Beste SoulCalibur 6 karakters - Voorop in de strijd gaan!

  Een linkse, een rechtse en een keiharde trap in de lever. Nee dit is niet Rico Verhoeven in de ring, maar een gevecht tussen Geralt of Rivia en Cervantes; twee personages uit SoulCalibur 6. Er komt binnenkort een nieuw personage in een DLC, maar dit zijn op dit moment de beste SoulCalibur 6 karakters.

  In deze lijst vinden we terugkerende personages, personages uit andere franchises en nieuwe personages terug. Iedere speler kan vinden dat deze lijst er anders uit zou moeten zien, want het blijft voor een groot gedeelte persoonlijke voorkeur. Toch heb je met deze SoulCalibur 6 karakters meer kans om er met de winst vandoor te gaan.

  10. Kilik

  We trappen deze lijst af met een terugkerend SoulCalibur personage, namelijk Kilik. Kilik staat erom bekend dat hij het iedere tegenstander erg moeilijk kan maken met behulp van zijn staf. Door deze staf heeft hij een grote range, waardoor hij zijn tegenstanders zelfs van grotere afstanden kan raken.

  Kilik heeft onder andere een aantal Soul Edge aanvallen, waarmee hij iedere tegenstander het leven zuur maakt. Hij is namelijk vroeger, in zijn periode bij de monniken, bezeten geweest door de Soul Edge. Wanneer hij bezeten is, wordt hij een stuk sterker dan normaal, maar hij gaat wel langzaam dood. Het is een kwestie van het risico dat je neemt tegenover de beloning zetten!

  9. Tira

  Tira is het eerste vrouwelijke personage in deze lijst met de beste SoulCalibur 6 karakters, maar dat is niet het enige wat haar bijzonder maakt. Tira is namelijk een van de personages die je niet standaard meegeleverd krijgt, wanneer je SoulCalibur 6 aanschaft. Deze vrouwelijke psychopaat is namelijk een DLC karakter. Toch is het een van de beste SoulCalibur 6 karakters.

  Tijdens de gevechten maakt Tira gebruik van een rondvormig wapen dat scherper is dan het scherpste keukenmes. Hier zullen je tegenstanders niet blij zijn, want dit gaan pijn doen. Tira is niet helemaal honderd procent in haar hoofd, waardoor ze de ene gestoorde aanval na de andere tevoorschijn tovert. Dit is behoorlijk intimiderend als je aan de andere kant staat.

  8. Yoshimitsu

  Yoshimitsu is een van de karakters in SoulCalibur 6 die er al sinds een van de eerste delen bij is. Het is een graag gezien karakter en ook nog eens heel sterk. Yoshimitsu vecht om een ding en dat is wraak. Hij wil namelijk de machtige Oda Nobunaga straffen, omdat hij zijn dorp heeft vernietigd. Eerst lukt hem dat helemaal niet en verliest hij zelfs een arm, maar daarna komt hij sterker terug, mede dankzij het vinden van een Soul Edge.

  Yoshimitsu vecht met een katana, die hij constant met één hand controleert. Maar niet alleen het uitdelen van keiharde klappen is het sterke punt van dit karakter. Hij kan ook een deel van de ziel van de tegenstander absorberen om ervoor te zorgen dat hij nog sterker wordt. Geen fijne jongen om boos te maken dus!

  7. Sophitia

  Goed nieuws voor de mensen die van combo’s houden, want Sophitia is een van de beste SoulCalibur 6 karakters voor deze manier van spelen. Meerdere aanvallen achter elkaar plakken om je tegenstander op deze manier geen schijn van kans te geven, dat is waar ze goed in is.

  Sophitia is een van de veteranen in de SoulCalibur serie, want ze is er vanaf de eerste games bij om tegen de Soul Edge te vechten. Ze werd uitgekozen door de Griekse god Hephaestus om de strijd tegen dit duistere zwaard aan te gaan. Maar dat ging zeker niet zonder slag of stoot.

  6. Cervantes

  We gaan van de ene naar de andere legendarische SoulCalibur naam. Cervantes, ook wel bekend als Cervantes de Leon. Deze gevreesde piraat was ooit de baas over de zee, maar toen hij de Soul Edge in handen kreeg nam dit beslag op zijn ziel. Hierna was hij nooit meer hetzelfde, maar dat wil niet zeggen dat hij geen geweldige vechter is.

  Cervantes is vooral sterk, wanneer hij dicht in de buurt van zijn tegenstander kan komen. Wanneer dit lukt, verminkt hij jan en alleman met zijn zwaard en dolk. Het enige wat hij wil is macht, zelfs wanneer hij daarvoor moet moorden. Maar daar hebben piraten over algemeen toch al niet heel veel moeite mee.

  5. Nightmare

  Het volgende personage uit SoulCalibur 6 heeft een nogal angstaanjagende naam. Wanneer een persoon, een dier of een ander wezen Nightmare heet, dan weet je dat foute boel is. Nightmare is de kwaadaardige versie van Siegfried. Hij heeft een compleet ander uiterlijk door alle demonische kracht die hem beheerst. Hij ziet eruit als een personificatie van de hel.

  Maar ook het uiterlijk van zijn zwaard is beangstigend. Hij heeft namelijk een bezeten zwaard met daarop een oogbol die menig mens de stuipen op het lijf zou jagen. De aanvallen van Nightmare zijn enorm sterk en zelfs een stuk sterker dan de aanvallen van Siegfried. Nightmare is zeker een karakter om rekening mee te houden, wanneer je SoulCalibur 6 gaat spelen.

  4. Groh

  Groh is het personage uit SoulCalibur 6 dat in meerdere opzichten net buiten de boot valt. Groh staat namelijk op de vierde plaats en dus net niet in de top drie, maar er is nog een groot verschil. De meeste personages in deze lijst kennen we al uit de voorgaande SoulCalibur games, maar dit geldt niet voor Groh. Groh is namelijk een nieuwkomer in SoulCalibur 6.

  Groh is ontzettend veelzijdig. Aan de ene kant heeft hij een groot zwaard, waarmee je met twee handen moet aanvallen, maar er zit nog een addertje onder het gras. Wanneer je wat sneller en vaker klappen wil uitdelen, kun je dit zwaard namelijk in tweeën delen. Hierdoor ben je ineens een stuk meer wendbaar en heb je een hele andere vechtstijl te pakken.

  3. Mitsurugi

  Dan kunnen we nu zeggen dat we aan zijn gekomen bij de top drie met de beste SoulCalibur 6 karakters. Op de derde plaats vinden we Mitsurugi terug. Nee, dit is geen Aziatisch gerecht, maar een van de beste vechters uit de SoulCalibur franchise. Dit karakter staat erom bekend om de ene na de andere combo uit zijn mouw te schudden. Hij is op zoek naar de sterkste tegenstanders, om ze allemaal één voor één te verslaan. Dan moet je aardig wat zelfvertrouwen hebben.

  Dat Mitsurugi zoveel zelfvertrouwen heeft is niet gek, want hij is ook ongelooflijk sterk. Hij is erg krachtig en zijn aanvallen zien er prachtig uit. Met zijn katana pakt hij iedere tegenstander meteen aan om met een van zijn vele aanvallen te beginnen. Je weet nooit wat Mitsurugi gaat doen en dat maakt een gevecht niet makkelijker.

  2. Geralt of Rivia

  Dan zijn we nu aangekomen bij de runner-up en een van de meest bekende gaming personages van de afgelopen jaren. Geralt of Rivia, origineel bekend van onder andere The Witcher 3: Wild Hunt, maar nu dus ook een vechter in SoulCalibur 6. En zeker geen slechte vechter, want een tweede plaats is erg indrukwekkend in dit illustere rijtje.

  Geralt is niet het eerste gastpersonage in de SoulCalibur serie. Onder andere Kratos, Link en Darth Vader hebben hun opwachting al gemaakt. Geralt heeft twee zwaarden, waarmee hij menig tegenstander van een koude kermis thuis laat komen. Maar niet alleen de zwaarden zorgen voor de tweede plaats van Geralt in deze lijst met de beste SoulCalibur 6 karakters. Hij heeft ook nog eens flink wat magie tot zijn beschikking.

  1. Ivy

  Daar zijn we dan! Eindelijk aangekomen bij de nummer één in deze lijst met de beste SoulCalibur 6 karakters. Op de eerste plaats staat Isabella Valtine, beter bekend als Ivy. Ze is de dochter van de beruchte piraat Cervantes, die we in deze lijst op de zesde plaats terugvinden. Ze is verbonden met de Soul Edge, maar dit wil ze eigenlijk helemaal niet. Alles wat ze doet, doet ze om ervoor te zorgen dat ze de connectie verbreekt.

  Het wapen van Ivy is indrukwekkend. Wat lijkt op een doodnormaal zwaard verandert met één druk op de knop in een zweep met vlijmscherpe messen. Hier wil je niet door worden geraakt, want dan zul je van top tot teen over gereten worden. Doordat ze snel kan bewegen is ze zowel van dichtbij als veraf erg gevaarlijk. Ivy wil maar een ding, vrijheid, en wanneer je haar daarvan weerhoudt zijn de rapen gaar.

  Beste SoulCalibur 6 karakters - Voor ieder wat wils

  Dit zijn de tien beste SoulCalibur 6 karakters op basis van de kwaliteiten van ieder personage. Jouw voorkeur kan uiteraard anders liggen? Zit jouw favoriete personage ertussen? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Voor een overzicht van alle SoulCalibur 6 karakters kun je naar ons andere artikel gaan.

  Wil je een van de beste SoulCalibur 6 karakters uitproberen? SoulCalibur 6 is verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  SoulCalibur VI

  Verkijgbaar vanaf 19 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.