De Marvel- en DC superheldengames die zijn aangekondigd

Article
zondag, 24 april 2022 om 11:00
gotham knights releasedatum laatste pre orders trailer gameplay en meer geruchtenf1649944223
De superheldengames van Marvel en DC lijken alleen maar steeds populairder te worden. Zo waren Marvel’s Spider-Man, Batman: Arkham Knight en Marvel’s The Guardians of The Galaxy erg populair en goed geprezen door zowel superhelden- als videogamefans. Marvel en DC lijken op dit succes in te spelen en komen met steeds meer games rondom hun grote helden. Daarom worden hier alle aangekondigde superheldengames van Marvel en Dc even op een rijtje gezet.

Gotham Knights

Batman is dood en het is aan de (ex)Robins de taak om Gotham te beschermen tegen de geheime groep de Court of Owls. In Gotham Knights duik je in het lichaam van Nightwing, Red Hood, Batgirl en Tim Drake Robin. Ze hebben alle vier unieke manieren van vechten die accuraat zijn aan hun gevechtsstijl in de comics van DC. Zo maakt Red Hood gebruik van pistolen en Robin van een stok. Elk karakter heeft levels, dus hoe meer je met een karakter speelt, hoe sterker die wordt.
Gotham Knights is helemaal alleen of met een co-op partner te spelen. De persoon waarmee je speelt kan op elk moment je wereld joinen en weer verlaten, dit zal geen probleem vormen voor de singleplayer wereld van de host.
Gotham Knights is ontwikkeld door Warner Bros. Games Montreal. Zij zijn bekend met de DC karakters, wat ze hebben gewerkt aan Batman: Arkham Origins. Het lijkt er dus op dat Gotham Knights in goede handen is. De game komt uit op 25 oktober 2022 op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en de Xbox Series consoles.
mavel midnight sunsf1630421980

Marvel’s Midnight Suns

Wanneer Lilith the Mother of All Demons wordt ontwaakt. Is het de taak van de grote superhelden en de bovennatuurlijke experts in de Marvel universum om haar te stoppen. Zij ontwaken ‘The Hunter’ die de enige persoon is die Lilith ooit verslagen heeft.
Marvel Midnight Suns is in samenwerking gemaakt met het team achter de tactische XCOM en Civilization games. Marvel’s Midnight Suns is dan ook een tactical RPG en zal erg vergelijkbaar zijn met de XCOM-games. In Midnight Suns maak je je eigen Hunter en deze werkt dus samen met de Midnight Suns bestaande uit: Iron Man, Wolverine, Captain America, Doctor Strange, Captain Marvel, Ghost Rider, Blade en Nico Minoru. Als je niet met het team demonen aan het verslaan bent, kan je met de andere helden rondhangen in de basis genaamd ‘The Abbey’. Hier kan jouw Hunter praten en bevriend raken met de helden en dit zal ook invloed hebben op het verloop van de missies. In Midnight Suns kruip je dus echt in de huid van je eigen karakter en beïnvloed je hoe de game uiteindelijk verloopt.
Marvel’s Midnight Suns komt uit in de tweede helft van 2022 en zal speelbaar zijn op PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en de Series X/S.
suicide squad kill the justice league reveal trailer image1 p6wyf1649944264

Suicide Squad: Kill the Justice League

In Suicide Squad: Kill the Justice League speel je als een team bestaande uit de meest beruchte slechteriken van het DC-universum: Harley Quinn, Captain Boomerang, Deadshot en King Shark. Zij zijn bij elkaar geroepen door Amanda Waller, de directeur van een geheime dienst genaamd A.R.G.U.S. De slechteriken hebben van A.R.G.U.S. een bom in hun hoofd gekregen en vormen dus samen Task Force X (Ook wel de Suicide Squad). De Suicide Squad wordt door Amanda Waller gedwongen om allerlei ‘onmogelijke’ missies uit te voeren om van de wereld een veiligere plek te maken. Ditmaal neemt de Suicide Squad het op tegen de krachtigste helden van DC, de Justice League. Ze zijn namelijk gehersenspoeld door Brainiac. Het wordt dus een grote uitdaging voor dit chaotische team om deze helden uit te schakelen.
Suicide Squad: Kill the Justice League speelt zich in hetzelfde universum als de Batman: Arkham games af. Het wordt ook ontwikkeld door hetzelfde team achter deze goed geprezen DC games, namelijk Rocksteady Studios. Of Batman in de game zit is nog niet bekend, maar wel zullen we een paar bekende gezichten zoals: The Flash, Wonder Woman, Superman en Green Lantern eindelijk in dit universum te zien krijgen.
Eigenlijk Zou Suicide Squad: Kill the Justice League in 2022 uitkomen, maar in maart liet Rocksteady weten dat de game nu gepland staat voor het begin van 2023. Suicide Squad Kill the Justice League zal te spelen zijn op PC, PlayStation 5 en Xbox Series X/S.
marvels spider man 2f1649944285

Marvel’s Spider-Man 2

De Marvel’s Spider-Man game uit 2018 was een groot succes. De game kreeg zelfs een spin-off voor één van de karakters geïntroduceerd in de game, in de vorm van Spider-Man: Miles Morales in 2020. In september vorig jaar kwam ontwikkelaar Insomniac Games naar buiten met het nieuws, dat ze werkt aan een vervolg op haar Spider-Man game.
Over het verhaal van Spider-Man 2 is nog weinig bekend. Wel werd er in de trailer getoond dat Peter Parker Spider-Man en Miles Morales Spider-Man het samen zullen opnemen tegen Venom. De game is een vervolg op Spider-Man: Miles Morales want in de trailer zie je dat Miles wat meer ontwikkeld is en ook zijn elektrische krachten gebruikt. Hopelijk leren we snel meer over deze game, want fans wachten met smart af.
Spider-Man 2 komt als alles goed gaat, in 2023 exclusief uit op de PlayStation 5.
screenshot 2021 09 13 at 144436f1631537106

Marvel’s Wolverine

Toen Spider-Man 2 aangekondigd werd vorig jaar, kregen we ook meteen een aankondiging voor een Marvel’s Wolverine game. Deze game wordt net als de Spider-Man games ook ontwikkeld door de PlayStation-studio Insomniac Games. Over deze game is nog minder bekend dan over Spider-Man 2. Het enige dat we weten is dat het verhaal van Wolverine in hetzelfde universum gaat afspelen als de Spider-Man games en hij de complete bad-ass gaat zijn, zoals we van het karakter gewend zijn. Wanneer de game uitkomt is nog een vraag, maar wat we wel weten is dat Marvel’s Wolverine alleen speelbaar wordt op de Playstation 5.
wonder woman gamef1639100402

Wonder Woman

Een andere superheldengame waar we nog eigenlijk helemaal niks over weten, maar wel aangekondigd is, is Wonder Woman. De aankondiging van deze game van de populaire DC superheld was één van de grootste verrassingen tijdens The Game Awards van afgelopen jaar.
Wonder Woman wordt gemaakt door Warner Bros. Games in samenwerking met Monolith, dit is de ontwikkelaar achter de Middle-earth: Shadow of Mordor games. De game wordt een open-world action game en zal gebruik maken van het nemesis system van de Middle-earth games. Over het verhaal zijn er ook nog weinig details vrij gegeven, wel weten we dat Wonder Woman in deze game haar thuis, de Amazone al verlaten heeft en zich onder de mensen bevindt. De game zal dus niet het begin van Wonder Woman haar verhaal vertellen.
Wanneer en op Welke platformen Wonder Woman uitkomt is nog niet bekend.