WhatsApp update - vijf functies die WhatsApp moet toevoegen!

Article
woensdag, 14 november 2018 om 15:40
vijf keer een update die we van whatsapp willen hebben 141765
Iedereen kent het wel. Je wilt je partner een pikant sms’je sturen en stuurt hem per ongeluk naar je moeder. Tegenwoordig kun je berichten verwijderen op WhatsApp. Dit is een van de beste updates die WhatsApp ooit heeft gemaakt. Toch is er een aantal andere functies dat we als update willen krijgen van WhatsApp, maar welke?

5. Een verbeterde versie van de verwijderfunctie

We zijn ontzettend blij dat de berichtenservice WhatsApp na al die jaren een update gemaakt heeft waardoor berichten eindelijk verwijderd kunnen worden. Toch is de functie nog niet helemaal perfect. Je kunt het bericht namelijk verwijderen, maar zodra je dat doet staat er nog steeds ‘dit bericht is verwijderd’. Dit wekt bij de ontvanger vragen op.
Eigenlijk moet WhatsApp ervoor zorgen dat zelfs dat er niet meer staat. Ze moet gewoon zorgen dat het lijkt alsof het bericht nooit heeft bestaan. We verwijderen het bericht namelijk niet voor niets. We willen niet dat mensen vragen gaan stellen over waarom een bericht is verwijderd of dat ontvangers denken dat er een raar bericht is gestuurd. Dus als de WhatsApp makers dat even zouden regelen, dan zou dat zeer gewaardeerd worden.
141766

4. Een live achtergrond

WhatsApp heeft al de functie dat je de achtergrond van je gesprekken binnen de app aan kunt passen. Dit is hartstikke leuk, want dan kun je tenminste je eigen uiterlijk voor WhatsApp beslissen en zorgen dat de app bij jou past. Alleen is het wel een beetje jammer dat het alleen maar stilstaande plaatjes zijn. Tegenwoordig kun je namelijk ook bij veel telefoons en andere apps live achtergronden instellen.
Als je bijvoorbeeld een update op WhatsApp zou krijgen waarbij je een aantal live achtergronden krijgt en ook je eigen achtergrond vanuit je galerij zou kunnen toevoegen zou dat perfect zijn. Misschien dat het wel een beetje zou kunnen afleiden als je de hele tijd wat ziet bewegen in de achtergrond, maar als je een beetje een leuke en simpele achtergrond kiest zal dit meevallen.
141768

3. Polls in groepsgesprekken

Het is handig dat als je iets leuks wilt plannen, dat je dan gewoon al je vrienden of familieleden in een groepsgesprek kunt gooien en een leuk uitje met zijn allen kunt plannen. Het enige wat jammer is in dit soort momenten is dat als je ook maar een ding zegt, dat meteen iedereen door elkaar heen gaat praten. Een datum prikken of wat dan ook is onmogelijk in groepsgesprekken.
De perfecte oplossing hiervoor is een poll functie toevoegen in de WhatsApp app. Als je polls zou kunnen maken in de app, dan zou je die kunnen toevoegen in een groep en kan iedereen gewoon antwoord daarop geven. Desnoods zeg je nog specifiek tegen bepaalde mensen dat ze moeten antwoorden, maar dan heb je tenminste iedereen zijn of haar antwoorden in een overzicht.
141769

2. Wachtwoord mogelijkheid in de app

Soms voer je van die gesprekken op WhatsApp waarvan je eigenlijk niet wilt dat iemand anders het leest. Maar om nou allemaal aparte apps te gaan downloaden om WhatsApp te kunnen beveiligen is ook een gedoe. Het zou makkelijker zijn al zou WhatsApp een update kunnen maken waarmee ervoor gezorgd wordt dat er een wachtwoordmogelijkheid in de app komt.
Als WhatsApp een feature zou maken bij de instellingen zou dat het makkelijkste zijn. Je zou namelijk een hoop tijd kunnen besparen voor het zoeken naar een goede beveiligingsapp en je zou de gebruikers van WhatsApp de mogelijkheid kunnen geven om hun berichten veiliger op te bergen in hun telefoon.
141770

1. Zelf maken van emoji

WhatsApp geeft je de mogelijkheid om in je berichten te kunnen kiezen uit een groot aantal emoji. Dit is tof, want daarmee kun je extra effect geven aan je berichten. Toch komt het nog weleens voor dat de emoji die je aan het zoeken bent er niet tussen staat. Of misschien vind je het leuk om een keer een emoji van jezelf te maken om als perfecte reactie te gebruiken.
Stel je voor dat dit zou kunnen via WhatsApp! Dat zou ideaal zijn. Je hebt bij programma’s als Slack dat dit wel mogelijk is, maar bij WhatsApp nog niet. Als WhatsApp dit in een update zou stoppen dan zou dit voor een hope gebruikers van de berichtenservice toch goed uitkomen. Nu moet je namelijk allemaal trucjes gebruiken om dit voor elkaar te krijgen, maar als WhatsApp de functie maakt zou dat een stuk makkelijker zijn.

Welke update zou jij wel willen zien op WhatsApp?

Wij hebben je een aantal punten gegeven waarvan we vinden dat WhatsApp die aan moet pakken. Maar heb jij dingen waar je verbetering in wil zien op WhatsApp? Laat het dan weten in een reactie hieronder!
Ben jij een regelmatige gebruiker van WhatsApp? Dan is ons artikel met tien WhatsApp tips echt wat voor jou. Ben je niet op de hoogte van wat er speelt op het gebied van WhatsApp? Lees dan ons artikel over vakantiemodus om op de hoogte te blijven!