Foto: Netflix

10. The Innocent Man

In The Innocent Man worden twee mysterieuze moorden in een klein dorp genaamd Ada (Oklahoma) besproken. De vier veroordeelden voor de twee moorden schijnen onschuldig te zijn, ondanks dat zij een verklaring hebben afgelegd waarin ze vertellen dat ze de moorden hebben gepleegd.

Zijn de vier mannen toch schuldig, ondanks dat er niets van hun verklaringen klopt? Of is de politie corrupt en lopen de moordenaars nog steeds vrij rond? Dit wordt allemaal besproken in deze documentaireserie die zes episodes lang duurt. De serie is gebaseerd op het non-fictieboek van John Grishams.

De moorden werden in de jaren 80 gepleegd, waarna de zaak werd afgesloten toen de vier verdachten genaamd Ron Williamson, Dennis Fritz, Tommy Ward en Karl Fontenot werden opgepakt. Tijdens de zaak is er nooit bloed of zijn er nooit vingerafdrukken afgenomen, wat de zaak nog veel moeilijker heeft gemaakt. Zal de zaak ooit nog worden afgesloten? Dit is een van de meest heftige documentaires die je op Netflix kunt vinden.