat afloopt? Kijk de film maar!

  6. Pokémon The Movie - I Choose You

  Het begon allemaal met een game, maar al snel werd het een hype! In de jaren 90 wist iedereen wat Pokémon was. Je kon er niet omheen of er was wel weer een game, anime, verzamelkaart of flippo waar die schattige Pikachu en zijn vrienden op afgebeeld stonden. Nu, in 2017, probeert Pokémon terug te gaan naar haar roots. En dat doet ze goed, vandaar een plekje in deze top 10 beste animatiefilms 2017.

  In Pokémon de Film – Ik Kies Jou zien we opnieuw hoe Ash zijn Pikachu leert kennen; het verhaal dat oorspronkelijk in de anime al werd verteld. Hierdoor is de vriendschap tussen Ash en Pikachu plots ook een stuk logischer voor de jongere fans die Pokémon niet al vanaf het allereerste moment hebben kunnen volgen, omdat ze toen bijvoorbeeld nog in de luiers zaten.

  5. The Breadwinner

  In The Breadwinner volgen we een meisje dat zich eigenlijk voordoet als een jongen. Dit doet ze niet zonder een reden. Door zich als jongen voor te doen, weet ze binnen de Afghaanse cultuur wat aanzien te krijgen. Op die manier kan ze voor haar familie zorgen en brood op de plank brengen. Een ontroerend verhaal!

  Deze animatiefilm kreeg lovende reacties in de media en scoort erg hoog. Op filmwebsite IMDB kreeg de film bijvoorbeeld een 7,1 en op Metacritics kreeg hij gemiddeld een 8,8.

  4. The LEGO Batman Movie

  LEGO is er goed in. Met de games wordt het al duidelijk: je pakt een bekend franchise, je herbouwt het met LEGO en al snel ontstaat er een product dat veel mensen willen hebben. Ook Batman onderging al merdere keren zo'n proces. En nu is er een LEGO Batman Movie!

  In de film zien we hoe Batman het opneemt tegen een groot kwaad én zien we hoe hij verantwoordelijk wordt voor het opvoeden van een jongetje dat later zal opgroeien tot zijn beroemde sidekick Robin. Nu met een flink LEGO-sausje vol flauwe humor!

  3. Loving Vincent

  En nu even iets anders in deze lijst met beste animatiefilms 2017. Loving Vincent is namelijk geen typisch animatiefilm.

  Toch is het een geanimeerde film die een hoop media-aandacht kreeg en in verschillende media ook erg hoge scores mocht ontvangen. In ieder geval neemt deze animatiefilm ons mee naar het vroegere leven de beroemde schilder Vincent van Gogh. Ver voordat hij zo beroemd was als hij nu is!

  In de film worden 65.000 verschillende werken van de meesterschilder getoond. We zien daarentegen niet alleen de schilderijen, maar ook een bewerking ervan. Verschillende artiesten uit zeven verschillende landen brengen de schilderijen tot leven door deze te animeren met dezelfde technieken al van Gogh zou hebben gehanteerd.

  2. Your Name (Kimi No Na Wa)

  Your Name is een animefilm en daarbij toch iets anders dan de meeste animatiefilms in deze lijst. Toch heeft hij zeker een plek in deze lijst verdiend. De film is zelfs in enkele Nederlandse bioscopen gedraaid.

  Your Name laat ons kennismaken met twee studenten die op mystieke wijze met elkaar van lichaam veranderen. Het moet niet gekker worden, want de studenten hebben elkaar nog nooit eerder ontmoet. Daar moet verandering in komen, dus zoeken ze elkaar op!

  1. Coco

  Er kan er maar één bovenaan staan in de lijst met beste animatiefilms 2017. Een toffe Disney-film als deze kan niet ontbreken aan deze lijst. Zo weet de film Coco zeker te overtuigen en daarbij de hoogste plaats in deze lijst in te nemen.

  In de film volgen we Miguel. Hij wil graag muziek maken, maar dit wordt verboden door zijn familie. Hij wil graag zo goed worden als zijn grote idool Ernsto de la Cruz. Voor Miguel het weet, belandt hij in het kleurrijke dodenrijk. Samen met de oplichter Hector komt hij door dit dodenavontuur meer te weten over zijn familiegeschiedenis en leert hij waarom hij geen muziek mag maken. Ook benieuwd waarom hij dit niet mag? Wacht dan niet langer en beleef het avontuur van Coco zelf!

  Beste animatiefilms 2017 - Welke is jouw favoriet?

  Dit is onze top tien beste animatiefilms 2017. Welke animatiefilm vind jij het allertofst? Of mis je wellicht een hele toffe animatiefilm in deze lijst. Laat weten in de reacties hieronder welke film jouw favoriet is en of er misschien medefans zijn!

  Wil je meer filmplezier? Bekijk dan eens wat er deze maand in de bioscoop draait!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.