Beste superhero movies 2019 - waar kijken we naar uit?

  Afgelopen jaar hebben we al kunnen genieten van een aantal superheldenfilms. Denk aan bijvoorbeeld Avengers: Infinity War en Spider-Man: Homecoming. Dit jaar komen er nog meer films waar we van kunnen genieten. Van welke superhero movies in 2019 verwachten wij dat het de beste worden?

  The Walt Disney Company Benelux

  10. Spider-Man: Far From Home

  Afgelopen jaar hebben we voor het eerst Tom Holland zien schitteren als Spider-Man. Dit is aardig goed ontvangen, ook door ons. In onze review van Spider-Man Homecoming beschreven we Tom Holland als de grote uitblinker die perfect de onzekere tiener Peter Parker en zijn alter ego Spider-Man neer wist te zetten. In 2019 zal deze acteur terugkeren als onze geliefde spinnenmans in Spider-Man: Far From Home.

  Samen met zijn vrienden gaat Peter Parker op vakantie naar Europa. Dit speelt zich af na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. Expres laat Peter zijn Spider-Man pak thuis, met de gedachte die niet nodig te hebben op zijn reis. Helaas heeft hij het hier fout en zal hij het op moeten gaan nemen tegen Hydro-Man. Dit is tenminste wat we weten dankzij de Spider-Man 2 trailer beschrijving van de Braziliaanse Comic Con.

  We kijken vooral uit naar deze film doordat de afgelopen film zo goed was. Een gloednieuwe, top acterende Spider-Man en een interessant verhaal. Daar willen we graag meer van. Het is wel jammer dat we nog zo weinig weten over het volgende deel van Spider-Man. Hierdoor is het nog maar de vraag of het een van de beste superhero movies van 2019 wordt.

  20th Century Fox (via Warner Bros.)

  9. Alita: Battle Angel

  Stel je de wereld voor, maar dan een paar eeuwen in de toekomst. Een vrouwelijke robot is gedumpt op een vuilnisbelt en aan haar dood overgelaten. Dit lijkt tenminste zo, totdat een wetenschapper haar vindt. Ido, de wetenschapper, repareert Alita met andere onderdelen die hij vindt op de vuilnisbelt.

  Ze weten beide niet waar deze cyborg voor diende tot Alita haar restauratie is afgerond. Hier komen ze erachter dat Alita eigenlijk een wapen is en geprogrammeerd is met de gevaarlijkste vechtmethodes die er bestaan. Alita gaat verder op onderzoek, maar dit gaat niet allemaal even soepel.

  Een sci-fi met een bionische vrouw in de hoofdrol. Even genieten van wat actievolle scènes en van alles wat nooit in de realiteit zou kunnen gebeuren. Of deze film goed gaat worden is nog maar de vraag, aangezien het verhaal een beetje suf klinkt. Dit dankzij het feit dat het niet echt vernieuwend is en maar interessant moet worden gehouden met weinig langdradige scènes en een goede manier van uitwerken.

  Alita: Battle Angel heeft zeker wel wat kans om een goede film te worden en zelfs een van de beste superhero movies van 2019, maar dat moeten we nog maar even afwachten.

  The Walt Disney Company Benelux

  8. Glass

  Glass is een combinatie van twee films die al eerder uitgekomen zijn. Deze films worden nu als een zak groente en bouillonblokje gemixt tot een hopelijk smakelijke groentesoep. Unbreakable (2001) en Split (2017) worden een explosieve en heftige comic thriller. Glass is eigenlijk een vervolg van Split, die weer het vervolg is van Unbreakable.

  Bruce Willis en Samuel L. Jackson keren terug als David Dunn en Elijah Price. Samen worden deze acteurs vergezeld door James McAvoy als Kevin Wendell Crumb. David Dunn jaagt op op Crumb, vanwege een van zijn monsterlijke identiteiten die ook wel bekend is als ‘The Beast’. Tijdens een aantal escalerende ontmoetingen duikt het duistere karakter Price elke keer weer op. Hij bezit geheimen die cruciaal zijn voor beide mannen.

  Glass is een spannende sci-fi film die voor alle mensen die zin hebben in nostalgie of Split vorig jaar hebben gezien ideaal. Wij hebben er zin in, aangezien er veel actie is te verwachten. Of Glass net zo goed gaat worden als Split of Unbreakable? Dat wachten we nog even af. Wij hopen tenminste dat het een van de beste superhero movies 2019 wordt.

  20th Century Fox (via Warner Bros.)

  7. The New Mutants

  Vijf jongeren. Vijf mutanten. Vijf speciale gaven. Allemaal zitten zitten ze opgesloten in een geheime basis. Dit aangezien hun gaven niet per se veilig zijn. Deze speciale krachten zijn zelfs gevaarlijk. Deze vijf mutanten zijn er dan ook niet op uit om de wereld te redden. Eigenlijk willen deze jonge mutanten alleen zichzelf redden. Het enige wat ze gemeen hebben met elkaar is dat ze willen ontsnappen. Ontsnappen van hun zonden uit het verleden.

  Waarom we zo enthousiast zijn voor deze film is eigenlijk dankzij de trailer. De trailer ziet er spannend, donker en interessant uit. Niet als je alledaagse superheldenfilm. Dit prikkelt onze zintuigen wel. Daarnaast zien we ook een aantal bekende gezichten. Als je goed kijkt zie je bijvoorbeeld Jonathan uit Stranger Things voorbij komen.

  The New Mutants heeft zeker wat het nodig heeft om een van de beste superhero movies van 2019 te worden. Wij hopen dat dat ook zeker zo is.

  6. Batman: Hush

  In de zomer van 2019 wordt deze animatiefilm verwacht. Het verhaal is gebaseerd op het stripboek Hush. Waar het verhaal over gaat in de animatiefilm is niet apart verteld, maar we kunnen ervan uitgaan dat het verhaal van het stripboek wordt aangehouden.

  Het stripboek Batman: Hush is een grote verzameling aan schurken en avonturen voor onze gemaskerde vleermuisheld. Met schurken als Catwoman, Killer Croc en Posion Ivy en helden als Robin en Nightwing die het avontuur van Batman vergezellen. Ook Harley Quinn en de Joker zijn van de partij in deze animatie.

  Moraal van het verhaal: er zit een groot aantal aan bekende schurken (en helden!) in deze film, waardoor het film op voorhand al het kijken waard is. Als je kijkt naar de animatie van Spider-Man van afgelopen jaar, dan is de kans aanwezig dat er nog een succes kan worden behaald. Grote kans dus dan Batman: Hush een van de beste superhero movies in 2019 wordt.

  Warner Bros. Entertainment Inc.

  5. Shazam!

  Er is al een aantal films uitgebracht door DC, maar toch lijken deze films niet gewaardeerd te worden. Veel critici hebben commentaar op films als Justice League en Suicide Squad vanwege het verhaal en het eindresultaat. Er werd meer verwacht van DC films. Vooral door het niveau dat Marvel neerlegt met bijvoorbeeld films als Avengers.

  Maar goed. Shazam! is geen duistere film. Shazam! is eerder een komedie. Billy Batson is in de DC film een veertienjarige wees die van pleeggezin naar pleeggezin gaat. Niemand wil hem. Billy’s leven is dus niet heel geweldig. Tenminste, tot hij in een andere dimensie terecht komt. Hier geeft een tovenaar hem kracht. Wanneer hij de spreuk Shazam! gebruikt verandert hij in een superheld. Samen met zijn pleegbroertje leert Billy zijn nieuwe krachten kennen en al snel ook schurken die hij ermee moet gaan stoppen.

  De trailer van de DC film zag er al veelbelovend uit, maar dat is meestal zo. Wat anders is aan Shazam! dan eerdere DC films is dat de het een komedie is en geen lugubere actiefilm. Dit geeft potentie voor de film en een grote kans dat Shazam! uit kan groeien tot een van de beste superhero movies uit 2019.

  20th Century Fox (via Warner Bros.)

  4. X-Men: Dark Phoenix

  Een oude bekende treedt terug in deze X-Men film: Jean Grey. Jean Grey wordt in deze gloednieuwe aanwinst van de X-Men serie de grootste tegenstander van het team ooit. Wanneer Jean meegaat naar de ruimte voor een missie komt ze bijna om het leven als ze door een mysterieuze kracht wordt geraakt. Dankzij die kracht wordt ze niet alleen veel sterker, maar verliest ze ook de controle.

  Jean haar krachten barsten op willekeurige momenten los met een intensiteit die niet alleen haarzelf in gevaar brengt, maar ook anderen om haar heen. Niet alleen moet ze proberen haar X-Men familie te redden en bij elkaar te houden, maar ook moet ze ervoor zien te zorgen dat niet het hele universum uit elkaar valt.

  We worden een klein stukje terug de tijd mee in genomen met X-Men: Dark Phoenix en dat kunnen we wel waarderen. Een beetje nostalgie is altijd wel leuk om te zien, vooral als je al een tijdje fan bent van X-Men. Daarnaast ziet de trailer er weer heerlijk uit en met nog een vleugje goede acteurs en actrices (denk aan James McAvoy en Jennifer Lawrence) kan dit nog eens een van de beste superhero movies van het jaar 2019 worden.

  The Walt Disney Company Benelux

  3. Captain Marvel

  Op aarde is ze geboren als Carol Danvers, maar zonder dat ze het weet is ze ook Captain Marvel. Ze is dan ook uit de ruimte gekomen en op aarde beland, maar daar herinnert ze zich niks van. Het enige wat ze over heeft gehouden zijn wat vage flarden aan herinneringen. Samen met niemand minder dan Nick Fury probeert Carol erachter te komen wie ze is en probeert ze het heelal te redden.

  Om het er maar even meteen uit te gooien: we vinden het top dat er een vrouwelijke superheld de hoofdrol heeft. We hebben natuurlijk al eerder vrouwelijke superhelden in de hoofdrol gehad, maar het aantal is nog steeds schaars. Dat er dan een echte powervrouw als Captain Marvel is, vinden we top. Daarnaast doet Marvel het de laatste tijd best wel goed op filmgebied en zijn we benieuwd wat ze hiervan hebben weten te maken.

  Alleen al kijkend naar het verhaal, na onze research en het bekijken van de trailer durven we wel al te zeggen dat Captain Marvel een van de beste superhero movies van 2019 zou kunnen worden.

  Todd Phillips

  2. Joker

  We gaan even een aantal jaartjes terug. Laten we zeggen bijna veertig jaar. Deze film speelt zich namelijk af in het jaar 1981. Arthur Fleck is gefaald als stand-up komiek. Dit maakt hem gestoord. Zo gestoord, dat hij er zelfs een psychopaat van wordt. Een psychopaat die uit is chaos en paniek.

  Dit zorgt ervoor dat hij zich ver weet te schoppen op een ander gebied: slecht zijn. Hij besluit wraak te nemen op niet alleen Gotham City voor zijn falende leven, maar de hele wereld. Met zijn nieuwe, duistere alter-ego voert hij zijn kwaadaardige plannen uit. Dit alter-ego is niemand minder, dan de Joker.

  Als zevende Joker heb je wat te bewijzen. Vooral als acteurs als Heath Ledger voorbij zijn gekomen, die worden gezien als de beste Joker. Zo is Ledger ook beschreven in ons artikel over de beste Jokers. Of Joaquin Phoenix dus het niveau weet te behalen is nog maar de vraag, maar een van de beste superhero movies van 2019 kan het wel worden. En ja, superhero aangezien het toch wel bij de categorie past.

  The Walt Disney Company Benelux

  1. Avengers: Endgame

  In 2018 zijn we achtergelaten met een verwoestend einde en duizenden gebroken harten. Als Avengers: Infinity War je niks heeft gedaan, dan kun je er wel vanuit gaan dat je geen gevoel hebt. Als je iedereen waar je van houdt kan zien sterven op dramatische en pijnlijke wijzes zonder te huilen, dan ben je wreed. Bijna net zo wreed als Thanos.

  Avengers: Infinity War is niet alleen door de fans, maar ook door de critici ontzettend goed ontvangen afgelopen jaar. Het verhaal gaat dit jaar verder waar het is achtergebleven in Avengers: Endgame. Het lijkt erop dat de Avengers voor het eerst hebben verloren in Infinity War, maar in Endgame slaan de overgebleven helden hun handen in elkaar en gaan ze de strijd met Thanos aan. Hiermee hopen ze het universum te kunnen redden.

  We hopen eigenlijk allemaal dat onze favoriete helden nog leven en dat alles weer goed komt. Onze enthousiasme is geprikkeld door Infinity War en nu we hebben kunnen proeven wat er is willen we meer. We zijn erg nieuwsgierig, samen met alle andere fans, hoe het af gaat lopen. Maar we kunnen er zeker vanuit gaan dat net als Infinity War, Avengers: Endgame een van de beste superhero movies van 2019 gaat worden.

  De beste superhero movies van 2019

  Er zijn nog meer superhero movies die uit gaan komen in 2019 en die misschien voor jou wel bij de beste horen. Deze lijst is wat wij verwachten van de films van het net begonnen jaar. Weet jij toch nog een film die echt in onze lijst had moeten staan? Of wil je gewoon graag laten weten wat je van onze lijst vindt? Laat het ons allemaal weten in een reactie hieronder!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.