De vijf meest veelbelovende startups uitgelicht!

Article
zaterdag, 10 maart 2018 om 11:02
xgn google image
Silicon Valley ligt aan de voeten van vele startups. Ambitieuze startups zullen bepalen wat wij in de toekomst gaan gebruiken. Verwacht veel goeds, want ondernemers over de hele wereld zijn al bezig om jouw leven een stuk makkelijker te maken, voor zowel nu als in de toekomst. De meest veelbelovende startups uitgelicht is een feit!
Terwijl de welbekende techgiganten als Facebook, Microsoft en Google nog de digitale markt domineren, kunnen zij alvast de borst nat maken. Veel startups zijn namelijk al bezig om hun slag te slaan. Veel ambitieuze ideeën waardoor menig mens zich zal afvragen: waarom heb ik dat niet bedacht?

5. Essential

Andy Rubin is de oprichter en CEO van Essential. Rubin is in techland misschien wel beter bekend als de geestelijke vader van Android. Rubin verliet Google in 2014 en lanceerde daarna Essential. Android ging later de geschiedenisboeken in als het meest populaire smartphone OS (Operating System) ooit.
Essential is een gadgetbedrijf dat de ambities heeft om de strijd aan te gaan met Apple en Samsung. Dit doet Essential door een toestel uit te brengen dat de simpele maar unieke naam 'the Essential Phone' heeft.
Het toestel bevat onder andere de functie om accessoires vast te klikken via een magneet. Een ontwikkeling waar je in de toekomst veel profijt van kan hebben. Een echte smartphone van de toekomst dus.
Essential houdt zich niet alleen bezig met haar eigen smartphone. Zij werkt namelijk ook aan een slimme 'Home Hub'. Een bedieningspaneel waarmee je veel huishoudelijke apparaten kan laten werken op afstand. Essential is een veelbelovende startup die we in de komende tijd zeker in de gaten zullen houden.
126787

4. Nomadic VR

Nomadic VR is het bedrijf dat zich inzet op het gebied van VR. Zoals de meeste mensen misschien wel weten is het niet het enige bedrijf dat zich bezighoudt met VR. Maar Nomadic VR geeft er absoluut haar eigen draai aan. Zij wil namelijk een 'portable' VR-headset op de markt brengen, waarmee je zonder vast te zitten aan draden vrij kan rondlopen door verschillende kamers. Dit kan namelijk door middel van een rugzak waar een PC inzit.
Daarnaast zijn de ruimtes speciaal ingericht voor de ultieme VR ervaring, waardoor je zelf interactie kan hebben met verschillende objecten. Het team van Nomadic VR bestaat uit oud-werknemers van bekende entertainment bedrijven zoals Disney en Electronic Arts. Dit ambitieuze project wordt door velen gezien als de toekomst van VR.
126788 2

3. Cover

De oplossing voor het perfecte huis is nabij. Cover laat de mensheid zien dat het ook anders kan. Want als het aan hen ligt, bepalen we zelf hoe ons huis eruit komt te zien. Natuurlijk is dat nu ook al mogelijk, alleen zal Cover het een stuk eenvoudiger maken: er komt namelijk geen architect of huisbaas bij kijken.
Cover doet namelijk alles zelf, maar dan wel helemaal in jouw stijl. Zo is het mogelijk om online te bepalen hoe je huis er uitkomt te zien, dit is met een druk op de knop in werking gezet. Naast dat zet Cover in maximaal twaalf weken je zelf ontworpen huis in elkaar.
Het project is nu nog alleen in Los Angeles van start gegaan. Toch hopen we dat wij ook in de toekomst ons eigen huis mogen ontwerpen.
126789 1

2. Voyage

Alleen maar autonome taxi's, dat is het ultieme doel van Voyage. Haar motto is "het draait niet om de bestemming, maar om de reis daar naartoe". Voyage wil de reis zo aangenaam mogelijk maken en dat doet zij door onder andere de taxi's uit te rusten met een heuse Assistent, die met je kan communiceren en daardoor bijvoorbeeld je favoriete nummer of radiozender op kan zetten.
Daarnaast probeert het bedrijf zoveel mogelijk 'normale' auto's om te bouwen, zodat die autonoom kunnen gaan rijden. Dat bespaart niet alleen veel kosten, ook dragen ze bij aan een beter milieu. Er zijn al twee steden waar de taxi's rijden en daar kan je de taxi's bestellen via een app. De reacties zijn over het algemeen erg positief en we hopen dat er in de toekomst meer autonome taxi's zullen gaan rijden.
126790

1. Instrumental

Instrumental is opgericht door twee voormalig Apple-ingenieurs. Dit tweetal heeft een bijzondere doos ontworpen, vol met camera's. Zo kunnen ingenieurs tijdens het proces van het maken van een product alles in de gaten houden. Handig bijvoorbeeld als er iets fout gaat.
Maar het uiteindelijke doel is om machines aan te leren om eenvoudiger defecte producten op te sporen en daardoor kan het probleem sneller worden verholpen. Ze willen die machine zo geavanceerd maken dat zelfs mensen niet eerder kunnen zien wat er aan de hand is met het apparaat.
Wij zijn erg benieuwd wat jullie vinden van deze ontwikkelingen. Laat het ons dan ook gerust weten in de reacties!

Populair Nieuws