Beste first-person shooters 2018 - Knallend het jaar uit

  Knallen, vuren, schieten en de trekker overhalen; dat is wat je van een first-person shooter game kunt verwachten. En ook in 2018 kunnen we weer volop genieten van de tofste first-person shooters. Dit zijn de vijf beste first-person shooters van 2018!

  5. Quake Champions

  De eerste game in deze lijst met de beste first-person shooters van 2018 is uitgebracht door Bethesda Softworks. Quake Champions is vanaf 10 augustus 2018 gratis te spelen op PC. In juni 2018 was er al sprake van een Quake Champions open beta. De nieuwste Quake game beschikt alleen over een multiplayer modus, waarin je als verschillende karakters, genaamd champions, kunt spelen. Deze karakters hebben passieve en actieve vaardigheden. Daarnaast bestaat de game uit keiharde first-person shooter actie! Mede dankzij deze actie staat deze game op de vijfde plaats in deze lijst met de beste first-person shooters van 2018.

  Op dit moment is de game nog in Early Acces. Op deze manier kan er, door middel van de feedback van de community, veel worden aangepast aan de game van Bethesda. Op dit moment zijn er veertien champions, tien wapens en elf maps beschikbaar. De champions kunnen op verschillende manieren worden verkregen, waaronder in loot boxes die kunnen worden vrijgespeeld door challenges te voltooien. De combinatie van de snelle first-person shooter actie en de keuze tussen de verschillende champions zorgen ervoor dat deze game in de top 5 beste first-person shooters van 2018 staat.

  4. Destiny 2: Forsaken

  Destiny 2: Forsaken is eigenlijk een grote uitbreiding voor Destiny 2. En toch staat deze game in dit overzicht met de beste first-person shooters van 2018. De uitbreiding kwam op 4 september 2018 uit voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De Forsaken DLC heeft zo’n enorme impact op de gameplay van Destiny 2, want er wordt een volledige campaign, vier nieuwe multiplayer Strike missies, vier Crucible maps en een nieuwe modus waarbij een combinatie van PvE en PvP wordt gebruikt. Al met al lijkt de Destiny 2: Forsaken DLC op een volwaardige game. Daarom vinden wij dat de Destiny 2: Forsaken DLC thuishoort in deze lijst met de beste first-person shooters van 2018.

  Het verhaal van Destiny 2: Forsaken is duisterder en daarom ook interessanter. Het is aan jou de taak om Prince Uldren en zijn zes baronnen op te sporen. Ze hebben namelijk bloed aan hun handen kleven en het is aan jou om ze hiervoor te straffen. Nadat je het verhaal hebt uitgespeeld kun je weer gaan grinden zoals je dat van Destiny gewend bent. Op deze locatie, genaamd Dreaming City, kun je gaan strijden voor de beste uitrusting en wapens. Dit doe je onder andere door wekelijkse en dagelijkse challenges te voltooien! In onze Destiny 2: Forsaken review schreven we dat de grind een stuk vermakelijker is geworden.

  3. Call of Duty Black Ops 4

  Dit jaar heeft de Call of Duty franchise ervoor gekozen om geen singleplayer modus toe te voegen aan Black Ops 4. Voor de fans van de campaigns uit de Call of Duty serie sloeg dit in als een bom. Toch heeft Black Ops 4 ook een nieuwe modus, die voor veel spelers als geroepen komt. Er mag dan wel geen singleplayer modus zijn, maar er is wel een Battle Royale modus genaamd Blackout. Hierin nemen tussen de tachtig en honderd spelers het tegen elkaar op en er kan maar één speler of team met de winst vandoor gaan. Call of Duty speelt met deze nieuwe modus in op de enorme populariteit van het Battle Royale genre.

  Daarnaast heeft Call of Duty Black Ops 4 een oude, vertrouwde multiplayer modus. Een van de grootste veranderingen ten opzichte van voorgaande Call of Duty games is het feit dat je niet meer automatisch health terugkrijgt. Hiervoor zul je echt een EHBO-kit moeten gebruiken. Daarnaast keert de zombies modus terug in Black Ops 4 met daarbij enkele nieuwe elementen, zoals nieuwe elixers. Er kunnen maximaal vier elixers worden ingenomen om zo tot een zo sterk mogelijke combinatie te komen. De zombies modus staat gegarandeerd voor uren aan speelplezier, net als de multiplayer en blackout modus. Hoe dat precies in zijn werking gaat, lees je terug in onze Call of Duty Black Ops 4 review.

  2. Far Cry 5

  Waar Call of Duty Black Ops 4 geen singleplayer modus meer heeft, staat of valt Far Cry 5 bij het hebben van een geweldige singleplayer modus. En we kunnen wel stellen dat deze game blijft staan. Deze toffe game van Ubisoft kwam al op 27 maart 2018 uit, maar heeft ondanks dat een plekje weten te bemachtigen in de top 5 beste first-person shooters van 2018. Met name de graphics zijn van ongekend hoog niveau voor een game uit de Far Cry franchise. Ook is er de Far Cry Arcade modus, waarin je je eigen missies en maps kunt bouwen. Daarnaast is de gehele singleplayer in co-op te spelen, waardoor je het toffe verhaal met vrienden kunt beleven.

  In Far Cry 5 wordt de fictieve plaats Hope County geterroriseerd door Eden’s Gate. Eden’s Gate is een doomsday cult onder leiding van de charismatische Joseph Seed. Hij denkt dat het einde van de wereld nabij is en daarom heeft hij het heft in Montana in handen genomen. Jij speelt in dit verhaal een hulpsheriff die ervoor moet zorgen dat Seed wordt gearresteerd. Dit loopt compleet uit de hand en jij bent de enige die aan de mannen van Joseph Seed kan ontsnappen. Vanaf dan kan je in de open wereld van Far Cry 5 doen wat je wil doen met als uiteindelijke doel het arresteren van de steenkoude leider van Eden’s Gate. Lees in onze Far Cry 5 review alles over het toffe verhaal en de prachtige graphics!

  1. Battlefield 5

  Denk je aan de grootste, bekendste en populairste shooter franchises dan is de kans groot dat je ook aan Battlefield denkt. Battlefield 5 is de nieuwste toevoeging aan deze immens populaire franchise. Battlefield 5 zet, ten opzichte van Call of Duty Black Ops 4, in op zowel singleplayer als multiplayer. In beide modi wordt er gefocust op de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. In de multiplayer kun je aan de slag met verschillende spelmodi, zoals Conquest, Domination en Team Deathmatch.

  Daarnaast heb je nog een volledig nieuwe spelmodi, genaamd Grand Operations. Hierin wordt elke dag een andere combinatie van map en spelmodus gespeeld. De uitkomst van de match op dag één heeft invloed op de start van de match op dag twee. En de uitkomst van de tweede dag heeft weer invloed op de derde dag. In totaal duren deze drie dagen ongeveer een uur.

  Dan is er nog de singleplayer modus, genaamd War Stories. In deze modus speel jij de verhalen van onbekende mensen uit de Tweede Wereldoorlog. Er zijn op dit moment vier War Stories beschikbaar en in december wordt de laatste War Story, genaamd The Last Tiger, uitgebracht. De combinatie van multiplayer, Grand Operations en de War Stories zorgen ervoor dat Battlefield 5 bovenaan staat in deze lijst met de beste first-person shooters van 2018.

  Far Cry 5

  Verkijgbaar vanaf 27 march 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.