Beste Rockstar Games easter-eggs op een rij

  Als je een aantal games van Rockstar Games speelt kom je er al gauw achter dat de developers fan zijn van easter-eggs. Het kan niet gek genoeg, van aliens tot Bigfoot. Wij hebben even onderzoek gedaan en gezocht naar de beste easter-eggs in de games van Rockstar Games.

  Geest op Mount Gordo - Grand Theft Auto V

  In GTA V is een angstaanjagende geest te vinden. Deze kun je tussen 23:00 en 00:00 vinden op Mount Gordo. Je kunt haar zien ten noorden van een vuurtoren, maar pas op want als je te dichtbij komt verdwijnt ze. Ook zal je de naam “Jock” op de grond zien staan, geschreven in bloed wanneer je de geest benadert. Wanneer je op het internet naar de zaak “Leonora Johnson” zoekt, komt je bij een andere zaak genaamd “bloed op de rotsen” terecht.

  In dit artikel wordt verteld dat de naam van de geest Jolene Cranley-Evans is. Haar man wordt ervan verdacht dat hij haar van een klif af zou hebben geduwd. Deze man heet Jock Cranley en is later naar Los Santos verhuisd in de hoop dat hij stuntman zou worden. Nadat deze droom mislukte is hij overgestapt om een gouverneur te worden in San Andreas.

  Jock Cranley komt voor in één van de Strangers and Freaks-missies van Trevor. Tijdens die missie krijg je de opdracht van een man genaamd Nigel om items te stelen van bekende personen in GTA V. Wanneer je Nigel ontmoet noemt hij Trevor steeds Jock, dit gaat door tot aan het einde van de missie. Vandaar de referentie naar de door van Jolene Cranley-Evans. Dit is een van de beste easter-eggs in de games van Rockstar.

  Manbearpig - Red Dead Redemption 2

  South Park heeft een van de easter-eggs in Red Dead Redemption 2 verdiend met de aflevering over manbearpig. De locatie waar je dit bijzondere aanzicht kunt vinden is naast de Van Horn Trading Area in westelijke richting. Hier staat een verlaten huis dat er redelijk normaal, maar een klein beetje vervallen uitziet. Je kunt dit huis alleen betreden als je een paar van je parkour moves gebruikt, dus wees er maar klaar voor.

  Het eerste wat opvalt als je door het raam naar binnen klimt is het gigantische varkenskop waar allerlei andere dierlijke lichaamsdelen aan zijn vastgemaakt (tenzij je een psychopaat bent en dit een normaal stuk decoratie vindt). In deze ruimte vind je nog meer lichaamsdelen, soms in sterk water maar soms ligt het ook gewoon los in de ruimte.

  Verder zijn er in de ruimte nog meer “creaties” te vinden, zoals een alligator met een gewei. Ook Arthur is verbaasd over de manbearpig, hij maakt er een tekening van in zijn dagboek met de notitie “Ik dacht dat ik mensen met rare hobbies kende”. Vreemd is het zeker, maar het is wel een van de beste easter-eggs in de games van Rockstar.

  Gant Bridge - Grand Theft Auto: San Andreas

  De Gant Bridge is een redelijk bekende easter-egg in Grand Theft Auto: San Andreas. Dat terwijl Rockstar Games nog zo haar best deed om deze easter-eggs te verbergen, namelijk met een heel subtiel bord. Op het bord stond: “Er zijn geen easter-eggs hier, ga weg”. Erg soepel, Rockstar Games, maar niet subtiel genoeg. Wij hebben de easter-eggs gewoon gevonden.

  De brug is overduidelijk een namaak van de Golden Gate Bridge in San Francisco, maar dan korter. Ook lijkt de brug standaard in de lage ochtendmist te staan. De brug is van zichzelf al iconisch, maar het bord maakt dat het ook nog eens een van de beste easter-eggs in de games van Rockstar is.

  UFO - Red Dead Redemption 2

  Het eerste persoon dat deze easter-egg heeft gevonden werd waarschijnlijk voor gek verklaard toen hij vertelde dat er een UFO in Red Dead Redemption 2 rondvliegt. Toch bestaat hij echt in de game, maar je zult wel een beetje je best moeten doen om het buitenaards leven te vinden. Dit kan namelijk alleen door specifieke taken uit te voeren.

  Om de UFO’s te vinden moet je eerst een specifiek huisje bezoeken waarin je een overleden cult kunt vinden. Dit huisje is te vinden ten noorden van Emerald Station in New Hanover. Wanneer je het huisje binnenloopt zie je veel skeletten, veel daarvan liggen op een bed. In een stoel achter een altaar kun je de leider vinden, die ook is overleden. Bij de openhaard achter dit skelet kun je een briefje genaamd mysterious sermon vinden. Deze moet je lezen om de UFO te kunnen bekijken.

  Zorg dat je voor 02:00 in het huisje bent. Om 02:00 kun je namelijk een groen licht door de ramen naar binnen zien schijnen. Als je snel naar buiten loopt kun je de UFO weg zien vliegen. Er is een tweede UFO te zien in de game. Hierbij is het briefje belangrijk, in een van de zinnen staat “And worship once again at the peak of Mount Shann”. Wanneer je om 01:00 op de top van Mount Shann staat, zul je weer een UFO zien. Hij geeft licht en blijft even hangen totdat hij wegvliegt, beiden keren zijn de UFO’s maar kort te zien. Dit haalt niet weg dat het een van de beste easter-eggs is in de games van Rockstar.

  Easter Egg kamer - Grand Theft Auto: Vice City

  Rockstar is gek op grapjes, dit is een kamer met letterlijk een paasei.

  Deze easter-egg is te vinden in de Vice City News Building. Om de easter-egg te vinden moet je eerst naar het helikopterplatform, waar je kunt komen via een trap. Aan de linkerkant van het platform kun je aan de zijkant van het aangrenzende gebouw een muur vinden waar je doorheen kunt springen. Hierdoor kom je in een kleine kamer terecht, waar je het bruine ei met “Happy Easter” erop kunt vinden.

  Beste Rockstar Games easter-eggs

  Dit zijn een paar van de beste easter-eggs in de games van Rockstar. Er zijn er nog veel meer, momenteel zijn mensen nog bezig met het ondervinden van alle easter-eggs in Red Dead Redemption 2, waar wij al eerder een artikel over hebben geschreven. Wat is het gekste wat jij ooit bent tegengekomen bij een game van Rockstar?

  Grand Theft Auto V

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.