Beste smart producten van 2018 - Het wordt ons steeds makkelijker gemaakt

  Technologie maakt ons leven steeds makkelijker. Door middel van allerlei nieuwe producten kunnen we alles sneller en met minder moeite doen. Smart producten nemen het nadenken voor een deel van ons over. Dit zijn de beste smart producten van 2018.

  Vroeger namen computers gehele kamers in beslag, maar tegenwoordig kun je al een computer aan je pols dragen. Deze smartwatches, die onder andere door Apple en Samsung worden ontwikkeld, nemen een aantal features van je smartphone over. Zo hoef je minder moeite te doen om bereikbaar te zijn.

  Daarnaast zijn er tegenwoordig smart speakers. Aan deze speakers kun je al jouw prangende vragen stellen en het apparaat zoekt hier dan op het internet een antwoord voor. Dit zijn enkele voorbeelden van smart producten. Hieronder beginnen we aan de lijst met de beste smart producten van 2018.

  8. Samsung Gear S3 Frontier

  Een van de meest bekende smartwatches is ongetwijfeld de Apple Watch. Het nadeel aan de smartwatches van Apple is dat ze alleen werken met een iPhone. Toch is het een prima apparaat en in onze Apple Watch Series 4 review noemden we de smartwatch een handig hebbedingetje. Dat nadeel heeft de Samsung Gear S3 Frontier niet. Deze smartwatch kan zowel met Android als met Apple apparaten overweg. Daarom heeft dit apparaat in dit opzicht meteen een groot voordeel. Verder ziet de Gear S3 Frontier er uit als een normaal horloge, maar heeft het apparaat toch de functies die je wil zien bij een smartwatch.

  En wat wil je dan zien? Het apparaat is waterdicht en het scherm is gemaakt van Gorilla glass, waardoor er niet snel krassen op zullen verschijnen. De Samsung Gear S3 Frontier heeft een ingebouwde polssensor om je hartslag te meten. Daarnaast kun je berichten ontvangen en verzenden. Ook kun je zien door wie je wordt gebeld en zelf mensen bellen. Tot slot kun je je muziek nog harder en zachter zetten, het volgende nummer afspelen of de muziek pauzeren. Dit zijn een aantal functies waar je zonder smartwatch je smartphone voor gebruikt, maar dat is met een nieuw slim horloge niet meer nodig.

  7. TP-Link HS110 - Wifi Slimme Stekker

  Haast in de ochtend; we kennen het allemaal wel! Wanneer je dan onderweg bent naar school of je werk vraag je je af of je het licht wel hebt uitgedaan? Want het is toch zonde als het licht de hele dag aan blijft staan. Daar hebben de mensen bij TP-Link iets op verzonnen. Zij hebben namelijk een slimme stekker ontwikkeld, die je op afstand kunt in en uitschakelen. Maar dat is niet de enige functie van de TP-Link HS110.

  Je kunt namelijk ook het energieverbruik van de apparaten die zijn aangesloten op de slimme stekker bijhouden. Dit kun je van de afgelopen dag, week of maand terugzien. Daarnaast kun je je lampen instellen volgens een schema. Zo kun je er voor zorgen dat het licht iedere avond om acht uur aan gaat zonder dat je thuis bent. Zo ontmoedig je inbrekers!

  6. Nest Hello Video Deurbel

  De Nest Hello Video Deurbel is het volgende apparaat in deze lijst met de beste smart producten van 2018. Met deze ‘slimme’ deurbel weet je altijd wie er bij je voor de deur staat. Wel zo veilig wanneer er ‘s avonds iemand aanbelt die je helemaal niet kent. Je kunt de persoon die voor de deur staat namelijk niet alleen zien, maar je kunt ook met ze praten. Zo weet je meteen waarom iemand bij jou voor de deur staat. Lees in onze Nest Hello Video Deurbel review wat wij van dit apparaat vinden.

  De Nest Hello Video Deurbel werkt met de gratis Nest app, die beschikbaar is voor iOS en Android. De deurbel streamt de beelden voor jouw deur de hele dag, waardoor je op ieder moment kunt inschakelen. De deurbel heeft een bewegingssensor en vangt geluid op. Wanneer er iemand voorbij loopt of veel geluid maakt in de buurt van jouw voordeur krijg je een melding op je smartphone. Zo ben jij inbrekers een stapje voor, want de deurbel neemt ook nog eens HD-kwaliteit video’s op. Maar niet alles is positief, want het apparaat is lastig te installeren en door veel websites wordt dan ook een professionele installateur aanbevolen.

  5. Google Home Mini

  In Amerika heb je Alexa van Amazon, maar sinds kort kunnen wij, in Nederland, ook gebruik maken van een slimme assistent. De Google Home Mini is een onopvallend apparaat dan jou met wat simpele dagelijkse taken helpt. Het apparaat houdt je op de hoogte van je agenda, het weer, files en alle kennis van Google. Nadat je ‘Hey Google’ hebt gezegd, is het apparaat klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

  De Google Home Mini is makkelijk in te stellen door middel van de Google Home app. Het apparaat moet wel een Wifi-verbinding hebben, zodat hij verbinding kan maken met jouw smartphone. Dan kun je jouw taal instellen en kan het kruisverhoor aan de Google Home Mini beginnen. Wanneer jij een vraag stelt, geeft de Home Mini een antwoord dat het apparaat op Google heeft gevonden. Ideaal, want je kunt dit ook doen terwijl je eigenlijk ergens anders mee bezig bent.

  4. Philips Hue lampen

  De Google Home Mini kan ook worden gebruikt om het volgende smart product aan te sturen. De Philips Hue lampen kunnen met verschillende kleuren worden ingesteld, waardoor je de sfeer in de kamer kunt aanpassen aan de situatie. De kleuren van de lampen kunnen worden ingesteld met behulp van een iOS of Android app op je smartphone of tablet. De lampen kunnen niet alleen vanuit huis, maar vanaf elke plek ter wereld worden ingesteld. Er is wel een stabiele internetverbinding nodig om de lampen naar hun volle potentie te gebruiken.

  De Philips Hue lampen heb je niet per se nodig, maar ze zijn wel heel leuk. Alleen het instellen van de verschillende kleuren en kijken hoe dit eruit ziet in jouw kamer is al heel gaaf. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het instellen via de app. De lampen zijn niet goedkoop - 90 euro voor twee lampen -, maar dan heb je ook wel wat. De lampen gaat ook nog eens lang mee, waardoor je niet ieder jaar een nieuwe Hue lamp hoeft aan te schaffen.

  3. Sony KD - 43XF8505

  Gamen, films en series kijken doe je het liefst in de beste kwaliteit. Op dit moment kun je daarvoor een 4K-televisie aanschaffen, maar die zijn over het algemeen nogal duur. Toch kun je tegenwoordig een 4K TV aanschaffen voor een relatief lage prijs. De Sony KD 43XF8505 kost je namelijk 799 euro, maar dan heb je ook wel wat.

  Hiervoor krijg je namelijk een 43 inch 4K tv met een beeldverversing van 100 Hz. Wanneer je een PlayStation Pro of Xbox One X hebt, speel je games als Red Dead Redemption 2 en Battlefield 5 in ongeëvenaarde kwaliteit. Deze 4K TV is ook nog eens een Smart TV. Dat betekent dat je deze tv met het internet kunt verbinden, waardoor je gebruik kunt maken van verschillende apps, zoals YouTube en Netflix. Dan kijk je jouw favoriete Netflix series in 4K kwaliteit!

  2. Google Chromecast Ultra

  De runner-up in deze lijst met de beste smart producten van 2018 is de Google Chromecast Ultra. Met deze plug & play mediaspelers speel je jouw favoriete films en series af in 4K kwaliteit. En met dit apparaat kun je niet alleen films en series van Netflix afspelen, maar ook van andere apps zoals YouTube. Er is naast deze twee apps niet veel keuze, maar de verwachting is dat dit in de toekomst wel mogelijk gaat zijn. En dat allemaal in 4K kwaliteit.

  Om gebruik te kunnen maken van dit apparaat heb je een goede Wi-Fi verbinding nodig. Wanneer de tv geen goede connectie heeft, bijvoorbeeld op zolder, kun je de meegeleverde netwerkadapter aansluiten. Dan heb je altijd en overal een goede verbinding, zodat je je favoriete series kunt kijken. Het apparaat wordt bestuurd door middel van een app die je kunt downloaden op je smartphone, tablet of PC. Er ligt dus geen afstandsbediening meer in de weg!

  1. Samsung Galaxy S9

  Er kan er, ook voor de smart producten, maar een de beste zijn. En in dit geval is dat de Samsung Galaxy S9, want dat is simpelweg een top smartphone. Niet dat het apparaat helemaal perfect is, maar er zijn heel veel goede features. De Samsung Galaxy S9 heeft namelijk een uitstekende camera. De smartphone wisselt tussen verschillende diafragma - f/1.5 en f/2.4 - om bij elke omstandigheid de ultieme foto af te leveren.

  Ook zit er een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het apparaat. De smartphone van Samsung heeft een 5.8 inch super Amoled scherm, een sterke processor, 3000 mAh batterij en kan draadloos worden opgeladen. Dat de Samsung Galaxy S9 veel goede features heeft, betekent dat je daarvoor ook betaalt. Op dit moment betaal je namelijk nog minimaal 500 euro voor deze smartphone. Dat is veel geld, maar nog altijd een stuk goedkoper dan de flagships van andere fabrikanten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.