Top 10 beste smartphone merken aller tijden!

  Dertig jaar geleden kon je het je niet voor ogen houden om een telefoon overal mee naar toe te nemen, want zo'n kabel meeslepen is nou niet bepaald praktisch. Tegenwoordig heeft iedereen wel een mini-magnetron in zijn broekzak zitten en daarom is het tijd om te kijken naar de allerbeste. Dit zijn de beste smartphone merken aller tijden!

  Als we het hebben over de beste telefoonmerken praten we natuurlijk wel over smartphones en niet over telefoon die aan een landlijn verbonden zijn. De selectie die we maken is op basis van de prijs, het aanbod en de functies die de telefoons hebben. Zonder pardon gaan we dan ook van start met deze lijst beste telefoon merken aller tijden.

  10. Google

  Op de tiende plek in deze lijst met beste telefoonmerken staat de meest bekende zoekbalk ter wereld, namelijk Google. Naast dat de naam gebruikt wordt als werkwoord is Google ook nog een bedrijf en dat bedrijf specialiseert zich tegenwoordig ook in draagbare computers voor in je kontzak. Zo heeft Google drie generatie Pixel-smartphones op de markt gebracht.

  De meest recente, de Google Pixel 4a, is al helemaal een prachtig hoogstandje dat onder andere opvalt door haar mooie scherm en fantastsiche camera. Het toont aan dat Google kiest voor kwaliteit in plaats van kwantiteit en dat voor een zacht prijsje! Dit is natuurlijk belangrijk, maar ook jammer omdat er simpelweg niet genoeg keuze is voor iedereen. Dat is dan ook de reden waarom Google niet hoger staat in deze lijst met beste telefoonmerken.

  9. Sony

  Sony weet zich ook in het lijstje met beste telefoonmerken te plaatsen en dat is niet zo verwonderlijk natuurlijk. Het Japanse bedrijf heeft een scala aan telefoons op de markt via de Xperia-lijn. Daarvan zijn de Xperia XZ3 en de Xperia XZ2 Compact de beste die je op de markt kunt vinden anno 2019. Als het op kwaliteit aankomt zijn er immers maar weinig gebreken te vinden.

  In tegendeel zelfs, we kunnen ons alleen maar positief uitlaten over het OLED-scherm van de Xperia XZ3. Die maakt al een groot deel van de imperfecties goed. De reden dat Sony niet hoger staat in dit lijstje met beste telefoonmerken heeft eerder te maken met het prijskaartje dat aan de hoge kant is in vergelijking met de concurrentie.

  8. HTC

  HTC gaat al sinds de dag dat de aarde rond was voor een fraai uiterlijk met haar telefoons en daar valt zeker wat voor te zeggen. Een mooi design valt op en als de kwaliteit dan ook nog eens goed is, ben je al snel geneigd om een telefoon te kopen. Dit is precies waar HTC elke keer hoge ogen mee probeert te gooien. Soms wel met wat minder succes, zoals bij de U12 Plus.

  Deze viel namelijk flink tegen op meerdere vlakken, zoals de batterij en het gebrek aan knoppen. Hoewel HTC met de U12 Plus een misstap is begaan, kunnen we nog steeds stellen dat het één van de beste telefoonmerken is. Al helemaal door de grote diversiteit in het aanbod en het prachtige design.

  7. Motorola

  Motorola staat op de zevende plek in onze lijst met beste telefoonmerken aller tijden en dat is niet verwonderlijk. Het merk weet zichzelf de laatste jaren steeds weer te profileren als flagship killer door een combinatie van goedkope telefoons met een strak design en flink wat features. Daarnaast is de camera over het algemeen ook prima, waardoor je mooie kiekjes kunt maken voor op Instagram.

  Neem bijvoorbeeld de Moto G8, die je voor minder dan 200 euro kunt aanschaffen. Je hebt daarmee gewoon een telefoon in handen die slechts een beetje onderdoet voor de grote jongens. Daarnaast heeft Motorola ook nog eens een breed aanbod waardoor er voor iedereen een model is waar ze geen nee tegen kunnen zeggen.

  6. LG

  Als we het hebben over de beste telefoonmerken is het alleen maar logisch dat LG ergens in de lijst te vinden is. Het merk probeert immers al tijden telefoons op de markt te brengen met een camera die de concurrentie omverblaast. Dit wisten ze uiteindelijk te doen met de LG Velvet die een kleine 580 euro kost.

  Het is een goed voorbeeld om te gebruiken als we het over LG-telefoons hebben aangezien het design ook nog eens kenmerkend is voor het bedrijf. Lang, geen schermranden en een prachtig scherm. Combineer dat met een krachtige processor en het is al snel duidelijk waarom LG zich in dit lijstje kan scharen. De smartphones die uitgebracht worden zijn van hoge kwaliteit en dat met een uitgebreid aanbod dat zowel high-end als instapmodellen aanbiedt.

  5. OPPO

  Wanneer we het hebben over de grote jongens onder de telefoonmerken spreken we de laatste jaren niet alleen meer over Apple en Samsung. Een merk als OPPO is nu ook van de partij en met goede reden. De telefoons van OPPO staan over het algemeen bekend als betrouwbaar dankzij het snelle opladen, de goede prijs/kwaliteitsverhouding en het strakke design.

  Daarnaast heeft OPPO een royaal aanbod qua telefoons waardoor er voor iedereen keuze is. Neem bijvoorbeeld de OPPO Reno2 die je voor 389 euro in huis kunt halen, waarmee je prima wat jaren vooruit kunt. Voor 110 euro minder heb je een model uit het low-endsegment dat nog goedkoper is, namelijk de OPPO A91. Het is dan ook logisch dat OPPO op de vijfde plaats staat in onze lijst met beste smartphone merken.

  4. OnePlus

  De laatste jaren is het niet alleen Oppo die vanuit het niets populair is geworden, want dat is namelijk ook het verhaal van OnePlus. Dit Chinese bedrijf kijkt namelijk naar concurrenten als Apple en Samsung en denkt “dat kunnen wij ook, maar dan goedkoper”. Je zou denken dat er dan flink ingeleverd wordt op kwaliteit, maar niets is minder waar.

  Zo is de OnePlus 8 één van de marktleiders wanneer we het hebben over de beste telefoons die haar mannetje staat tegenover de nieuwste iPhones en Samsung Galaxy-telefoons. Toch zijn er wel redenen waarom OnePlus net het podium mist, want OnePlus ondersteunt haar telefoons vaak wat minder lang dan de concurrenten. Ook zijn foto’s in het donker niet het beste met een OnePlus, tenzij je de speciale nachtmodus gebruikt. Toch neemt het niet weg dat OnePlus één van de beste telefoonmerken is die je kunt vinden, zoals je ook al kon lezen in onze OnePlus 8 review.

  3. Huawei

  Het brons gaat naar Huawei in onze lijst met beste telefoomerken en dat is niet zo verwonderlijk. Het bedrijf werkt al jarenlang aan het uitbreiden van haar telefoonreeks door met veel opties op de markt te komen. Zo zijn er veel budgetmodellen, maar ook succesvolle high-end modellen die de iPhone X en Samsung Galaxy S-serie nog wat kunnen leren. Kijk maar naar de Huawei Nova 4 bijvoorbeeld die het design van de S10 al eerder hanteerde.

  Daarnaast is Huawei ook niet bang om te innoveren. Iets wat het bedrijf nu doet met de Mate X, een opvouwbare smartphone/tablet hybride. Wat dat betreft is Huawei van alle markten thuis met indrukwekkende telefoons voor een goede prijs.

  2. Samsung

  De volgende op ons lijstje met beste telefoonmerken is het bekende Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung. Naast dat Samsung goed is in het ontwikkelen van televisies, wasmachines en drogers heeft het bedrijf ook goed in de vingers hoe er een smartphone ontwikkeld moet worden. Kijk maar naar het vlaggenschip de Samsung Galaxy S20 bijvoorbeeld, een telefoon die bijzonder mooi oogt en net zoveel camera’s heeft als een NES-controller knoppen.

  Dit is slechts één van de vele telefoons die Samsung jaarlijks op de markt brengt, want er zijn nog veel meer geletterde Samsung Galaxy-lijnen die voor een lager prijskaartje verkrijgbaar zijn. Samsung staat wat dat betreft over het algemeen voor goede kwaliteit met een aanbod voor een breed publiek en dat is waarom het bedrijf er met de zilveren plak vandoor gaat.

  1. Apple

  Er kan er maar één de beste zijn natuurlijk en dat is smartphone-gigant Apple. Hoewel de telefoons altijd met een hoog prijskaartje komen, staan de iPhones wel constant garant voor hoge kwaliteit. Tot in de puntjes worden de Apple-telefoons uitgedacht en wordt er alles aan gedaan om de telefoons optimaal te laten functioneren. Dit komt mede door het gemakkelijk te gebruiken besturingssysteem iOS dat je exclusief op Apple-apparaten vindt.

  Voor dat besturingssysteem betaal je (samen met de andere features) dan wel de hoofdprijs, maar dat lijkt voor velen geen probleem te zijn. Gemakkelijke luxe wordt nou eenmaal beloond en al helemaal wanneer het fantastisch wordt verpakt. Iets wat Apple met elke nieuwe telefoon weer weet te doen met groot succes. Het is dan ook niet gek dat Apple het goud pakt in deze lijst met beste telefoonmerken aller tijden.

  Dit zijn de beste smartphone merken ooit

  Dit zijn de tien beste telefoonmerken ooit. Als je toe bent aan een nieuwe mobiel, kun je het beste voor één van de bovenstaande merken kiezen.

  Dit artikel is op 18 september 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.