Top 10 beste science fiction films op Netflix!

  Het science fiction genre is al jaren immens populair en heeft dan ook de nodige top producties opgeleverd. Onlangs hebben we het gehad over de beste science fiction series op Netflix. De streamingdienst heeft natuurlijk ook veel geweldige films van het science fiction genre beschikbaar. Tijd om te kijken wat de top 10 beste science fiction films op Netflix zijn!

  Columbia Pictures

  10. Men in Black

  "Here come the Men in Black," zong zangeres Coco nu al meer dan 20 jaar geleden. Het nummer werd uitgebracht vanwege de gelijknamige film uit 1997, met Will Smith en Tommy Lee Jones in de hoofdrollen. Het verhaal van Men in Black draait om het geheime agentschap met dezelfde naam. Deze geheime dienst behoedt de mensheid voor het gevaar van aliens die op de aarde leven, verborgen tussen de gewone mensen.

  Men in Black werd genomineerd voor drie Oscars in 1998 en won in de 'Beste Makeup' categorie. De actie comedy film is deels gebaseerd om het The Men in Black stripboek dat werd gemaakt door Lowell Cunningham en Sandy Carruthers. Meer dan 20 jaar nadat de film uitkwam is het nog steeds een zeer vermakelijke film om naar te kijken, wat ook wordt onderstreep door de positieve beoordelingen van critici.

  Metro-Goldwyn-Mayer Studios

  9. RoboCop (1987)

  Het Amerikaanse RoboCop werd in 1987 uitgebracht. De cyberpunk actie film werd geregisseerd door de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven en heeft Peter Weller in de hoofdrol. Hij speelt Alex J. Murphy, een politieagent die vermoord wordt door criminelen. Dat maakt hem de perfecte kandidaat om RoboCop te worden. Een groot deel van zijn lichaam wordt vervangen door technologie, maar hij behoudt onder andere zijn brein. In zijn nieuwe vorm wordt hij ingezet om te vechten tegen de criminaliteit in Detroit.

  De film won werd genomineerd voor drie Oscars en won er één. Hoewel RoboCop niet bijster veel opleverde op financieel gebied kwam er wel een succesvolle franchise uit de film. De film leverde iets meer dan 53 miljoen dollar op tegenover een budget van 13 miljoen dollar. Uit deze klassieker kwamen onder anderen twee vervolgen, een tv-serie en een remake uit 2014.

  Sony Pictures Entertainment

  8. Looper

  Joseph Gordon-Levitt speelt Joe in de science fiction thriller Looper. Deze film uit 2012 draait om criminele organisaties die in het jaar 2074 de mogelijkheid om in de tijd te reizen gebruiken om hun doelwitten te vermoorden. Het doelwit wordt dan teruggestuurd in de tijd, waar een huurmoordenaar op hen wacht. Joe, één van die huurmoordenaars, komt er dan achter dat de criminele organisaties de cirkel willen sluiten door hem ook te vermoorden.

  Hoewel deze film niet genomineerd werd voor een Oscar of een Golden Globe, was het wel een groot succes, vooral op financieel gebied. De film werd gemaakt met een budget van 30 miljoen dollar en leverde meer dan 176 miljoen dollar op. Looper laat de kijker echt goed nadenken tijdens het kijken, omdat de film heel goed speelt met het fenomeen tijdreizen. Liefhebbers van het thriller-en het science fiction genre moeten deze film gezien hebben!

  Twentieth Century Fox

  7. Minority Report

  De actie avonturen film Minority Report kwam in 2002 uit en speelt zich af in de toekomst. In die tijd is er een speciale politie-eenheid die in staat is om moordenaars te pakken voordat zij hun misdaden plegen. Aan het hoofd van die agenten staat John Anderton (Tom Cruise), tot hij zelf ten onrechte wordt beschuldigd van een moord. Anderton slaat daarom op de vlucht, op zoek naar zijn onschuld.

  Deze spannende en psycholigische film werd genomineerd voor één Oscar en deed het erg goed in het jaar van uitgave. Niet zo gek, aangezien de film erg goed is, iets wat ook wordt benadrukt door de beoordelingen die Minority Report heeft gekregen. Vooral regisseur Steven Spielberg kon genieten van veel lof.

  Paramount Pictures

  6. Star Trek (2009)

  Oscarwinnaar Star Trek uit 2009 heeft de zesde plek op deze lijst weten te bemachtigen. Deze film is een reboot met de hoofdpersonages van de originele Star Trek tv serie. Het is de elfde film in de Star Trek franchise. In deze film zien we hoe de jonge James T. Kirk zich aansluit bij Starfleet om de naam van zijn overleden vader hoog te houden. Hier ontmoet hij onder andere Spock en zien we hoe de iconische band tussen de twee tot stand is gekomen.

  Deze vette actie film werd genomineerd voor vier Oscars en won in één categorie, namelijk in de categorie 'Beste Makeup'. Star Trek is een prequel op de originele series, een idee dat al in de lucht hing sinds 1968, toen Star Trek bedenker Gene Roddenberry vertelde dat hij een prequel zou gaan maken. Na heel wat omzwervingen werd de film meer dan 40 jaar later dus toch nog uitgebracht.

  Akira Committee Company Ltd

  5. Akira

  Waarschijnlijk de minst bekende film op deze lijst, maar dat betekent niet dat het geen geweldige science fiction film is: de Japanse film Akira. Het verhaal van Akira is gebaseerd op de gelijknamige manga en speelt zich af in 2019. De film draait om de dystopische toekomst, waarin een geheim project van het leger Neo-Tokyo in gevaar brengt. Een lid van de lokale motorbende verandert daardoor in een losgeslagen psychopaat die gestopt moet worden.

  Akira wordt door veel mensen gezien als één van de beste geanimeerde films aller tijden. De film wordt ook geprezen vanwege haar effect op het anime genre. De populariteit van anime films in de Verenigde Staten en veel andere landen buiten de V.S. groeide veel nadat Akira uit werd gebracht. Volgens veel critici heeft de film de standaard gezet voor de moderne anime. Een zeer mooi nalatenschap!

  Universal Pictures

  4. The Thing (1982)

  De oudste film op deze lijst is de originele versie van The Thing. Deze klassieke mysterieuze horror film gaat over een groep Amerikaanse researchers in Antartica, die te maken krijgt met een vreemd en uiterst gevaarlijk wezen dat hun kamp verwoest en hun personeel vermoordt. Het 'Ding' heeft het vermogen om de vorm aan te nemen van andere organismen en ze na te doen.

  The Thing is een zenuwslopende film van regisseur John Carpenter en zelfs in deze huidige tijd nog geprezen en gezien als één van de beste horror films aller tijden. In 1982, het jaar dat The Thing werd uitgebracht, had de film helemaal niet zoveel succes. Destijds werden er meerdere negatieve beoordelingen gegeven en kreeg Carpenter veel kritiek. Over jaren heen zijn de meningen echter compleet veranderd, en terecht als je het ons vraagt. The Thing wordt nu gezien als een klassieker en een mijlpaal voor het horror genre.

  Disney/PIXAR

  3. WALL·E

  De geanimeerde science fiction film WALL-E is een Amerikaanse productie uit 2008 van Disney Pixar. De film speelt zich ver in de toekomst af en draait om de kleine afvalrobot WALL-E. De robot heeft de taak om een grotendeels verlaten stadje in een uitgestorven wereld schoon te houden. Op een dag wordt de gladde robot EVE gestuurd naar de aarde en raakt WALL-E verliefd. Dat is nog maar het begin van de knotsgekke dingen die WALL-E staan te wachten.

  De film was een zeer groot succes en werd genomineerd voor zes Oscars en twee Golden Globes. Twee van die prijzen werden er gewonnen: de Oscar voor 'Beste Animatiefilm' en ook de Golden Globe voor 'Beste Geanimeerde film'. Op financieel gebied was WALL-E uiterst succesvol, de film bracht namelijk in totaal meer dan 530 miljoen dollar op. Critici waren ook lyrisch over deze film, allemaal factoren die benadrukken dat je deze film zeker moet kijken!

  Marvel Studio

  2. Guardians of the Galaxy

  De Amerikaanse superhelden film uit 2014, Guardians of the Galaxy, krijgt van ons de zilveren medaille in deze special. De film volgt een groep van intergalactische criminelen die gedwongen worden om met elkaar samen te werken. Peter Quill (gespeeld door Chris Pratt) steelt namelijk een mysterieuze bol en wordt daardoor het doelwit van een achtervolging. Quill en zijn team moeten hierdoor het gevecht aangaan.

  Guardians of the Galaxy is de nieuwste film op deze lijst. Afgelopen jaar kwam er al een vervolg uit op de film, dat wij ook hebben beoordeeld. Het is ook al bekend dat het derde deel uit de reeks in 2020 uit gaat komen. Niet zo raar, aangezien het eerste deel een geweldige film is en een groot succes werd. De film ziet er prachtig uit, heeft een goede dosis humor, spanning en Chris Pratt in topvorm. Zeker het kijken waard dus!

  Metro-Goldwyn-Mayer Studios

  1. The Terminator

  "I'll be back," sprak Arnold Schwarzenegger in 1984 als The Terminator, en terug op onze site is hij! In de gelijknamige film zien we 'Arnie' als de onverwoestbaar ogende cyborg Terminator. Hij wordt vanuit 2029 terug in de tijd gestuurd naar 1984, om een serveerster om te brengen. De serveerster gaat in de toekomst namelijk een kind krijgen dat zorgt voor een oorlog tussen de mensheid en machines. De taak die Terminator krijgt is echter moeilijker dan het lijkt.

  James Cameron was een nog redelijk onervaren regisseur toen hij The Terminator op zich nam. Een hele goed zet, want het gaf de carrière van Cameron een flinke boost. The Terminator was een groot succes en werd zeer postief beoordeeld door de filmindustrie. Deze eerste film is de start geweest van een succesvolle franchise. The Terminator is een fenomenale actie film en een must-watch voor iedere fan van het sciencefictiongenre.

  Dit waren de 10 beste science fiction films op Netflix

  Er is voor Netflix gebruikers genoeg keuze qua films in het science fiction genre. Hebben jullie de films op dit lijstje gezien, of zijn jullie van plan om er een paar van te gaan kijken binnenkort? Laat het ons weten in de comments! Dit was dus het einde van het lijstje, maar niet getreurd, I'll be back.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.