Beste verdrietige romances in games - Huilend op Valentijnsdag

  We kennen allemaal het tragische verhaal van Romeo en Juliet, dat eindigt in een dubbele zelfmoord. Kan het nog triester dan dat? Ja, dat is zeker mogelijk en er bestaan een aantal games die daar het bewijs van zijn. Stap aan boord op deze boot vol met gevoelens, want dit zijn de beste verdrietige romances in games.

  5. Trish en Cole (inFamous)

  De relatie tussen Trish en Cole loopt per direct stuk aan het begin van de game, vanwege het feit dat Cole de krachten van een bio-terrorist krijgt. Daardoor krijgt Cole namelijk de schuld van een aanslag waarin Trish haar zusje was overleden, wat ervoor zorgde dat Trish niet meer in haar vriend geloofde. Cole gaf alleen nooit op bij Trish en wilde alleen maar bij haar zijn.

  Uiteindelijk kwam er een groot keerpunt tussen de afstandelijke relatie tussen de twee toen Trish om Cole zijn hulp vroeg bij een transportatie van een gepantserde bus. Na de reddingsactie van Cole vertelde Trish dat ze Cole wilde vergeven en dat ze wist dat hij haar zusje Amy niet had vermoord. Dit klinkt in principe alsof het beter gaat worden, maar houd je vast want dit is een van de beste verdrietige romances in games.

  Het einde tussen de twee zal helaas nooit goed aflopen. In Infamous kom je voor een hoop keuzes tussen goed en kwaad te staan, maar deze keuze zal Cole alleen maar kwaad doen. Je krijgt de keuze om Trish te redden of om zes dokters te redden. Wanneer je voor Trish kiest gebruikt ze haar laatste adem om te vertellen dat ze je een monster vindt, maar als je de dokters redt krijg je een bitterzoet einde waarin Trish die laatste adem gebruikt om te vertellen hoe trots ze is. Dit is nog maar de eerste op de lijst van de beste verdrietige romances in games, dus hoeveel fouter kan dit nog gaan?

  inFamous is exclusief beschikbaar voor de PlayStation 3. Meer informatie over de game kun je lezen in onze inFamous review.

  4. Shelly en Trius (The Elder Scrolls V: Skyrim)

  Wekenlang wachten tot je geliefde aankomt met het schip dat er allang had moeten zijn. Dat was het lot van Trius, die langzaam bevroor terwijl hij wekenlang wachtte in de kou. Het schip van zijn geliefde Shelly was al veel te laat en Trius vreesde voor het ergste. Toch verloor hij de hoop nog niet, hij zette een klein kamp op, zodat hij op haar schip kon wachten.

  Helaas voor Trius wist hij niet dat hij maar een korte afstand verwijderd was van Shelly, die verdronk nadat haar schip verongelukte en naar de bodem zonk. In het briefje dat Trius heeft achtergelaten op een regenton staat dat als hij er niet is, hij waarschijnlijk aan het jagen is voor voedsel. Helaas worden beide zielen nooit meer teruggezien, want Trius zijn skelet is vereeuwigd op het koude bed waar hij op sliep, wachtend op de liefde die Shelly nooit kon beantwoorden.

  The Elder Scrolls V: Skyrim is beschikbaar voor PlayStation 3, Xbox 360, PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PlayStation VR. Meer informatie over de game kun je lezen in onze The Elder Scrolls V: Skyrim review.

  3. Ellie en Riley (The Last of Us: Left Behind)

  The Last of Us heeft meerdere emotionele momenten, maar in de game wordt er weinig gesproken over Ellie haar liefdesleven. Misschien ook omdat ze het iets te druk heeft met door Amerika reizen terwijl ze vecht tegen geïnfecteerden en hunters. Voor onze lijst van beste verdrietige romances in games waren we nog in twijfel tussen de romance van Bill en Frank of Ellie en Riley, maar we hebben uiteindelijk toch voor het duo uit de Left Behind DLC gekozen.

  Riley werd in The Last of Us kort genoemd door Ellie. Ze vertelde ongeveer aan het begin van de game dat ze geïnfecteerd raakte in het winkelcentrum en aan het einde van de game over Riley zelf. In The Last of Us: Left Behind wordt duidelijk dat Ellie en Riley niet zomaar vrienden waren, aangezien ze hun eerste kus deelden vlak voordat er een horde met geïnfecteerden binnen stormden.

  In volle paniek rennen de twee meiden weg en doen ze er alles aan om te ontsnappen, maar nadat ze eindelijk veilig zijn van de geïnfecteerden komen ze allebei achter de gruwelijke waarheid. Beiden hebben ze een bijtwond, waardoor hun lot bepaald is.

  Riley overtuigt Ellie om het samen af te wachten en dus samen te veranderen, maar wie van de twee het erger had is nog maar de vraag. Ellie moest namelijk afwachten hoe haar beste vriendin en liefde veranderde in een monster terwijl ze tot volle verbazing merkte dat er niets met haar gebeurde. Als dit geen plaats verdient in de beste verdrietige romances in games weten wij het ook niet meer.

  The Last of Us: Left Behind is sinds 14 februari 2014 uit en is beschikbaar voor PlayStation 3 en PlayStation 4. Meer informatie over de DLC kun je lezen in onze The Last of Us: Left Behind review.

  2. Dom en Maria (Gears of War 2)

  Dominic, beter bekend als Dom, is een onwijs stoere man die onbreekbaar lijkt te zijn. Hoewel er in het eerste deel van Gears of War weinig emoties werden opgeroepen, draaide dit in Gears of War 2 helemaal om. Sterker nog, in Gears of War 2 kwam een van de beste verdrietige romances in games voor.

  We hebben het hier uiteraard over de romance tussen Dom en Maria, die gelukkig getrouwd waren tot hun kinderen overleden op Emergence Day. Dit zorgde ervoor dat Maria zwaar depressief en uiteindelijk vermist raakte. Hierna belandde Maria bij de Stranded, mensen die voor dood en dakloos zijn achtergelaten nadat de bommen de stad hadden vernietigd.

  Maria werd gevangen genomen en belandde in een gevangenis, waar ze op bizarre manieren werd gemarteld. Toen Dom haar eindelijk vond, kon zij hem niet meer herkennen en stond Dom voor een moeilijke keuze. Hij besloot de liefde van zijn leven van haar lijdensweg te verlossen, ondanks dat dit hem veel pijn deed.

  Gears of War 2 is exclusief beschikbaar voor de Xbox 360. Meer informatie over de game kun je vinden in onze Gears of War 2 review.

  1. Max en Chloe (Life is Strange)

  Met superkrachten is het niet verbazingwekkend dat je er alles aan wil doen om iemand te redden. Helaas voor Max was het lot van haar beste vriendin en potentiële liefdes interesse Chloe al bepaald. Max heeft een superkracht waarmee ze de tijd terug kan draaien, maar het leven blijkt niet eerlijk voor haar te zijn.

  Continue de tijd terugdraaien in een poging tot het redden van Chloe is elke keer hartverscheurend. Het maakt namelijk niet uit hoe vaak je haar redt, ze overlijdt elke keer op een andere manier. Uiteindelijk draai je de tijd te vaak terug, waardoor er een vreselijke storm wordt veroorzaakt en dit verwoest meer dan één leven. Soms is het beter om iemand te laten gaan.

  Het is logisch dat fans steeds de keuze maken om een poging te doen om Chloe te redden, dat gebeurt nu eenmaal als je om een personage gaat geven. Het is nu een van de beste verdrietige romances in games die je kunt vinden en we worden er ook zeker verdrietig van.

  Life is Strange is beschikbaar voor PC, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, PlayStation 3 en Xbox 360. Meer informatie over de episodische game kun je lezen in onze Life is Strange episode 1 review.

  Beste verdrietige romances in games - Ze laten ons lachen en huilen

  Om een of andere reden vinden we het soms fijn om onszelf te kwellen met verdrietige verhalen. Mocht je jezelf eenzaam voelen tijdens Valentijnsdag of eraan herinnerd wil worden hoe gelukkig jij bent dat je partner niet op een brute wijze is doodgegaan, zijn dit de beste verdrietige romances in games om te beleven op 14 februari 2019.

  Life is Strange

  Verkijgbaar vanaf 30 january 2015

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.