De beste PS5 games voor haar - Heerlijk plezier

Article
zondag, 11 juli 2021 om 13:00
assassins creed valhalla apariencias gratisf1610621539
Met de PlayStation 5 meer dan een half jaar op de markt, zijn er al vele consoles over de toonbank gevlogen en ook qua games verschijnen er steeds meer. Iedere generatie wordt het daarnaast duidelijker: gamen is voor iedereen. Ook vrouwen genieten onwijs veel van games. De beste PS5 games voor haar zetten we op een rijtje.
Gamen is voor iedereen, ongeacht of je man of vrouw bent. Mocht je alleen niet weten waar je moet beginnen op de PlayStation 5 zijn er wel een aantal genres die volgens een onderzoek uit 2017 vaker geprefereerd worden door vrouwen. Deze vijf raden we dan ook zeker aan om te proberen!

Assassin’s Creed Valhalla

Het nieuwe avontuur van Eivor mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Vikingen zijn het ultieme voorbeeld van het feit dat vrouwen niet onderdoen voor mannen. Vrouwelijke vikingen stonden in de 9e Eeuw schouder aan schouder met de mannen en Ubisoft geeft je in Assassin’s Creed Valhalla dan ook de keuze om te spelen als een vrouwelijke versie van Eivor als je dat wil.
De stoere hoofdpersoon gaat op een grandioos avontuur door Engeland om samen met broer Sigurd een eigen plek te creëren voor de Raven Clan. Dat gaat gepaard met veel bloedvergiet, onwijs toffe actie en natuurlijk uitgestrekte landschappen zo ver als het oog kan zien. Wie ook maar een beetje van actie en avontuur houdt, mag deze game niet overslaan.
astros playroom screenshotf1604403001

Astro’s Playroom

Ook Astro’s Playroom hoort in het rijtje met beste PS5 games voor haar. De game is namelijk verplichte kost voor iedereen die voor het eerst een PlayStation 5 aanraakt. Het is de ideale game om je avontuur met de DualSense controller op te starten.
Deze korte platformer schotelt vier toffe, dynamische levels voor die je moet doorkruisen met ieders favoriete Astrobot. De kleine robot doet dit natuurlijk door te slaan, schoppen en springen voor zijn leven, al zijn de secties zo ingedeeld dat de gameplay hier en daar lekker afwisselend is. Tel daarbij een goede dosis nostalgie op voor PlayStation-fans en je hebt een game die je eigenlijk kunt beschouwen als PlayStations 3D-Mario!
it takes two new gameplay trailer shows potential of co op greatness 1f1616585099

It Takes Two

Wie een iets grotere platformer wil spelen, kan natuurlijk ook kiezen voor It Takes Two. Het is misschien wel de leukste platformer die dit jaar is uitgekomen dankzij de grote diversiteit in levels en vooral ook gameplay. De game is alleen wel een verplichte co-op sessie, maar dat is juist ook de charme van de game.
Samenwerken (en dan vooral met iemand die je kent) is wat de game zo onwijs leuk maakt. Het hartverwarmende verhaal en de flinke dosis humor sleurt je zo mee op dit grandioze avontuur. Zorg er alleen wel voor dat je geen ruzie krijgt met je kompaan, want naar elkaar luisteren en helpen is zeker een vereiste en dat gaat lastig als er een schreeuw wedstrijd gehouden wordt.
sackboy a big adventure 5ee36f59e9e72f1625741856

Sackboy A Big Adventure

Uiteraard mag Sackboy A Big Adventure niet ontbreken in deze lijst. Wie het heeft over de beste PS5 games weet namelijk dat Sackboy A Big Adventure in dit lijstje hoort, ongeacht of je man of vrouw bent. De game is namelijk een gigantisch plezier van begin tot eind. Sterker nog, de game is eigenlijk alleen maar leuker als je deze samen oppakt.
Ook hier betreft het een 3D-platformer, maar dan natuurlijk wel in Sackboy-stijl. Dat betekent heel veel wol, fantasierijke werelden en natuurlijk goede muziek. De soundtrack van Sackboy A Big Adventure blijft nog weken na het spelen in je hoofd nadreunen, terwijl ook toffe verrassingen te wachten staan in de vorm van bekende Top 40 Hits!
temtem 1f1608654726

Temtem

Wie van Pokémon houdt, mag Temtem eigenlijk niet missen. Deze MMO is als het ware een kopie van Pikachu en zijn vrienden, maar dan voor de PlayStation 5 en compleet andere monsters. Een exacte kopie maken van Pokémon is immers verboden.
Wat je daarvoor in de plaats krijgt is een leuk avontuur dat je samen met vrienden kunt spelen. De game is namelijk altijd online en in de multiplayer wereld kun je gewoon lekker vechten tegen vrienden en je monsters constant trainen. De gameplay is dan ook grotendeels identiek, maar dat noemen we natuurlijk goed gejat in plaats van slecht bedacht.