De 5 beste Smartwatches 2016 - De slimste klokjes

  Het jaar 2016 is een jaar van innovatie geweest. VR brillen en slimme apparaten komen bij de vleet op de markt. Natuurlijk kwamen er ook dit jaar de nodige slimme klokjes uit, dus wij zetten de 5 beste smartwatches 2016 voor je op een rij in deze special.

  Het jaar is alweer bijna om en 2017 staat voor de deur. In 2016 zijn er genoeg toffe dingen uitgekomen, waaronder de nodige smartwatches. De horloges die je de tijd laten zien, maar daarnaast ook de nodige games en verschillende achtergronden kunnen weergeven, zijn razend populair. Dus hebben wij nu een top 5 beste smartwatches 2016 voor je!

  5. Pebble Time Steel 2

  We trappen deze top 5 af met de Pebble Time Steel 2. Een smartwatch, waarvan het sterkste kenmerk zijn stand by tijd is. Hij gaat namelijk bijzonder lang mee voordat je hem weer op moet laden. Dit komt onder andere doordat het scherm wat eenvoudiger en wat lager qua resolutie is. Maar dit zorgt juist ook weer voor de nodige charme. Vooral als je ervoor kiest om een klassiek game thema als achtergrond in te stellen.

  Het horloge kan ook bijhouden wanneer je in slaap valt en daarbij je slaapritme meten. Natuurlijk heb je daar wel de juiste app voor nodig. En zo zijn er nog meer applicaties beschikbaar waar de Pebble Time Steel 2 zich voor leent. Zoals het al uit de naam af te leiden is, heeft de Time Steel 2 een stijlvol stalen bandje.

  4. Asus ZenWatch 3

  Asus is natuurlijk al even bekend op de mobiele markt, maar weet ook zijn weg wel in de gadgets te vinden. En als je die kennis combineert, komt daar absoluut een prima smartwatch uit. Zeker als je bedenkt dat Asus zich met de Zenwatch 3 op de instapmarkt richt. Het horloge biedt je natuurlijk de tijd en daarbij de berichten, net als de overige smartwatches in deze top 5, maar komt ook met een Facedesigner app, waarmee je de tofste achtergronden kunt maken voor het klokje.

  Natuurlijk kun je ook voorgemaakte achtergronden instellen die dan op de luxe ogende ronde kast verschijnen. De ZenWatch 3 heeft naast een tijdsindicatie nog meer functies zoals een ingebouwde stappenteller. Het nadeel van dit horloge zit alleen ook meteen in zijn grootste voordeel verwerkt. Als je namelijk een donkere achtergrond ingesteld hebt, is het AMOLED scherm soms wat lastig afleesbaar.

  3. Fossil Q Founder

  Op de derde plek treffen we de Fossil Q Founder aan. Fossil kon als horlogemaker natuurlijk niet achter blijven en is met een eigen lijn smartwatches gekomen. De Q Founder biedt je natuurlijk de kwaliteit zoals je die van Fossil mag verwachten, maar dan als smartwatch. Het klokje laat je dus ook binnenkomende gesprekken en berichten zien.

  Als je de Q Founder op het eerste oog ziet, verwacht je ook niet direct dat het een smartwatch is. HIj oogt namelijk in zijn geheel als een normaal horloge (afhankelijk van de achtergrond natuurlijk). Het stalen bandje loopt netjes over in de kast en je hoort hem nog net niet tikken. Maar het is dus echt wel een smartwatch. Hij heeft alleen geen hartslagmeter of GPS ingebouwd, wat wel een gemis is. De stand by tijd is helaas ook niet al te hoog, namelijk gemiddeld één dag.

  2. Moto 360 2

  De Moto 360 2 is van de tweede generatie smartwatches van Motorola met een bijzonder goede display. Hij oogt stijlvol en heeft de meest handige functies ingebouwd zitten. Zo beschikt het horloge over GPS en een ingebouwde activity tracker die onder andere je stappen telt.

  Als je je telefoon vergeten bent, kun je de smartwatch ook aan de beschikbare WiFi netwerken koppelen om deze zo toch te kunnen bedienen. Helaas hebben al deze functies wel impact op de accuduur. Deze is namelijk maar van anderhalf tot maximaal twee dagen. Toch scoort deze smartwatch door zijn veelzijdigheid en zijn sterke display een nette tweede plaats in deze lijst.

  1. Apple Watch 2

  En op nummer één kan het niet anders: op deze plaats staat natuurlijk de Apple Watch 2. Het merk domineert de markt tenslotte. Apple heeft afgelopen jaar een horloge op de markt gebracht met een display dat twee keer zo helder is als zijn voorganger. Daarbij heeft het apparaat een activity tracker, GPS, een hartslagmeter en een ingebouwde app om te fitnessen. Je hebt daar je telefoon niet voor nodig, dus die heeft ook even rust.

  Verder is de Apple Watch 2 waterbestendig tot 50 meter en ondersteunt deze Siri. En dat is erg handig als je even je handen vol hebt, maar toch iets van je smartwatch of je telefoon nodig hebt. Een terechte nummer één.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.