Beste seriemoordenaar films - Hoe ziek kan een menselijk brein zijn?

  Het menselijk brein kan soms in staat zijn om bizarre en verontrustende dingen te bedenken. Als er wordt gedacht aan verontrustende situaties wordt dit vaak gelinkt aan seriemoordenaars, vandaar hier onze lijst met de beste seriemoordenaar films. Wat is er enger, iemand die zo’n film bedenkt of de waargebeurde verhalen?

  Constantin Film

  10. Perfume: The Story of a Murderer

  De lijst met de beste seriemoordenaar films begint met een fictioneel verhaal uit 2006. In deze film volgen we Jean-Baptiste Grenouille, een man die is geboren met een extreem goed reukvermogen. Het is Jean-Baptiste zijn droom om het perfecte parfum te creëren, maar zijn ambities zorgen voor een duistere afslag in zijn carrière.

  Perfume: The Story of a Murderer is een verfilming van het gelijknamige Duitse boek van Patrick Süskind. Hoewel de schrijver nooit bevestigd heeft dat het hoofdpersonage in de film op een echte seriemoordenaar is gebaseerd, heeft Jean-Baptiste wel veel karaktertrekjes weg van Manuel Blanco Romasanta. Deze seriemoordenaar vermoordde vrouwen en kinderen en maakte zeep van hun lichaamsvetten.

  Warner Bros.

  9. Monster

  Veel seriemoordenaars in deze lijst zijn mannelijk en dat is juist hetgene wat deze film bijzonder maakt. In deze film volgen we namelijk een vrouwelijke seriemoordenaar. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een voormalige prostituee die in 2002 werd gearresteerd en geëxecuteerd werd voor de moord op zes mannen.

  Monster is een van de beste seriemoordenaar films die er ooit is gemaakt, dat bleek ook uit de vele prijzen die de makers van de film hebben gewonnen. De film laat zien dat ook een vrouw een zieke geest kan hebben, maar dat vrouwen vaak niet worden verdacht van zaken zoals deze. Vandaar dat het ook een lange tijd heeft geduurd tot ze werd ontdekt, namelijk ongeveer tien jaar.

  Universal Studios

  8. American Psycho

  In American Psycho volgen we een zielloze medewerker op Wall Street met een obsessie voor kleding, reserveringen voor restaurants en moord. Deze man heet Patrick Bateman en wordt gespeeld door Christian Bale. Bateman is een echte rokkenjager, maar de nadruk wordt dan ook echt op jager gelegd.

  Hoewel er genoeg enge tinten in de film te vinden zijn, maakt American Psycho voornamelijk gebruik van een overdosis aan zwarte humor. Deze lugubere combinatie zorgt ervoor dat deze dit een van de beste seriemoordenaar films ooit is. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Bret Easton Ellis. Hoewel het boek nooit gebaseerd is op een echte seriemoordenaar, is het interessant om te zien wat rijkdom en macht met een mens kunnen doen.

  20th Century Fox

  7. From Hell

  In From Hell zien we hoe Johnny Depp in de rol van een bijzondere detective kruipt. In een ver verleden werd in 1888 de Engelse hoofdstad Londen geterroriseerd. Het is nooit bekend geworden wie deze man was, maar tegenwoordig wordt hij Jack the Ripper genoemd. In de misdaadzaken van vroeger werd hij de Whitechapel Murderer of de Leather Apron genoemd.

  In From Hell zoekt Frederick Abberline heel Londen af, op zoek naar de beruchte moordenaar. Dit komt omdat Abberline een speciale connectie met de moordenaar heeft, hij kan voorzien welke vrouw zijn volgende slachtoffer wordt. De spanning houdt je tot aan het einde toe vast, vandaar dat From Hell een van de beste seriemoordenaar films ooit gemaakt is. De film werd uitgebracht door 20th Century Fox.

  Universal Studios

  6. Red Dragon

  In deze film ontmoeten wij de eerste Hannibal Lecter in onze lijst van de beste seriemoordenaar films. Hoewel het niet de eerste film is waar Hannibal ooit in voor is gekomen, is het wel de verfilming van het eerste boek waarin de welbekende kannibaal is gecreëerd. Hoewel het personage niet op een seriemoordenaar is gebaseerd, is het een angstaanjagende psychopaat in de boeken, films en serie.

  Red Dragon bevat een ontzettend duistere sfeer en was een goede prequel voor mensen die de boeken niet hebben gelezen en zijn begonnen met de eerste film, The Silence of the Lambs. In deze prequel volg je Hannibal voordat hij ontdekt wordt als seriemoordenaar en hij nog niet wordt gezien als het kwaadaardige persoon dat hij is. Ook is er een tweede bad guy aanwezig, Buffalo Bill. Deze seriemoordenaar is gebaseerd op de beruchte Ed Gein.

  Universal Studios

  5. Psycho

  De oude kwaliteit van de film kan de pret van Psycho niet bederven. Ondanks dat de film uit 1960 komt is het namelijk nog steeds een van de beste seriemoordenaar films die er ooit is gemaakt. Dankzij de spookachtige en mysterieuze sfeer blijft de film spannend. De film speelt zich af in een hotel waar meerdere moorden worden gepleegd.

  De seriemoordenaar in deze film is gebaseerd op Ed Gein, net zoals Buffalo Bill in Red Dragon. Deze beruchte man werd in 1957 gearresteerd voor de moorden van twee vrouwen en het stelen van “verse” lijken uit hun graf. Bij de arrestatie legde Gein uit dat zijn moeder was overleden en hij een menselijke pop wilde maken die op haar zou lijken. Ook zijn er meerdere meubels gevonden waarbij huid en botten zijn gebruikt om deze te creëeren.

  Warp

  4. Snowtown

  In Snowtown zien we niet hoe een seriemoordenaar te werk gaat, maar meer wat ervoor nodig is om er een te worden. Dit kan net zo angstaanjagend zijn als de moorden zelf, dus vandaar dat deze film in onze lijst met de beste seriemoordenaar films staat. Daarnaast is deze Australische thriller gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat voor nog meer kippenvel kan zorgen.

  In deze film zien we het verhaal van John Bunting, een van de meest gevreesde criminelen die Australië ooit heeft gekend. Bunting drijft een zestienjarige jongen genaamd Jamie de corrupte wereld in, terwijl hij hem juist als vaderfiguur ziet. Het kwetsbare hart van de tiener kan niet op tegen de manipulerende praatjes van Bunting, het resultaat is moord en deze verontrustende film.

  Paramount Pictures

  3. Zodiac

  Een van de meest mysterieuze moordzaken is tot op heden nog steeds de zaak van de Zodiac Killer. De seriemoordenaar was van tussen de jaren 1960 en de jaren 1970 actief in San Francisco en dat waren niet de enige hersenen die hij kraakte. Overal liet de Zodiac Killer verwarrende briefjes achter terwijl hij zich focuste op een nieuw slachtoffer.

  In de film Zodiac zien we hoe vier agenten geobsedeerd raken met de mysterieuze zaak en hun carrières aan flarden gaan door de eindeloze reeks aan doodlopende aanwijzingen. De spanning in de film wordt fantastisch opgebouwd, vandaar dat het een van de beste seriemoordenaar films is die er tot nu toe is gemaakt. Het is ook niet gek dat dit het geval is, Zodiac heeft namelijk dezelfde regisseur als onze nummer 1 op de lijst, David Fincher.

  MGM

  2. The Silence of the Lambs

  Silence of the Lambs is de eerste film waar we kannibaal en seriemoordenaar Hannibal Lecter zien. In deze film is hij al gevangen en wordt hij ondervraagd door een FBI-agent genaamd Clarice Starling, die op zoek is naar Buffalo Bill. Een van de redenen dat dit een van de beste seriemoordenaar films is, komt door de briljante prestatie van Anthony Hopkins, die in de rol van Hannibal Lecter is gekropen.

  Hoewel de special effects in 1991 nog niet zo goed waren als vandaag de dag, wisten de makers in die tijd wel precies hoe de film onder je huid kan kruipen. Hannibal Lecter is een angstaanjagend personage en laat ons ook zien waarom het geen goed idee is om de hulp van een psychopaat te vragen tijdens de zoektocht naar een andere seriemoordenaar.

  Warner Bros. Entertainment

  1. Se7en

  De zeven dodelijke zonden zijn een welbekend fenomeen. Jaloezie, lust, ijdelheid, hebzucht, woede, gulzigheid en luiheid. In deze film zijn twee detectives, gespeeld door Brad Pitt en Morgan Freeman, op zoek naar een moordenaar die zijn moorden pleegt gebaseerd op deze zeven dodelijke zonden.

  Dankzij deze mysterieuze moordenaar zit je tot het einde van de film op het puntje van je stoel. Vandaar dat het een van de beste seriemoordenaar films ooit is. Een must-see voor alle thrillerliefhebbers die graag in spanning blijven afwachten hoe de dader de politie deze keer te slim af zal zijn.

  Beste seriemoordenaar films - Een zieke geest is soms enger dan een echte

  Tegenwoordig bestaan er al talloze verhalen over verschillende seriemoordenaars, de ene is nog zieker dan de ander. Toch lijken er nog steeds nieuwe manieren te worden bedacht om de waanzin die er in zo’n persoon huist nog erger te maken. Elke dag blijven mensen hopen zelf nooit het slachtoffer te worden van een ware psychopaat, maar deze films leren ons dat deze gedachten in elk persoon kunnen huizen.

  Benieuwd naar meer sensatie? Wij hebben een artikel geschreven over de meest heftige Netflix documentaires en een artikel over de beste seriemoordenaars in series.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.