Beste storylines in games - Tien verhalen die ons leven hebben veranderd

  Er zijn zoveel games die uitblinken in iets, maar sommige games trekken je gewoon aan door de verhaallijn. Dit kan komen door een mysterieus verhaal of misschien wel gewoon een mooi verhaal. Welke games hebben nou de beste storylines? Wij hebben de beste tien voor je verzameld!

  The Wolf Among Us

  In de stad Manhattan ligt een andere stad verborgen genaamd Fabletown. Hier wonen magische wezens genaamd Fables die zich verbergen voor de mensen. Bigby Wolf beschermt de Fables en zorgt ervoor dat ze niet ontdekt worden. Doordat je verschillende keuzes moet maken in dit spel, is er eigenlijk geen vast verhaal. De keuzes die jij maakt bepalen hoe het verhaal verder zal lopen.

  The Wolf Among Us is een grote Telltale titel, wat onder meer komt door het karakter Bigby Wolf. In onze special waar de acht beste Telltale personages op een rij werden gezet werd ook dit karakter genoemd. Maar wat dit daarnaast een van de beste games maakt, is de verhaallijn die de game bevat. Telltale zorgt dat deze game naar een heel nieuw level getild wordt door alle moeilijke keuzes die je moet maken. Er komt een mysterieuze moord voorbij die ijzersterk is uitgewerkt! Dit maakt het een interessante en toffe verhaallijn.

  The Last of Us

  Joel is een vader die in zijn eentje voor zijn dochter Sarah in Texas zorgt. Op zijn verjaardag breekt er een epidemie uit in Amerika waardoor mensen in hondsdolle zombies veranderen. Joel moet met Sarah en zijn broer Tommy vluchten. Tijdens hun reis gebeuren er veel heftige dingen en ontmoeten ze karakters als Ellie die nog een belangrijke rol krijgt in deze game.

  In The Last of Us is het de bedoeling dat je het opneemt tegen de geïnfecteerde mensen en hunters (overlevende niet-geïnfecteerde mensen die je spullen willen jatten). The Last of Us heeft een fantastische verhaallijn. Dit, omdat het hele verhaal zo ontzettend goed is uitgedacht. De personages zijn niet perfect, waardoor je volledig met ze mee kunt leven door het hele verhaal heen. Je merkt onder andere dat Joel en Ellie allebei ontzettend beschadigde mensen zijn die dichter bij elkaar komen.

  Her Story

  Deze game is eigenlijk een interactieve film. Wanneer de game begint krijg je een ouderwetse desktop te zien waar veel bestanden en programma’s op staan. Jouw taak is om verschillende tapes van politie interviews te bekijken en erachter te komen wie Simon, de man van Hannah Smith, heeft vermoord. Door op onderzoek te gaan in de game kom je zelf achter allemaal informatie die je bij elkaar moet gaan stoppen om de zaak op te lossen.

  Wat dit een van de beste storylines in games maakt, is het feit dat het verhaal zo goed verteld wordt. Omdat het een interactieve film is, moet het acteerwerk ook goed zijn als de game je wil overtuigen. Dat is het in deze game absoluut. Iedere video die je kijkt geeft nieuw inzicht in wie de hoofdverdachte van de moord kan zijn.

  Elke keer dat je wat kijkt leer je wat nieuws en realiseer je wat voor een idioot je was bij je eerste hoofdverdachte. De storyline van Her Story zorgt er gewoon voor dat je vermaakt wordt en dat je helemaal wordt meegenomen in de game, iets wat niet elke game voor elkaar krijgt.

  The Witcher 3: Wild Hunt

  In deze game speel jij Geralt of Rivia, de monsterjager die in zijn jeugd is getraind om een Witcher te worden, een soort premiejager voor monsters. The Witcher 3 is een traditionele Fantasy RPG met een held als hoofdpersoon, maar jij bent niet de typische held die de wereld moet redden. In plaats daarvan heeft Geralt zijn eigen plan, waarbij hij door de wereld trekt en deze beïnvloedt door de keuzes die hij maakt.

  Waarom The Witcher 3 een van de beste storylines in games heeft? Het is een rauw en eerlijk verhaal waar onderdrukking, haat en angst allemaal bij elkaar komen. Alle karakters zijn fantastisch uitgewerkt en je zal voor keuzes staan waar je goed bij na moet denken. The Witcher 3 is de conclusie van de verhaallijn die startte in de eerste Witcher game.

  Alle ingrediënten voor een geweldige game zijn aanwezig in The Witcher 3 zoals de fantastische verhaallijn. De wereld waarin het verhaal zich afspeelt is ook ontzettend levendig en omvangrijk zoals ook in onze The Witcher 3 review werd gezegd, waar de game een 9.5 scoorde.

  Horizon Zero Dawn

  In Horizon Zero Dawn neem jij de rol aan van Aloy, een jager die overleeft in een wereld waar de mensen nagenoeg uitgeroeid zijn door machines. De wereld wordt overheerst door mechanische monsters. Je probeert in deze game uit te vinden hoe de wereld overgenomen is door deze moordzuchtige mechanische beesten. Hoe meer aanwijzingen je vindt, hoe duidelijker het wordt waarom de wereld zo is veranderd.

  Door het mysterieuze element van het verhaal is dit een van de beste storylines in games. De trailers van de game laten hier niks van zien, waardoor je wanneer je de game speelt echt compleet verrast wordt. In onze special met de beste Horizon Zero Dawn screenshots kun je zien hoe mooi de wereld is waar het verhaal zich in afspeelt.

  Yakuza Zero

  Kiryu komt steeds hoger in de Dojima-misdaadfamilie, een Japanse maffiabende in Japan. Hij incasseert geld van mensen die schulden hebben, maar wanneer het fout gaat en zijn klant doodgaat krijgt hij de schuld. Ondertussen speelt zich in een ander gedeelte van Japan een ander verhaal af. Majima is de gastheer van een populaire cabaretclub in Osaka, maar hij wil eigenlijk niks liever dan terug naar de clan waar hij uit verbannen is.

  Wat simpel begint, mondt uit tot één groot complot waar je steeds meer ingezogen wordt. Daarbij lijken de verhaallijnen van Kiryu en Majima eerst ongerelateerd, maar later komen ze op meesterlijke wijze samen. Deze overkoepelende verhaallijn is serieus en emotioneel. Wanneer je daar even een pauze van nodig hebt, kan je ook veel van de knotsgekke kleine zijmissies spelen.

  Wat de game Yakuza Zero een van de games met de beste storylines maakt, is het contrast tussen het serieuze verhaal en de hilarische zijmissies. Deze missies zorgen ervoor dat het verhaal interessant is en het je interesse ook vasthoudt. Daarom is deze game ook zo’n aanrader. Het is een heerlijke game als je voor iets raars met een geweldige verhaallijn houdt.

  Life is Strange

  Je volgt het verhaal van een student van de Blackwell Academy genaamd Maxine Caulfield, ofwel Max. Je krijgt een visioen van Max te zien waarin ze ziet dat de vuurtoren van hun stad Arcadia Bay wordt vernietigd. Wanneer ze naar de wc gaat ziet ze een meisje vermoord worden en hier ontdekt ze dat ze door de tijd kan reizen en het meisje zelfs kan redden. Zo gaat het verhaal door waarbij jij telkens keuzes moet maken die het verhaal bepalen. Maak je de juiste keuzes?

  Waarom Life is Strange een van de beste storylines in games heeft is omdat er zoveel mogelijkheden voor dit verhaal zijn. Jouw keuzes bepalen het verloop van het avontuur dat Max beleeft. Verder is het verhaal erg goed uitgewerkt en heb je het gevoel dat je echt Max bent. Doordat jij alle keuzes mag maken in dit verhaal wordt de storyline beter en lijkt het allemaal bijna echt te gebeuren. Het hele verhaal klopt.

  Never Alone

  In deze game verken je gevaarlijke omgevingen in Alaska. Van toendra’s tot kustplaatsen en ijsrivieren; er gaat een hele wereld voor je open. Het verhaal wordt verteld door een meester Iñpiaq-verhalenverteller in de oorspronkelijke taal van de Iñupiat; de inwoners van Kunuuksaayuka. Overwin alle uitdagingen in deze game en los alle puzzels op.

  Wat het verhaal in deze game nou zo mooi maakt is dat het een sprookje is. De mensen van de Iñupiat vertellen dit verhaal om zo de regels van respect en het leven aan de kinderen bij te brengen. In deze wereld hebben de inwoners respect voor elkaar, delen ze eten, delen ze verhalen, dansen ze, zijn ze spiritueel verbonden met het land en ga zo maar door. Dit is wat je allemaal leert door de game te spelen en door naar alles te luisteren in de game. Het is dus zeker weten een van de beste storylines die in games te vinden is.

  Brothers: A Tale of Two Sons

  In de game Brothers: A Tale of Two Sons zijn Naiee en Nyaa hun moeder verloren toen ze jong waren. Nu lijkt het erop dat ook hun vader gaat overlijden, maar een dokter vertelt ze dat de jongens een magische drank genaamd ‘the water of life’ moeten vinden, zodat ze hun vader kunnen redden is. Dit is dan ook de enige manier waarop de vader van Naiee en Nyaa kan overleven. De twee broers beginnen hier het avontuur.

  De wereld zit vol met leuke dorpen, prachtige bossen en mooi uitziende kastelen. Wat dit een van de beste storylines in games maakt, is omdat het een origineel en hartverwarmend verhaal is. A Tale of Two Sons is een ontzettende aanrader. Het is een prachtige, emotionele reis die zeker een plek in je hart zal winnen.

  What Remains of Edith Finch

  Deze game is een walking simulator en eentje die beste storylines in games bevat die je kunt vinden. Op de familie Finch rust een vloek. Geen enkel familielid sterft namelijk aan ouderdom. Iedereen komt eigenlijk om op een onbekende manier. Edith is bang dat dat ook bij haar gaat gebeuren. Vooral wanneer ze terug gaat naar het huis van haar ouders waar al drie generaties zijn overleden. Edith heeft een heleboel vragen en besluit op onderzoek te uit gaan. Een onderzoek met tragische, prachtige en bijzondere ontdekkingen.

  Elke keer dat je een stukje informatie vindt in deze game krijg je een andere versie van het verhaal. Alle verhalen lopen slecht af en zijn dus verschrikkelijk, maar het is prachtig om te zien. De verhalen zijn zo goed uitgewerkt dat je mee gaat leven met de karakters in de game. Het is niet te voorspellen wat deze game je gaat laten zien, wat een mysterieus maar interessante verhaallijn veroorzaakt.

  Welke games hebben volgens jou de beste storylines?

  Wij hebben al met jou gedeeld wat wij de beste storylines in games vinden, maar welke vind jij het beste? Laat in een reactie hieronder weten wat jouw favoriet is!

  The Wolf Among Us

  Verkijgbaar vanaf 11 october 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.