Top 5 beste Rainbow Six Siege Operators - Het neusje van de zalm

  Rainbow Six Siege wordt nog steeds volop gespeeld door miljoenen fans. Elke match weer kiest iedereen zijn of haar favoriete karakter om de tegenstander kapot te maken. Maar welke personages zijn nou de beste keuzes? De top 5 beste Rainbow Six Siege operators special geeft je het definitieve antwoord!

  5. Jäger

  Op de vijfde plek vinden we onze Duitse vriend Jäger terug. Dit karakter is een verdediger en een aanwinst voor elk team. Dankzij zijn Active Defense Systems kan hij granaten en andere gegooide voorwerpen zonder problemen uitschakelen. Jäger zorgt voor orde en rust tijdens het verdedigen, iets wat je zeker kunt gebruiken in een spannende situatie.

  Maar ook de wapens van deze Duitse krachtpatser liegen er niet om. Zo is hij het enige verdedigende karakter in de game dat met een assault rifle rond kan rennen (de 416-C Carbine), maar ook zijn M870 shotgun kan flink wat schade veroorzaken. Afhankelijk van de situatie kan Jäger zowel van dichtbij als op afstand dodelijk zijn.

  Pas dus maar op als Jäger tussen jou en een bom in staat, want je komt er zeker niet gemakkelijk van af. Granaten kun je beter bij je houden, dus zorg ervoor dat elke kogel raak is. Want anders kan het wel eens heel snel met je gedaan zijn. Een terechte notering voor deze Duitse elitesoldaat.

  4. Bandit

  En we blijven in Duitse regionen, want ook zijn landgenoot Bandit heeft een plek in de top 5 beste Rainbow Six Siege operators weten te veroveren. Ook dit karakter is een verdediger en doet dat op geheel eigen wijze. Met zijn Shock Wires kan hij namelijk diverse barricades en prikkeldraad onder stroom zetten. Hiermee kun je niet alleen vijanden verwonden, maar kun je tevens gadgets uitschakelen die zich op een elektrische muur bevinden. Bandit vereist dus wel wat meer strategisch spel.

  Maar ook met zijn wapens kan hij flink wat schade aanrichten. Bandit heeft net als Jäger toegang tot de M870 shotgun voor dodelijke schade op korte afstanden. Hou je van iets meer souplesse, dan is de MP7 ook een hele goede keuze. Deze submachine gun vereist wat oefening, maar als je het schieten eenmaal onder de knie hebt, ben je bijna niet te stoppen.

  Bandit is dus een prima keuze voor de tactische speler die het bloed onder de nagels van zijn tegenstanders vandaan wil halen. Een schok krijgen is nooit leuk, maar de impact die Bandit maakt zal je niet snel vergeten. Een terechte nummer vier dus in dit rijtje met strijders.

  3. Ash

  Het brons is ditmaal voor een Amerikaanse en wat voor een. Ash is een aanvaller van de bovenste plank en weet iedereen te slim af te zijn. Met haar M120 CREM op zak kan zij muren opblazen om zo gemakkelijk een nieuwe doorgang te crëeren. Het toffe van die breaching charges, is dat ze niet uitgeschakeld kunnen worden door verdedigers als Mute. Hierdoor kun je zonder hinder je weg maken naar de bomlocatie.

  Maar niet alleen haar charges zijn enorm effectief, want haar G36C assault rifle is wellicht een van de beste wapens in de game momenteel. Maar ook haar R4-C assault rifle is een prima keuze om het klusje te klaren. Ongeacht welk schietijzer je mee op pad neemt, Ash is dodelijk en moet niet onderschat worden.

  De schone van de FBI laat daarmee goed zien dat ook vrouwen flink wat kont kunnen schoppen. Je kunt nog zo goed verdedigen, niemand gaat er vanuit dat de grond onder hen vandaan wordt geknald. Ash is dan ook ideaal om in te zetten bij een verrassingsaanval.

  2. Hibana

  De dame op nummer twee toont gelijkenissen met de capaciteiten van Ash, maar voert haart acties op iets subtielere wijze uit. Hibana heeft namelijk een X-KAIROS launcher bij zich die kleinere projectielen afschiet en op afstand tegelijk ter ontploffing kunnen worden gebracht. Hoewel de kracht van die explosies kleiner is dan bij Ash, heeft Hibana zeker haar sterke kanten.

  Zij kan kleinere gaten in muren creëren, waardoor je makkelijk kamers kunt verkennen voordat je stap naar binnen zet. Met de keuze uit de SuperNova shotgun of Type-89 assault rifle is deze aanvallende jongedame op elk gevecht voorbereid. Met haar lichte bepantsering is ze tevens razendsnel en kan ze binnen no-time achter je staan.

  Hou je ogen dus open, want voor je het weet is het laatste dat je ziet een kogel die zich dwars door je schedel boort. Of een explosief dat je zonder pardon opblaast. Hibana kan nog zo stil zijn, soms wil ze gewoon even laten horen dat ze aanwezig is. En juist op die momenten is ze op haar gevaarlijkst.

  1. Ela

  Dan de nummer een; de beste van de Rainbow Six Siege operators die je momenteel in de game kunt vinden. Die eer gaat voor nu naar Ela. Deze beruchte verdedigende dame heeft haar roots in Polen liggen en is de grootste angst voor elke aanvaller. Met haar Grzmot granaten kan ze het zicht van tegenstanders namelijk tijdelijk ernstig belemmeren. Dat klinkt in eerste instantie niet zo gevaarlijk, maar niets is minder waar.

  In Rainbow Six Siege kan namelijk een kogel al voldoende zijn om iemand neer te leggen en als je niks kunt zien, ben je in feite weerloos. Een ideale prooi dus voor de Poolse Ela om neergehaald te worden. Met haar Scorpion EVO 3 A1 submachine gun maait ze ladingen lood in je voor je er erg in hebt en als ze haar dag niet heeft knalt ze je met haar FO-12 shotgun zo omver.

  Het handige van de Grzmot granaten is het feit dat je ze overal kunt vastplakken. Aan de muur, het plafond of gewoon in een donker hoekje op de grond, niets is te gek. Ela kan overal toeslaan en dat is nou juist wat haar zo krachtig maakt. Soms heb je niet eens een kogel nodig om de sterkere partij te zijn, maar in het geval van Ela maakt zo'n wapen het karweitje toch een heel stuk makkelijker.

  Beste Rainbow Six Siege operators - Welk karakter is jouw favoriet?

  Dit zijn volgens ons de vijf operators die je eigenlijk in elk team terug moet vinden tijdens een potje Rainbow Six Siege. Of je nou aanvaller bent of de bom moet verdedigen, elke zijde heeft sterke operators die de klus kunnen klaren. Onderaan de streep ben jij natuurlijk degene die het verschil maakt. Welke operator gebruik jij het liefst in de game? Laat het weten in de reacties hieronder!

  Lees ook meer over de nieuwste operators van Operation Chimera. Een groot nieuw onderdeel van die nieuwe content is de Outbreak modus, waarin je het opneemt tegen gemuteerde wezens!

  Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.