Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken? (week 27)

Article
zondag, 11 juli 2021 om 14:00
20210620 oxenfreef1626001372
De week zit er weer op en dat betekent dat we weer van alles gespeeld, gekeken en gekocht hebben. Deze week speelden we Oxenfree en keken we onder andere Resident Evil. Wat heb jij deze week uitgespeeld, gekocht of gekeken?

Marcus

Uitgespeeld: Oxenfree
Gekocht: -
Gekeken: DuckTales (2017) (seizoen 1)
Deze week heb ik Oxenfree uitgespeeld. Op zich vond ik het een interessante game, ondanks dat ik meestal niet zo van de horror ben. Het interessantste qua gameplay is dat je dialoog in real time moet kiezen, maar dat is ook gelijk één van de dingen die misschien niet voor iedereen werkt. Op zich is het leuk dat als je een keer niks zegt, dat het verhaal dan gewoon verder gaat. Aan de andere kant is het qua natuurlijke flow van de voice acting af en toe zo dat het een beetje vreemd klinkt.
Het is zeker een leuke game voor de liefhebber, maar ik zou wel aanraden om hem helemaal alleen te spelen. Sommige dialoogopties verdwijnen namelijk best snel, dus als je ook maar even afgeleid bent kun je heel makkelijk wat missen. Bovendien wordt er bijna constant gepraat, dus om eventuele huisgenoten die niet mee willen kijken een plezier te doen is het misschien ook verstandig om alleen te spelen (of met een koptelefoon).
Verder heb ik deze week het eerste seizoen van DuckTales 2017 uitgekeken. Dit is echt een heerlijk serie voor iedereen die ook maar een beetje genegenheid heeft voor Donald of Dagobert Duck. Hij is grappig, de personages zijn leuk uitgewerkt, ze doen best interessante dingen voor een kinderserie. Echt een aanrader. Ik ga sowieso binnenkort door met het tweede seizoen.

Chris

Uitgespeeld: -
Gekocht: -
Gekeken: Katla, Resident Evil: Infinite Darkness
Al jaren krijg ik te horen dat ik nog eens naar IJsland moet op vakantie. Daarom was ik wel geïnteresseerd in Katla, een korte serie die zich daar afspeelt op een gletsjer, vlakbij de gelijknamige vulkaan. De serie speelt zich af op het moment dat de genoemde vulkaan al een jaar lang bijzonder actief is, met overal as en grijze sneeuw tot gevolg.
Enigszins teleurgesteld dat ik geen mooi IIsland te zien kreeg, ben ik toch maar blijven kijken en dat bleek interessant. Met enerzijds een flinke dosis science fiction (er komen ineens allerlei al lang dode mensen weer tot leven) gaat de serie vooral over de gevolgen van een troosteloos bestaan, met depressies en meer tot gevolg. Niet perse vrolijke kost dus, maar met meer diepgang dan ik verwacht had.
Resident Evil: Infinite Darkness gooit het dan weer over een heel ander boeg: deze anime tie-in met de gameserie ziet er ronduit prachtig uit, met vrijwel levensechte tekeningen. Je moet regelmatig goed kijken wil je zien dat het animatie is. In de korte (slechts vier delen van zo'n 25 minuten) serie zien we bekende namen en locaties langs komen, waaronder Claire Redfield die een complot probeert te ontrafelen en Leon Kennedy als de onverschrokken held die de Verenigde Staten voor een nieuwe zombie-uitbraak moet behoeden. Het is een topkwaliteit serie, die je in één avond uit wil (en kan) kijken.