De beste stealth games tot nu toe - sluipen tot je erbij neervalt

  Veel games zijn op verschillende mogelijkheden te spelen Zo kun je al sluipend je slachtoffers maken of gewoon lekker opvallend je doelwit voor je neus uitschakelen. Kies je voor het eerste, dan moet je ervoor zorgen dat je niet teveel lawaai maakt. Wij hebben de beste stealth games tot nu toe voor je op een rijtje gezet.

  10. Invisible Inc.

  We beginnen de lijst van de beste stealth games met Invisible Inc, ontwikkeld en uitgegeven door Klei Entertainment. De game speelt zich af in het jaar 2074. Enorme corporaties hebben de nationale regeringen overgenomen. Invisible Inc. is een bedrijf dat diensten levert aan andere bedrijven en infiltraties uitvoert met verschillende agenten.

  Je geeft in deze game de leiding aan een team met elitespionnen, dat in ‘s werelds best beveiligde complexen probeert te komen. Jouw doel is om ervoor te zorgen dat de missie goed verloopt. Dit doe je door doelen en kansen te kiezen, van organisaties te stelen en je spionnen en programma’s te upgraden. Er zijn veel verschillende combinaties, waardoor elk level wel iets anders is. Verschillende personages zijn vrij te spelen met zes varianten. Verder zijn er diverse programma’s waarmee je kunt hacken. Daarnaast kan je kiezen uit vijf verschillende gamemodi.

  Invisible Inc. is beschikbaar voor PlayStation 4, pc en mobile.

  9. Mark of the Ninja

  Mark of the Ninja is net als Invisible Inc., ontwikkeld door Klei Entertainment, maar uitgegeven door Microsoft Studios. De game ontving veel positieve feedback van critici en werd vooral geprezen voor de mooie artstyle en audio. De game past perfect in onze lijst van de beste stealth games.

  De Hisomu clan is een ouderwetse groep ninja’s die zich tussen de moderne samenleving stand houdt. Een groep militanten met moderne wapens besluit de clan aan te vallen en dit betekent oorlog. Een naamloze ninja gaat op pad om wraak te nemen en de eer van de clan te redden. Hij wordt getatoeëerd met speciale inkt die hem sterker maakt. Hier zit alleen wel een nadeel aan, want hij wordt ook langzaam gek van deze inkt. Als dat maar goed komt.

  Mark of the Ninja is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

  8. Thief II: The Metal Age

  Thief II: The Metal Age is een klassieker uit 2000. De game is ontwikkeld door Looking Glass Studios en uitgegeven door Eidos Interactive. Mensen die aan het stealth genre denken, denken vaak aan Thief. Veel games zijn dan ook door deze game geïnspireerd, zoals Metal Gear Solid en Hitman. Juist om deze reden zit hij in ons lijstje van de beste stealth games.

  Het verhaal volgt Garrett, een dief die in een steampunk-achtige stad werkt, genaamd The City. Je speelt als Garrett en ontrafelt allerlei geheimen die te maken hebben met een nieuwe religieuze sekte. Je doet mee aan verschillende missies, zoals het inbreken op locaties. Hierin is het absoluut noodzakelijk om niet op te vallen en de bewakers en verdere beveiliging je niet te laten zien. Sneaky zijn is dus ontzettend belangrijk in Thief II: The Metal Age.

  Thief II: The Metal Age is beschikbaar voor pc.

  7. Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist

  De volgende op ons lijstje van de beste stealth games is Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist. De game is ontwikkeld door Ubisoft Toronto en uitgegeven door Ubisoft. Blacklist is het zesde deel van de series en het vervolg van Splinter Cell: Conviction. De game kreeg veel positieve reacties van fans en critici en werd vooral geprezen voor het design van de game, het verhaal, de combat, en de soundtrack.

  In Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist speel je als superspion Sam Fisher en is je doel om The Blacklist, een groep terroristen in de Verenigde Staten, te stoppen. Deze groep terroristen bereidt zich voor op een aanval op de economie van de Verenigde Staten. Sam moet alle terroristen opsporen en stoppen, om zo de aanval te voorkomen. De gameplay lijkt op die uit de eerdere games uit de serie. Je moet namelijk missies voltooien en vijanden verslaan.

  Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist is beschikbaar voor PlayStation 3, Xbox 360, Wii U en pc.

  6. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

  Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is ontwikkeld door Kojima Productions en uitgegeven door Konami. Het is het negende deel uit de Metal Gear Solid serie en kreeg veel positieve reacties op de gameplay. Het feit dat spelers zoveel vrijheid hadden, viel bij veel fans goed in de smaak. In de game voer je namelijk in een grote open wereld allerlei missies uit, waarbij je helemaal zelf bepaalt hoe je deze uitvoert.

  Het verhaal speelt zich negen jaar na de gebeurtenissen van Ground Zeroes en een decennium vóór de originele Metal Gear af. Missies zijn op verschillende manieren te voltooien. Wij moesten in een missie radarschotels uitschakelen en dit kan door de individuele schotels kapot te maken of langs zwaarbewapende Russen te sluipen en het moederbord vernietigen. Door alle mogelijkheden heeft iedere speler wel een andere ervaring. Sommige fans zien dit als een van de beste stealth games tot nu toe.

  Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

  5. Alien: Isolation

  Terwijl je bij de meeste stealth games je vijand besluipt om hem vervolgens te doden, is dit bij Alien: Isolation anders. Hierbij is je doel niet om je vijand te doden, maar juist voor hem te vluchten. Je moet als speler continu in beweging blijven om ervoor te zorgen dat de alien je niet te pakken krijgt. De game is ontwikkeld door Creative Assembly en uitgegeven door Sega.

  In Alien: Isolation zit je op een ruimteschip, dat niet overal even goed verlicht is en een behoorlijk enge sfeer met zich mee brengt. Je speelt als Amanda Ripley, en komt verschillende vijanden tegen in de game, zoals mensen, androïden die op mensen lijken en natuurlijk de Xenomorph. Sluipen en slim acteren is de enige manier om ze te omzeilen.

  De beste stealth games tot nu toe

  De Xenomorph leert van jouw acties en past zich daarop aan. Als je vaak dezelfde actie herhaalt, zoals je verstoppen in een kastje of een vlammenwerper erbij pakken wanneer de alien opduikt, zal de Xenomorph andere manieren verzinnen om je te doden. Het is dus belangrijk om altijd op je hoede te blijven en inventief te zijn om in leven te blijven. In onze Alien: Isolation review hebben wij de game een negen gegeven. Wij waren erg tevreden over de game en daarom past hij zeker in ons lijstje van de beste stealth games thuis.

  Alien Isolation is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

  4. Dishonored 2

  Ook Dishonored 2 staat in ons lijstje van de beste stealth games. De game is ontwikkeld door Arkane Studios en uitgebracht door Bethesda Softworks. Na de release van de originele Dishonored, heeft de game er veel fans bij gekregen. Dishonored 2 ontving dan ook over het algemeen positieve reacties van zowel fans als critici.

  De game speelt zich 15 jaar later af na de gebeurtenissen van Dishonored. Emily Kaldwin, dochter van Jessamine, zit in de trein met haar vader Corvo als trouwe beschermeling. Al snel dient een volgende staatsgreep zich aan. Ze proberen hun troon terug te vorderen met bovennatuurlijke vaardigheden. Als speler kan je kiezen uit Corvo Attano of Emily Kaldwin. Er zijn verschillende missies, met een groot aantal manieren om ze te voltooien. Je kunt zowel agressief en opvallend te werk gaan, maar de game is ook uit te spelen zonder iemand te vermoorden.

  Dishonored 2 is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

  3. Hitman (2016)

  Hitman is een van de meest bekende stealth games tot nu toe en wordt ook gezien als een van de beste. Agent 47, een professionele huurmoordenaar, reist de hele wereld over om doelwitten zo efficiënt mogelijk uit te schakelen. Hij is herkenbaar aan zijn kale hoofd met een getatoeëerde barcode aan de achterkant van zijn hoofd. Agent 47 werkt voor International Contract Agency (ICA). Dit bedrijf regelt moorden over de hele wereld. Ook werkt ICA samen met politie netwerken, zoals de FBI en CIA.

  Ondanks dat Hitman games bekend zijn om zijn stealth elementen, kan je als speler zelf bepalen hoe je missies uitvoert. Dit kan heel stil en sluw, of agressief en opvallend. Daarnaast zijn er verschillende middelen die je kunt gebruiken om doelwitten uit te schakelen. Hierbij kan je denken aan verdovingen, maar ook wapens. Ook kan je jezelf vermommen om één te worden met de omgeving.

  Hitman is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

  2. Assassin’s Creed Origins

  Assassin’s Creed staat erom bekend waargebeurde gebeurtenissen te mengen met fictie. Ook in Assassin’s Creed Origins komt dit terug. Het verhaal speelt zich af in de periode van het Macedonisch Egypte en Ptolemeïsche rijk in het Oude Egypte. De game kreeg positieve reacties en werd vooral geprezen voor het verhaal en de stemacteurs.

  Origins volgt de beginselen van het conflict tussen de Brotherhood of Assassin's en de Order of the Ancients (voorgangers van de Templar Order). Dit eeuwenlang durende conflict is ooit gestart door hoofdpersoon Bayek te volgen. Bayek staat centraal in de pogingen om de nieuwe Farao van zijn troon te stoten.

  Alle opties die Bayek tot zijn beschikking heeft tijdens gevechten zijn aan te passen door middel van vaardigheden. Wanneer je een level omhoog gaat of als je speciale opdrachten voltooit, dan krijg je een Ability Point als beloning, die je kan investeren in drie verschillende takken. Wij waren erg positief over de game en gaven als cijfer een negen in onze Assassin's Creed Origins review. Hierom kan de game niet uit ons lijstje van de beste stealth games ontbreken.

  Assassin’s Creed Origins is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

  1. Dishonored

  Op de eerste plek staat Dishonored, de voorganger van Dishonored 2. Het verhaal legt de focus op Corvo Attano, die voorheen de lijfwacht van Keizerin Jessamine Kaldwin was. Deze keizerin wordt vermoord en haar dochter Emily wordt ontvoerd door sluipmoordenaars. Corvo krijgt de schuld van de moord, wordt gevangen gezet en veroordeeld tot de doodstraf. Hij ontsnapt uit de gevangenis en probeert de daders te vinden.

  In deze stealth game maak je als speler gebruik van een aantal krachten, die maar voor een bepaalde tijd actief zijn. Er zijn 40 verzamelbare bonecharms, die allemaal hun eigen bonus hebben. Maximaal vier bonecharms kunnen tegelijkertijd actief zijn. De game kwam oorspronkelijk uit in 2012, maar er kwam in 2015 een remake van. Vanwege alle positieve reacties kan Dishonored niet uit ons lijstje ontbreken. Wat is jouw favoriet uit onze lijst van de beste stealth games? Laat het weten in de comments.

  Dishonored is beschikbaar voor PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en pc.

  Invisible Inc.

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.