De top 5 beste gewelddadige series op Netflix op een rij

  Er staan veel series op Netflix, waaronder enge, mooie, grappige en gewelddadige series. Je hebt series waarin mensen op brute wijze worden vermoord, mishandeld, gemarteld en ga zo maar door. Maar welke series op Netflix overtreffen de anderen en zijn de beste als je kijkt naar de gewelddadige kant?

  Juan Pablo Gutierrez/NETFLIX

  5. Narcos

  De serie Narcos speelt zich af in Colombia, de jaren ‘80. De serie gaat over drugsbaron Pablo Escobar. Hij is schatrijk geworden door het handelen van cocaïne. Voor miljoenen euro’s smokkelt deze drugsbaron cocaïne het land uit. Hier moet hij ook mee langs de politiecontroles komen, maar daar heeft hij maar een ding op te zeggen: “plata o plomo”.

  Dit betekent zilver of lood, waar hij mee bedoelt dat de drugs de grens over gaan en de politie omgekocht wordt (zilver) of de politie afgemaakt wordt (lood). Aan Pablo Escobar zijn slagzin is al te merken dat hij geen moeite heeft met geweld. Daar kun je dus ook meteen aan merken dat deze serie vol met geweld zit. Besluit je deze serie te kijken, dan moet je je hier ook zeker op voorbereiden. De serie Narcos is zelfs zo bekend dat hij zijn eigen game krijgt.

  NBC Universal Media

  4. Hannibal

  Als Hannibal niet tussen de beste gewelddadige series op Netflix zou staan, dan zou de lijst niet compleet zijn. De serie is gebaseerd op Red Dragon van Thomas Harris. Je ziet het verhaal van Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen), een seriemoordenaar en kannibaal. FBI agent Will Graham (Hugh Dancy) is op zoek naar deze seriemoordenaar, niet wetende dat zijn eigen therapeut schuldig is.

  Waarom deze serie binnen de beste gewelddadige series op Netflix valt is simpel. De acteurs die meespelen in deze serie doen hun werk fantastisch. Ze zetten de karakters overtuigend neer op een dusdanige manier dat je vanaf moment één gelooft dat ze degenen zijn wie ze spelen. Daarnaast zit deze serie vol met gruwelijke moorden, psychische manipulatie en marteling. Daarom is het zeker een aanrader om deze serie te bekijken als je fan bent van geweld. Als je daarbij houdt van een verhaal met een aantal flinke wendingen, zit je bij Hannibal goed.

  FX Networks

  3. American Horror Story

  In American Horror Story heb je ieder seizoen een ander verhaal. Het ene seizoen gaat de serie over een psychiatrische inrichting, het andere seizoen over een moordhuis waar het spookt en een ander seizoen weer over een freakshow. De acteurs komen ieder seizoen terug als andere personages. Daar zitten soms de meest bizarre personages tussen. Niet alle seizoenen zijn even goed, maar ze zijn het wel allemaal waard om te kijken.

  Gewelddadig? Dat is deze serie zeker. In ieder seizoen zit wel moord, marteling of een heel aantal afgehakte ledematen. Ieder seizoen bevat wel iets gruwelijks waar je eigenlijk van walgt. Het gemak waarmee de personages moorden en elkaar martelen is wel verbazingwekkend, maar zeker interessant om te zien. Het heet niet voor niets American Horror Story, als er geen gruwelijke dingen in hadden gezeten had het wel American Comedy Story geheten.

  2. Slasher

  In Slasher draait het eerste seizoen om Sarah Bennett, die terug naar de stad Waterbury verhuist, waar haar ouders op brute wijze zijn vermoord. Sarah was uit de buik gesneden bij haar moeder voordat haar moeder werd vermoord. Ze besluit dieper op onderzoek te gaan naar de moord op haar ouders en terwijl dit gebeurt is er een nieuwe seriemoordenaar die de moordenaar van Sarah’s ouders nadoet.

  In het tweede seizoen draait de serie om vijf jongeren die een aantal jaren geleden een moord hebben gepleegd en besluiten het lijk te verplaatsen. De paniek breekt uit wanneer ze merken dat dit lijk verdwenen is. Tijdens de zoektocht naar het lijk, worden alle vijf de jongeren één voor één vermoord. De dader vinden is moeilijker dan het lijkt, aangezien iedereen die daarheen is gekomen wel een motief heeft.

  We raden je niet aan om Slasher tijdens het eten te kijken. De moorden en de lijken die je te zien krijgt zijn ronduit walgelijk. Je krijgt ook alles in detail te zien wat het alleen maar beter maakt. Er zitten veel gewelddadige stukken in deze serie, wat deze serie tot een van de beste gewelddadige series op Netflix maakt. Het verhaal in de serie mag er ook zijn met al zijn wendingen en spannende momenten. Vooral het eerste seizoen heeft een ontzettend goed verhaal en het is het zeker waard om te kijken.

  Jessica Miglio/Netflix

  1. The Punisher

  Frank Castle, een voormalige marinier, treft zijn familie dood aan. Deze traumatische ervaring komt bovenop alles wat hij heeft meegemaakt in het leger en dat doet hem geen goed. Hij creëert een alter ego dat ook wel bekend staat als The Punisher. Op een gewelddadige manier bestrijdt hij de misdaad en wilt hij de dood van zijn gezin wreken. Hij heeft namelijk maar één doel: de moordenaar van zijn gezin vinden om er vervolgens voor te zorgen dat hij gestraft wordt en dat hij lijdt.

  Wraak nemen gaat meestal niet zonder geweld, laat staan als je een naam hebt als The Punisher; letterlijk vertaald 'de straffer'. Als je die beschrijving leest tussen de Netflix series kun je er meteen vanuit gaan dat het een van de meest gewelddadige series op de streamingdienst is. The Punisher heeft zijn titel als meest gewelddadige serie op Netflix zeker verdiend. Deze Marvel serie heeft een goed verhaal en vermaakt je van het begin tot einde, een aanrader om te kijken als je van gewelddadige series houdt.

  Van alle gewelddadige series op Netflix: welke vind jij de beste?

  Wij hebben je verteld welke gewelddadige series op Netflix wij de beste vinden, maar wat vind jij? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.